Γιορτή ποίησης και μουσικής στη βιβλιοπαρουσίαση - συναυλία του Γιάννη Γιαβάρα στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 12:46 Γιορτή ποίησης και μουσικής στη βιβλιοπαρουσίαση - συναυλία του Γιάννη Γιαβάρα στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Γιορτή ποίησης και μουσικής πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου - CD «Στις όχθες των ονείρων - στίχοι της ψυχής και του έρωτα» του Λαμιώτη Δασκάλου - Στιχουργού  Γιάννη Γιαβάρα, που διοργάνωσαν ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, οι Χρόνος Εκδόσεις, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιθέας Λαμίας και το Ωδείο Κώστα Νέλλα, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

Ο Νίκος Κοντογιάννης, Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και συντονιστής, αναφερόμενος στη φιλοξενία της εκδήλωσης είπε πως το σχολείο ως υγιές και ζωογόνο κύτταρο της κοινωνίας οφείλει να αγκαλιάζει και να υποστηρίζει εκδηλώσεις πολιτισμού και παιδείας , οφείλει να είναι μέρος της ευρύτερης κοινότητας και να αλληλεπιδρά με την τοπική κοινωνία, με φορείς και συλλογικότητες και πως είναι ιδιαίτερη η τιμή και η χαρά για τη σχολική κοινότητα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του ποιητή – στιχουργού Γιάννη Γιαβάρα με το 1ο και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας ως απόφοιτος του 1ου Δημοτικού, ως δάσκαλος που έχει υπηρετήσει στα δύο σχολεία και ως γονέας που τα παιδιά του φοίτησαν στο 17ο Δημοτικό.

Στην εκδήλωση μίλησαν :

Α)Η Βασιλική Νικοπούλου, ποιήτρια – εκδότρια :

[…]Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, σας καλωσορίζω στην αποψινή μοναδική παρουσίαση - συναυλία που είναι προς τιμή του Λαμιώτη στιχουργού, Γιάννη Γιαβάρα και του βιβλίου του που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας με τίτλο ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ στίχοι της ψυχής και του έρωτα. Πρόκειται για μία ποιητική συλλογή που συνοδεύεται από το ομότιτλο audio-cd σε σύνθεση του Νίκου Πιτλόγλου που ερμηνεύουν εξαιρετικοί τραγουδιστές, όπως οι Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Χατζημανώλης, Εβελίνα Αγγέλου, Άννα Καραγεωργιάδου, Κωνσταντίνος Χανιάς και Νίκος Αναγνωστόπουλος. Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς για την παρουσία σας εδώ σήμερα, καθώς και όλους τους συνδιοργανωτές και συντελεστές της βραδιάς.

Β) Ο Κώστας Τσιαλαφούτας, πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων :

 […]Με τον Γιάννη Γιαβάρα μας συνδέει  μια μακροχρόνια και δυνατή φιλία, και συμπορευτήκαμε σε κοινούς δρόμους της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιθέας Λαμίας, το Σύλλογο της γειτονιάς μας, του οποίου ήταν ο εμπνευστής της ίδρυσής του και πρώτος Πρόεδρός του.

Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, ιδεολόγος, τολμηρός και καινοτόμος ξεχωρίζει για το ήθος του και τις προτάσεις του.

Μπορώ να πω ότι διακρίνεται για τη γραφή του, τόσο στον ποιητικό  και στιχουργικό λόγο όσο και στον πεζό του λόγο, αφού υπήρξε βασικό μέλος της  συγγραφικής ομάδας των βιβλίων  για τα παιδιά της Ελληνικής Ομογένειας Αμερικής , σε όλες τις τάξεις της βασικής εκπαίδευσης στη γλώσσα, στη μυθολογία και στην ιστορία.

Οι στίχοι της ψυχής και του έρωτα  που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο που παρουσιάζουμε σήμερα, έχουν μελοποιηθεί από καταξιωμένους  συνθέτες και έχουν ερμηνευθεί από σπουδαίους τραγουδιστές.

Η ποιητική του συλλογή είναι ένα συναρπαστικό λεκτικό και μουσικό ταξίδι συναισθημάτων. Η δομή, η συνοχή και το ύφος των ποιημάτων του δίνουν την προσωπική του σφραγίδα, μαρτυρούν την άριστη τεχνική του στιχουργού και παρουσιάζουν αβίαστα την κεντρική  ιδέα και το μήνυμα του ποιήματος στον αναγνώστη.

Με ρεαλισμό και εύστοχες ποιητικές, νοηματικές εικόνες  επισημαίνει τα κοινωνικά αδιέξοδα και τους αποκλεισμούς, διδάσκει και ενθαρρύνει τον σκεπτόμενο πολίτη να διαβεί τις συμπληγάδες της αδικίας, να ταξιδέψει στις  θάλασσες της ελευθερίας και της χαράς  και να αγκυροβολήσει σε λιμάνι αλήθειας , ευημερίας και ειρήνης.

Ενδεικτικά αναφέρω : όσοι στο σήμερα βολεύονται, έχουν το αύριο χαμένο, μα όσοι για τα’ αύριο παιδεύονται θέλουν τον κόσμο αδελφωμένο.

Διάχυτο είναι το λυρικό στοιχείο στα ποιήματά του, για τον έρωτα, τη μοναξιά, την αγάπη , τον πόνο. Στηλιτεύει την εγκατάλειψη των παιδιών, την προδοσία και τις μεταλλαγμένες συνειδήσεις.

Αναφέρει χαρακτηριστικά : Εδώ φοβούνται οι γενναίοι και κάνουν έφοδο οι δειλοί, ασήμαντοι έγιναν σπουδαίοι με του Ιούδα το φιλί.

Ως κάτοικος της Αμερικής των τελευταίων χρόνων καταγράφεται η νοσταλγία της πατρίδας και ιδιαίτερα των παιδικών χρόνων της αθωότητας και της ξεγνοιασιάς.

Συγκινητικοί είναι στίχοι του : Τα χρόνια αυτά που έζησα στης γειτονιάς τους δρόμους, ποτέ μου δεν τα έσβησα , τα κουβαλώ στους ώμους.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Γιάννη Γιαβάρα για τα ποιητικά  στολίδια που μας χαρίζει.  Εύχομαι να είσαι υγιής Γιάννη, και να συνεχίσεις με το ίδιο μεράκι τις δημιουργικές σου εμπνεύσεις και επιτυχίες. 

Γ) Ο Νίκος Πιτλόγλου, μουσικοσυνθέτης :

[…]Η αλήθεια είναι πως η αφορμή που είχα έρθει στη Λαμία, ήταν πάλι ο Γιάννης Γιαβάρας. Ήταν την εποχή που ζούσε εδώ στην πόλη αυτή, δεν είχε φύγει για τη Φλόριντα. Θέλω να σας πω κι εγώ μερικά λόγια που αισθάνομαι από την καρδιά μου για τον Γιάννη.

Ο Γιάννης Γιαβάρας είναι ένας καταξιωμένος στιχουργός , που η πένα του αντανακλά τις γνώσεις, την ευγένεια και τις ευαισθησίες του. Είναι, δηλαδή, μια προέκταση του εαυτού του, ενός ανθρώπου που αγαπά τη ζωή, τη φύση, τον έρωτα, τον πολιτισμό και όλα αυτά που τα υμνεί απλά και αβίαστα, έτσι όπως ένας πραγματικός καλλιτέχνης έχει το χάρισμα.

Γνωριστήκαμε πριν από 25 χρόνια περίπου. Μέσω κάποιου γνωστού φτάσανε στα χέρια μου κάποιοι στίχοι του και έκτοτε δεν έχω πάψει, ούτε πρόκειται να πάψω,  όσο αυτό το χάρισμα που έχω εγώ και ο Γιάννης συνεχίζεται, να μελοποιώ στίχους του.  Του εύχομαι ό,τι καλύτερο, να περνά καλά στον τόπο που έχει διαλέξει και ζει με την οικογένειά του και εργάζεται, και να μας επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί.

Και τώρα θα ήθελα επίσης να δώσω συγχαρητήρια στην εκδότρια του βιβλίου, την κυρία Κική Νικοπούλου, με την οποία γνωριστήκαμε με αφορμή αυτό το έργο. Είναι μια εξαίρετη καλλιτέχνης και πιστεύω ότι ο εκδοτικός της οίκος κάνει ένα μεγάλο έργο γιατί αναδεικνύει ην ίδια την τέχνη στις διάφορες μορφές της, κυρίως βέβαια στο λόγο, αλλά όπως βλέπετε αυτή τη φορά με το πάντρεμα της μουσικής.

Επίσης θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον Κώστα Νέλλα, τον οποίο γνώρισα με αφορμή τη διοργάνωση της συναυλίας. Πρόκειται για εξαιρετικό μουσικό, που οι συνεργάτες του, τους γνώρισα σήμερα στην πρόβα που κάναμε, είναι όλοι τους εξαιρετικοί μουσικοί και πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι, και χάρηκα πάρα πολύ γι’ αυτή την πρόβα και γι αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους ερμηνευτές που στήριξαν τα τραγούδια μας με το Γιάννη και είναι ο  Βασίλης Λέκκας, ο Μανώλης Χατζημανώλης, η Άννα Καραγεωργιάδου, η Εβελίνα Αγγέλου, ο Κων/νος Χανιάς και ο Νίκος Αναγνωστόπουλος ο οποίος κάνει την πρώτη του δισκογραφική παρουσία και του εύχομαι να έχει καλή συνέχεια. Μαζί μ’ αυτούς και τις ευχαριστίες μου για τους παλιούς μουσικούς και συνεργάτες μου, που μας ακολούθησαν για να ενισχύσουν την βραδιά, τον Κοσμά Κοκόλη που θα τον ακούσετε αργότερα στο μπουζούκι  και τον Νίκο Τσακτσίρη στο όρθιο ηλεκτρικό μπάσο.

Αυτά είχα να σας πω. Σας εύχομαι από καρδιάς καλή διασκέδαση και σας προτρέπω να αποκτήσετε το βιβλίο του Γιάννη, όχι τόσο για το cd, το cd είναι ένα κομμάτι.  Είναι ένα βιβλίο με υπέροχα ποιήματα.

Δ) Ο Γιώργος Σταυρόπουλος, εκπαιδευτικός – συγγραφέας που παρουσίασε το βιβλίο και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :

[…]Ο Γ.Γιαβάρας, μέσα από την ποίηση, προσπαθεί να προσδώσει ένα νόημα στο σύμπαν που τον περιβάλλει και που πολλές φορές είναι αδιάφορο ή και εχθρικό.

Χρησιμοποιεί τον έμμετρο ποιητικό λόγο. Βασικά χαρακτηριστικά της ποίησής του είναι η συμπύκνωση, η αμεσότητα και η συντομία, ο έντονος ρυθμός.

Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω και εκλεκτικό ποιητή (δανειζόμενος τον όρο από την αρχιτεκτονική), γιατί χρησιμοποιεί τεχνικές από ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής ποίησης.

Μορφολογικά, δύο είναι οι βασικοί άξονες που έχουν επηρεάσει την ποίησή του:

ο λαϊκός στίχος (σε αυτόν συμπεριλαμβάνω και τα δημοτικά τραγούδια) και η έμμετρη λόγια ποίηση.

Για αυτό στα ποιήματά του συναντούμε οικεία ακούσματα,  αλλά  αυτά τα οικεία υλικά μεταπλάθονται έτσι ώστε να μιλούν με έναν σύγχρονο τρόπο, δηλ. ανανεώνει τον ποιητικό λόγο του σήμερα μπολιάζοντάς τον με στοιχεία του χτες, χρησιμοποιεί λέξεις άφθαρτες μεν, όμως ξαναγεννημένες.

Από την λόγια ποίηση, χρησιμοποιεί διάφορα είδη μέτρων και ομοιοκαταληξίας και με κυρίαρχο πάντα τον ρυθμό, είναι δηλ. μια ρέουσα ποίηση. Καθώς κατέχει αρκετά καλά την ποιητική του τραγουδιού, τα ποιήματά του είναι προκλητικά για μελοποίηση, αφού διευκολύνουν τον συνθέτη να τα ντύσει με μουσικούς ήχους.

Από την λαϊκή παράδοση, έχει αφομοιώσει τεχνικές από τα πολύστιχα δημοτικά τραγούδια, λιανοτράγουδα, μαντινάδες, τις ρίμες των αστικών τραγουδιών, τα στιχάκια των ημερολογίων, υλικό το οποίο στα χέρια του αναπλάθεται και επικαιροποιείται με μαεστρία.

[με τα φτερά της η χαρά πετά και ξεμακραίνει

όμως η λύπη είναι βαριά και στην καρδιά σου μένει]

Αντλεί ακόμη και από τις φόρμες των παιδικών παιχνιδιών ή τραγουδιών, αλλά με την πένα ενός ικανού ποιητή αυτές μπορούν να εκφράσουν βαθύτερα νοήματα και συναισθήματα. Όπως το γνωστό:

Λόγια και φιλιά κρυμμένα
Μια για μένα, δυο για σένα
Τρεις για τ’ όνειρο που βγαίνει
Και γιορτάζει ό,τι σωπαίνει

Ένα άλλο στοιχείο των ποιημάτων του είναι ο ανιμισμός, η φύση που συμμετέχει και συμπάσχει: ήλιος, φεγγάρι, ουρανός, άνεμος, κύματα, πηγές, ποτάμια, βροχή, πρωταγωνιστούν σε πολλά ποιήματά του πολλές φορές με συμβολικό ή μεταφορικό τρόπο: 

Ήλιο έστειλα να λάμψει, γύρισε βροχή,

δίψασα για λίγη αγάπη, στέρεψε η πηγή.

τι λιτότητα, τι συμπύκνωση, τι λυρισμός!

Μου θύμισε τον εκπληκτικό στίχο από το δημοτικό τραγούδι του Μικρού Βοριά: παιζογελώντα ανέβαινε, κλαίγοντα κατεβαίνει.

Στην ποίηση του Γιάννη θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε την ιδιαίτερη λειτουργία των ρεφρέν, σαν μια εσωτερική φωνή που σχολιάζει και συμπληρώνει τις εξωτερικευμένες σκέψεις. Έτσι, πολλές φορές έχουν αποφθεγματικό χαρακτήρα σαν τις παροιμίες και τα γνωμικά ή μοιάζουν με ένα είδος σύντομου χορικού από έναν φανταστικό χορό που συνδιαλέγεται με τον ποιητή.                                                        

Ο Γ. Γιαβάρας με το δικό του λυχνάρι, εξερευνά ποιητικά τον κόσμο, τον περιγράφει, τον συναισθάνεται αλλά και τον ξεπερνά και τον ανατρέπει, όπως στην Παράξενη Αγκαλιά:

«Κι αν έζησα αιώνες στη σκιά μετρώντας τους χειμώνες στη σειρά, γυρεύω να κυλήσω σαν το κέρμα». 

Όπως σημειώνει η Φωτεινή Δάρα για τους παραπάνω στίχους: “Πάντα αναρωτιόμουν πώς ένας δάσκαλος του δημοτικού από τη Λαμία, όπως ο στιχουργός Γιάννης Γιαβάρας, έγραφε τόσο ασυμβίβαστα και παθιασμένα.”

Εκφράζει δηλ. δυνατά συναισθήματα τα οποία όμως δεν κραυγάζουν. Δεν αποζητά το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέσα από το κραυγαλέο αλλά με μια υποδόρια ένταση, μια αξιοπρέπεια που εκφράζεται μ’ έναν διάχυτο λυρισμό και μερικές φορές υπονοείται.

Η συλλογή που παρουσιάζεται σήμερα αποτελείται από 2 μέρη:

Αρχή της συλλογής τα ποιήματα της Ψυχής, με πρώτο ποίημα με τίτλο “Από την Αρχή”, η παρακίνηση στον αγώνα, στη μαχητικότητα, που σας ανέφερε ο κ. Τσιαλαφούτας, και με τελευταίο Την “Έξοδο”, όπου ο συνεχής και επίμονος αγώνας οδηγεί στο ποθούμενο, την υπέρβαση του εαυτού και της εποχής μας και την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου.                                                

Στο δεύτερο μέρος, πρωταγωνιστεί η κινητήρια δύναμη των πάντων  ο έρωτας, ο οποίος στην αρχή στήνει τον τρελό χορό του, ανοίγει τα φτερά για να πετάξει, παίρνει μέρος σε πολέμους και μάχες σκληρές αλλά στο τέλος μεταπλάθεται σε αγάπη.

[κι ό έρωτας όταν περνά, η αγάπη είναι που μένει, που ξέρει πώς να συγχωρεί και πώς να υπομένει]

Αναφέρεται επίσης στη νοσταλγία για το παρελθόν [Παλιοί συμμαθητές] και στην ξενιτειά, αφού τόσα χρόνια ζει στις ΗΠΑ [Πάει καιρός] [Στην ξένη γη] καθώς και στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον [Ηλιαχτίδα].

Τα τελευταία χρόνια, ο Γ. Γιαβάρας, πιο κατασταλαγμένος στη ζωή και πλέον δόκιμος ως δημιουργός, μας δίνει πιο ολιγόστροφα ποιήματα κι εκφράζεται μέσα από μικρότερο αριθμό λέξεων, που είναι όμως περισσότερο συμπυκνωμένες, όπως και τα νοήματά του.                                                                                                  

Ποιήματα απήγγειλαν οι Οδυσσέας Γκοτζαμάνης και Γιάννα Φουντούκη, φιλόλογοι – ερασ. ηθοποιοί :

Πρέπει να μάθεις να σηκώνεσαι, όταν πέφτεις

Να μη λυγίζεις και να μην τα παρατάς .

Πρέπει να μάθεις να επιζείς και να παλεύεις.

Μπρος να βαδίζεις, να ελπίζεις, να γελάς.

…………………………………………………

Έστησ’ ο έρωτας χορό με τα γλυκά τα νιάτα

Και ξεγελάνε τον καιρό στης λησμονιάς τη στράτα.

Ακολούθησε συναυλία με τραγούδια, σε μουσική του Νίκου Πιτλόγλου και στίχους του Γιάννη Γιαβάρα, που  ερμήνευσαν ο Βασίλης Λέκκας, ο Μανώλης Χατζημανώλης, η Εβελίνα Αγγέλου, η Άννα Καραγεωργιάδου, ο Κων/νος Χανιάς και ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο νέο CD που συνοδεύουν το βιβλίο. Έπαιξαν οι μουσικοί Κοσμάς  Κοκόλης  στο μπουζούκι  και  Νίκος  Τσακτσίρης στο όρθιο ηλεκτρικό μπάσο.

Τραγούδια του, επίσης,   ερμήνευσαν συνεργάτες του Ωδείου Κώστα Νέλλα (με τη Μελίσσα Κουρτιάν και την Ειρήνη Μπεκτέση στο τραγούδι, το Γιώργο Παπαδόπουλο στην κιθάρα και στο μπάσσο, το Γιάννη Τολιόπουλο στο κλαρίνο, τη Χριστίνα Χαμζάη στην κιθάρα και την Ευαγγελία Μπουρογιάννη στα κρουστά).

Δύο τραγούδια παρουσίασε ο Τάκης Γκαραβέλης  που μελοποίησε παλιά ο ίδιος σε στίχους Γιάννης Γιαβάρα.

Ε) ΓΙΑΝΝΗΣ  ΓΙΑΒΑΡΑΣ  :

Για άλλη μια φορά τόσα αγαπημένα πρόσωπα. Μου λείπουν δεν το κρύβω. Μου λείπει η πατρίδα. Είναι μία από τις ομορφότερες βραδιές της ζωής μου αυτή. Θα τη θυμάμαι για πάντα. Πώς να την ξεχάσει κανείς άλλωστε μια τέτοια βραδιά.

Θέλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν  όλους όσους συνέδραμαν σ’ αυτήν εδώ την εκδήλωση για να ευοδωθεί. Να ξεκινήσω από τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και τον πρόεδρο τον Κώστα Τσιαλαφούτα. Φυσικά την εκδότρια, τις Χρόνος εκδόσεις, Βασιλική Νικοπούλου, που με βοήθησε αφάνταστα όλο αυτόν τον καιρό. Σκεφτείτε ότι έστελνα τα κείμενα από την Αμερική, έπρεπε να γίνουν οι διορθώσεις, να επικοινωνούμε συνεχώς  επί μήνες, κι αυτό ήταν δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο και το αποτέλεσμα είναι εδώ μπροστά μας.

Θέλω να, επίσης,  ευχαριστήσω τον συνθέτη Νίκο Πιτλόγλου, με τον οποίο μας συνδέει μια βαθιά εικοσιπεντάχρονη  ειλικρινής φιλία, που έχουμε δημιουργήσει πολλά τραγούδια, περίπου 40 Νίκο. Και συνεχίζουμε να δημιουργούμε, γιατί υπάρχει φοβερή χημεία μεταξύ μας, δένουν οι στίχοι μου με τη μουσική του.

Να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που ταξίδεψαν για να έρθουν να τραγουδήσουν στην πόλη μας για όλους εμάς, τον Βασίλη Λέκκα, τον Μανώλη Χατζημανώλη που ήρθε από την Κοζάνη, την Εβελίνα Αγγέλου, την Άννα Καραγεωργιάδου, τον Κων/νο Χανιά και τον Νίκο Αναγνωστόπουλο.

Επίσης τους μουσικούς Κοσμά Κοκόλη και Νίκο Τσακτσίδη, καθώς και το Ωδείο του συμπολίτη μας και εξαιρετικού μουσικού Κώστα Νέλλα με τους συνεργάτες του, αλλά και τους μαθητές του.

Και φυσικά έιναι απόψε εδώ ένας άλλος καλός φίλος απ’ τα παλιά, αν σας θυμίζει κάτι το μουσικό σχήμα «Οδοιπόροι», ο Τάκης Γκαραβέλης και ο Γιώργος Μαυρομάτης. Είχαν μελοποιήσει κάποτε δικά μου τραγούδια και θα ερμηνεύσουν δύο από αυτά απόψε.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον αγαπημένο μου φίλο και κουμπάρο μου, Νίκο Κοντογιάννη, έχει βαφτίσει το μεγάλο μου παιδί,. Είμαστε 37 χρόνια φίλοι από τότε που ήμασταν συμφοιτητές. Είναι κατ’ εμέ από τους πιο άξιους Διευθυντές που έχει αυτή η χώρα. Και μας φιλοξενεί, όχι μόνο μας φιλοξενεί, έπρεπε  να τον βλέπατε πώς δούλευε χθες βράδυ για να ετοιμαστούν όλα αυτά. Νίκο σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ.

Να ευχαριστήσω επίσης τους φιλολόγους και εξαιρετικούς  μου φίλους και συνεργάτες από τα χρόνια που ήμασταν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμφιθέας, Οδυσσέα Γκοτζαμάνη και Γιάννα Φουντούκη.

Τον Γιώργο Σταυρόπουλο πάνω απ’ όλα, που τον άφησα για το τέλος, γιατί θέλω να πω δυο λόγια ξεχωριστά. Ο Γιώργος Σταυρόπουλος είναι συνάδελφός μου, φίλος από τα παλιά και είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, ποιητής ο ίδιος και μουσικός,  Όταν ετέθη το θέμα για το ποιος θα παρουσιάσει το βιβλίο και ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Σταυρόπουλου, είπαμε ναι, είναι ένα ικανό άτομο να παρουσιάσει και να πει πέντε πράγματα, που θα δώσουν ένα διάγραμμα της δουλειάς μου. Γιώργο μου, σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ, ήταν υπέροχη η εισήγησή σου.

Ξέχασα κανέναν; Τον Σύλλογο Αμφιθέας, το παιδί μου. Με το Σύλλογο Αμφιθέας μας δένουν πάρα πολλά, γιατί ήμουν όπως αναφέρθηκε ένας από τους συνιδρυτές, πρώτος πρόεδρος για έξι χρόνια και υπέγραψα 47 εκδηλώσεις – δραστηριότητες στη διάρκεια της προεδρίας μου τότε.

Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας, να είστε καλά και καλή αντάμωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Αποστολόπουλος,

ο  Αντιδήμαρχος Λαμιέων  κ. Κώστας Μουστάκας,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπασδέκης, η Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων κ. Βίβιαν Αργύρη, ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δήμου Λαμιέων κ. Δημήτρης Συλεούνης και ο Διευθυντής του 17ου Δημοτικού  Σχολείου Λαμίας κ. Διονύσης Αναγνώστου.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση