Παραμένει Υφυπουργός Εσωτερικών η Βιβή Χαραλαμπογιάννη από τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 19:26 Παραμένει Υφυπουργός Εσωτερικών η Βιβή Χαραλαμπογιάννη από τη Φθιώτιδα

Ο ανασχηματισμός ολοκληρώθηκε και η Φθιώτιδα θα συνεχίσει να εκπροσωπείται στο Υπουργικό Συμβούλιο, μιας και ο συντοπίτης μας Χρήστος Σταϊκούρας συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και να παραμένει επικεφαλής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει, όμως, να απολαμβάνει και η Παρασκευή (Βιβή)  Χαραλαμπογιάννη, με καταγωγή από τη Λοκρίδα, που παραμένει στη θέση της ως Υφυπουργός Εσωτερικών.

Η Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αταλάντη. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., κάτοχος ΜΒΑ του Ε.Α.Π. και υποψήφια διδάκτωρ του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Ε.Κ.Π.Α.

Την περίοδο 2011-2014 διατέλεσε επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, Δ. Στεφάνου και εν συνεχεία του Θ. Λιβάνιου αρχικά στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και από το 2012 έως το 2014, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ως μόνιμη υπάλληλος του Τμήματος Προσωπικού της Βουλής των Ελλήνων, έχει ασχοληθεί εκτενώς με την εφαρμογή πολιτικών διοίκησης προσωπικού.

Κατά την τετραετία 2019-2023 διατέλεσε Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη διοίκηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τον εκσυγχρονισμό των δομών της Δημόσιας Διοίκησης.

Σε αυτό το διάστημα, υπό τον συντονισμό της ολοκληρώθηκαν μεταρρυθμίσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού στον δημόσιο τομέα, τη στοχοθεσία, αξιολόγηση και τα κίνητρα ανταμοιβής των υπαλλήλων, τον εξορθολογισμό αρμοδιοτήτων και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, το προσοντολόγιο, την τηλεργασία, το σύστημα εσωτερικού ελέγχου καθώς και θέματα διαφάνειας και ακεραιότητας των δημοσίων υπηρεσιών.

Επίσης, συμμετείχε ως Πρόεδρος στην Επιτροπή Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα για τη χάραξη πολιτικών στελέχωσης στο Δημόσιο, καθώς και στο Εθνικό Συμβούλιο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης.

Από τον Ιούνιο 2023 η Παρασκευή (Βιβή)  Χαραλαμπογιάννη είναι Υφυπουργός Εσωτερικών, με αρμοδιότητες: τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία υπαλλήλων και οργανικών μονάδων του Δημοσίου, καθώς και τη απλούστευση και βελτιστοποίηση διοικητικών διαδικασιών.

Τέλος αξίζει να επισημάνουμε ότι θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα έχει και ο βουλευτής Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας, που είναι και γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση