Άρης - Λαμία 0-0: Πολύτιμη ισοπαλία για πρόκριση στα ημιτελικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 07:58 Άρης - Λαμία 0-0: Πολύτιμη ισοπαλία για πρόκριση στα ημιτελικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέτρησε δυνάμεις κι ενόψει πρωταθλήματος…

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο από τα τρία παιχνίδια που θα δώσουν σε εφτά ημέρες Άρης και Λαμία, το συγκεκριμένο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με αμυντική διάθεση, αλλά με θέληση να πάρει κάτι θετικό από την αναμέτρηση κατέβηκε στο γήπεδο η ομάδα της Λαμίας.

Με το Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, Τζανετόπουλο και Γκόλεμιτς στο κέντρο της άμυνας και στα άκρα της Προβυδάκη και Σαραμαντά, μπροστά τους τους Νούνιες και Μπεχαράνο, στην «τριάδα» του κέντρου, οι Ρόμανιτς, Ταιρόν και Καραμάνος και στο κεφάλι ο Αραμπούλι, προσπάθησε να κρατήσει τους Θεσσαλονικείς μακριά από το γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στον Άρη, που όμως τα βρήκε σκούρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λαμίας.

Καλύτερες στιγμές στο 8’ στο σουτ του Φαμπιάνο που έδιωξε σε κόρνερ ο Σαράνοβ, ο οποίος έδειξε την κλάση του και στις προσπάθειες του Γκάμα στο 40’ και ειδικά στο 44’, όταν εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ.

Επίσης ένα καλό σουτ του Μπερτόγλιο στο 20’ έφυγε λίγο άουτ, ενώ ένα γύρισμα στο 40’ του Ματσίνι βρήκε στην πλάτη του Προβυδάκη και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Απέναντι σε έναν επιθετικό αλλά φλύαρο Άρη η Λαμία δεν είχε τελική, αν όμως η πάσα του Αραμπούλι στο 32’ περνούσε για τον Ταιρόν, ο Ισπανός θα βρισκόταν απέναντι από τον Κουέστα.

Επιθετικά μπήκε και στην επανάληψη ο Άρης, όχι όμως το ίδιο αποτελεσματικά.

Στο 50’ η έγκαιρη έξοδος του Σαράνοβ χάλασε τα σχέδια των Μάνου και Σάσα, παραχωρώντας κόρνερ, ενώ κάτι ανάλογο έγινε στο 51’ με πρωταγωνιστή τον Κουέστα που με αυτοθυσία πρόλαβε τον Ρόμανιτς που έφευγε σα σίφουνας μπροστά. Μάλιστα σε αυτή τη φάση ο τερματοφύλακας του Άρη τραυματίστηκε και οκτώ λεπτά αργότερα έγινε αλλαγή.

Εκεί στο 60’ ο Άκης Μάντζιος έκανε πιο επιθετικό το σχήμα με την είσοδο του Εντιαγέ, που όμως δε βοήθησε, όπως και η αλλαγή του Γκάμα με τον Γκαρσία που τελικά έκανε λιγότερο επικίνδυνους τους «κίτρινους».

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Ντένις τραυματίστηκε και αναγκαστικά συνέχισε με δεμένο πόδι.

Στο 71’ πέρασε στο παιχνίδι ο Μπανγκουρά για τη Λαμία παίρνοντας τη θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης, του Καραμάνου και ενώ η Λαμία κέρδιζε συνεχώς μέτρα στο γήπεδο.

Αυτό βέβαια δε σήμαινε ότι οι «κυανόλευκοι» έδειξαν ικανοί για τη δημιουργία ευκαιρίας, όμως δεν επέτρεψαν και στους αντιπάλους να κάνουν φάση!

Στο 88’ βέβαια μια απόκρουση του Τζανετόπουλου θα μπορούσε να βάλει σε μπελάδες τον Σαράνοφ που ήταν όμως σε καλή θέση και μπλόκαρε, ενώ στο 98’ σουτ του Λόπεθ απέκρουσε και πάλι ο Σαράνοφ (στην επαναφορά ο Σάσα ήταν οφσάιντ).

Με το 0-0 η Λαμία έχει ένα μικρό προβάδισμα ενόψει και του παιχνιδιού της επόμενης εβδομάδας, ενδιάμεσα όμως υπάρχει ένα ακόμη ματς με τον Άρη και πάλι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το πρωτάθλημα. Και σε αυτό το ματς ένα ανάλογο αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη πιο πολύτιμο.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα (λ.τρ. 59’ Ντένις), Σούντγκρεν, Λούμορ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μπερτόγλιο (73’ Ιτούρμπε), Τζέγκο (59’ Εντιαγέ), Γκάμα (59’ Γκαρσία), Μαντσίνι, Σάσα, Μάνος (73’ Λόπεθ)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοβ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Μπεχαράνο, Νούνιες (94’ Αντέτζο), Καραμάνος (71’ Μπανγκουρά), Ρόμανιτς, Ταϊρόν (64’ Τζανδάρης), Αραμπούλι

Το παιχνίδι:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση