Περιφέρεια Στερεάς: Έκθεση φωτογραφίας «SHAME – Ευρωπαϊκές Ιστορίες» – Θύματα παιδικής κακοποίησης μοιράζονται τις ιστορίες τους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 13:58 Περιφέρεια Στερεάς: Έκθεση φωτογραφίας «SHAME – Ευρωπαϊκές Ιστορίες» – Θύματα παιδικής κακοποίησης μοιράζονται τις ιστορίες τους

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης – Δομή ΓΕΦΥΡΑ παρουσιάζει με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

«ΝΤΡΟΠΗ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Η έκθεση «SHAME – Ευρωπαϊκές Ιστορίες» παρουσιάζει σαράντα (40) πορτρέτα ενήλικων θυμάτων παιδικής κακοποίησης από όλη την Ευρώπη.

Αποτυπώνει, έτσι, για πρώτη φορά – με τρόπο μοναδικό – το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης. Δημιουργός των πορτραίτων και συλλέκτης των ιστοριών είναι ο βραβευμένος δημοσιογράφος Simone Padovani, ο οποίος ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και κατέγραψε τις ιστορίες αυτές καταδεικνύοντας τις αδικίες που έγιναν και δίνοντας φωνή στα θύματα.

Η παρουσίαση της Έκθεσης είναι την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024, στις 18:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δημήτρης Μυταράς» του Δήμου Χαλκιδέων. 

Ομιλητές:

  • Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
  • Τίνια Απέργη, εκπρόσωπος της Έκθεσης «Ντροπή – Ευρωπαϊκές Ιστορίες».
  • Κωνσταντίνα Τσιαπάλη, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Εύβοιας.
  • Αλεξάνδρα Μόνικα Ελένη Μαυρομμάτη, Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας.
  • Γιώργος Καρβελάς, Υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής Χαλκίδας.
  • Μαρία Τανάγρα, Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων.
  • Νίκη Ροδίτη, Πρόεδρος του Συλλόγου «Medusa Survivor».

Η Έκθεση λειτουργεί τις ώρες 09:00 – 13:00 από την Τρίτη 09/04/2024 έως και το Σάββατο 13/04/2024.

Justice Initiative, Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης για θύματα παιδικής κακοποίησης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση