Απόψε η θεατρική παράσταση «Τέσσερις εποχές» του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024 07:19 Απόψε η θεατρική παράσταση «Τέσσερις εποχές» του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

Σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και ώρα 9.00 μ.μ

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας:

Τα μέλη του ομίλου Κινηματογράφου-Μαύρου Θεάτρου του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας  με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση μαύρου θεάτρου με τίτλο: «Τέσσερις εποχές» την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και ώρα 9.00 μ.μ.                                                                                                                                 

Το μαύρο θέατρο βασίζεται σε ένα οπτικό τέχνασμα: οι ηθοποιοί παίζουν ένα παιχνίδι ορατού-αόρατου και, αξιοποιώντας την κινητική και ακουστική ακρίβεια, οδηγούν τους θεατές στην έκπληξη της αλλοίωσης των αποστάσεων, την ψευδαίσθηση της αιώρησης, τη μαγεία της εμφάνισης και της εξαφάνισης.                

Ο κόσμος του μαύρου θεάτρου είναι σουρεαλιστικός. Τον κινούν η άνευ όρων φαντασία, η χαρά και η διάθεση για παιχνίδι. 

Η μουσική ξεκινά και οι εποχές αρχίζουν να κυλάνε, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα οποία σχετίζονται με την καθημερινή ζωή: ασχολίες των ανθρώπων, χαρακτηριστικά γνωρίσματα του φυσικού περιβάλλοντος, ιστορικά γεγονότα, γιορτές, ήθη, έθιμα, καιρικές εναλλαγές.

Ένα παιχνίδι αυτοσχεδιασμού που υμνεί  την αδιάκοπη κυκλικότητα του χρόνου. 

Τα παιδιά περιγράφουν τον κύκλο των εποχών χρησιμοποιώντας το σώμα τους ως μέσο έκφρασης όταν δεν υπάρχει ο λόγος.  Το πέρασμα κάθε εποχής πλάθει ιστορίες αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα στο πέρασμα του χρόνου.         

Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας… οι εποχές διαδέχονται η μία την άλλη ανακυκλώνοντας ό,τι τις χαρακτηρίζει, οι άνθρωποι τις υποδέχονται αλλά δεν είναι ποτέ οι ίδιοι!                                                                                                                         

Η Διευθύντρια Μαρία Ζαρκάδα και τα μέλη του ομίλου Κινηματογράφου-Μαύρου Θεάτρου του 16ου Πειραματικού Δ. Σ. Λαμίας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση