Πανελλήνιος πρωταθλητής ο Λαμιώτης Γρηγόρης Τσαλαφούτας στο Enduro (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 12:05 Πανελλήνιος πρωταθλητής ο Λαμιώτης Γρηγόρης Τσαλαφούτας στο Enduro (ΦΩΤΟ)

Ο Λαμιώτης αθλητής από τη Δίβρη μας κάνει για ακόμα μια φορά υπερήφανους.

Την Κυριακή 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Λιβάδι Παρνασσού το πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro- ποδηλασία βουνού, με τον Γρηγόρη - αθλητή του ΠΓΣ Λάρισας - να κερδίζει τον τίτλο του "Πρωταθλητή Ελλάδος Enduro 2022".

Ο αγώνας αποτελούνταν από 5 ειδικές  διαδρομές συνολικού μήκους.33km, με 1100 θετικά υψομετρικά.

Λίγα λόγια από τον αθλητή μας:

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, καθώς οι βροχοπτώσεις του Σαββάτου δυσκόλεψαν την προπόνηση μας, αλλά ανέβασαν και το επίπεδο δυσκολίας του αγώνα σε σημείο να ακυρωθεί η πρώτη ειδική διαδρομή για λόγους ασφαλείας.

Την Κυριακή είχε ηλιοφάνεια, αλλά το έδαφος είχε πολύ λάσπη και γλιστρούσε.  Χρειαζόταν αρκετή προσπάθεια ώστε να παραμείνεις σταθερός καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς ένα και μόνο λάθος αρκεί για να βγεις εκτός συναγωνισμού. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, κράτησα ένα σταθερό ρυθμό, επιφυλακτικά στις 2 πρώτες ειδικές και πίεσα περισσότερο στις 2 τελευταίες, πετυχαίνοντας έτσι τον επιθυμητό στόχο.

Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα που κατάφερα να φέρω, και ακόμα περισσότερο ενθουσιασμένος για την πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο το 2023. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με στήριξαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν, που χωρίς την αρωγή τους δεν θα τα κατάφερνα.

Οι συνεργασίες που έχω είναι με το ποδηλατικό καταστήματα Moustakas Bikes που μου παρέχει ποδήλατα της εταιρείας Dabomb bikes, την kenny racing Greece σε ένδυση και προστασία, τo κατάστημα up cycle με συμπληρώματα διατροφής fit & shape , τη shope & trade με προϊόντα της suunto και Salomon. Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης " Πολίτης - Χαντζής - Physio", τον προπονητή μου Λουκά Πρατίλα καθώς και όλους τους συναθλητές και φίλους μου.

Παράλληλα ο αγώνας ήταν και ο τρίτος σε σειρά του EGS - πανελλήνιο κύπελλο enduro - αλλά το πιο σημαντικό αποτελούσε προκριματικό αγώνα για το Παγκόσμιο κύπελλο Enduro 2023!

Οπότε του χρόνου περιμένουμε να δούμε τον Γρηγόρη να αγωνίζεται εκτός Ελλάδας!

Τέλος  πολλά συγχαρητήρια  αξίζει  σε έναν ακόμη αθλητή από την Λαμία, τον Γιώργο Κόντο ο οποίος μετά από έναν πολύ δυνατό αγώνα κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία του Men . Δίνοντας έτσι η Λαμία δυνατό παρών στους αγώνες enduro.

Συγχαρητήρια και στους δύο αθλητές και τους ευχόμαστε τα καλύτερα .

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση