ΟΦΗ - Λαμία 0-0: Άξιζε το «διπλό» στην επανάληψη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 07:35 ΟΦΗ - Λαμία 0-0: Άξιζε το «διπλό» στην επανάληψη

Δυνατό παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες αν και ο ΟΦΗ είχε δύο δοκάρια σε ανύποπτες στιγμές!...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και η Λαμία αναδείχτηκε ισοπάλη 0-0 με τον ΟΦΗ, όπως είχε συμβεί και στο περσινό πρωτάθλημα στο Γεντί - Κουλέ.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει με παράπονο και τις δύο ομάδες που είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη και ειδικά τη Λαμία που είχε και τις πιο κλασικές ευκαιρίες στην επανάληψη. Από την άλλη όμως και οι Κρητικοί - που αγωνίστηκαν με υπηρεσιακό προπονητή και τον Νταμπράουσκας στην εξέδρα - είδαν σε δύο ανύποπτες στιγμές την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ!

Το σχήμα

Με το Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Φέστα, Αντέτζο και Κορνέζο στο κέντρο της άμυνας, Σιμόν και Γκοράνοφ στα άκρα. Μπροστά τους οι Τζανδάρης, Μπεχαράνο και Νούνιες, Τσιλούλης στα πλάγια και Ντε Βινσέντι και Μανούσος πιο μπροστά.

Περίεργο παιχνίδι στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να συναλλάσσονται στο κομμάτι της υπεροχής με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους και να έχουν την πρώτη τελική στο ματς.

Ήταν στο 12΄ και σε κόρνερ του Θοράρινσον, η κεφαλιά του Περέα από την καρδιά της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 18' απάντησε η Λαμία με πολύ μεγάλη ευκαιρία, από μπαλιά του Αντέτζο, ο Νούνιεζ έφυγε στην πλάτη του Βούρου και βγήκε τετ α τετ με τον Μανδά, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ευκαιρία του Νούνιες:

Στο 25’ καρδιοχτύπι στον πάγκο των φιλοξενούμενων όταν χτύπησε στο γόνατο ο Σιμόν. Ο Ισπανός φάνηκε να μην μπορεί να πατήσει το πόδι του, λίγο αργότερα όμως ζήτησε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο και ενώ είχε σηκωθεί ο Προβυδάκης για ζέσταμα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τοράλ βρήκε το διάδρομο από πάσα του Ντουρμισάι για σουτ, όμως η παρέμβαση του Γκοράνοφ ήταν αποτελεσματική.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση 45 λεπτών στο α’ ημίχρονο η Λαμία ξαναβρέθηκε φάτσα με την εστία του Μανδά, αυτή τη φορά με το Σιμόν που έπιασε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ και βρέθηκε ο Διαμαντής να πετάξει την μπάλα κόρνερ και ενώ ο Μανούσος είχε έτοιμη την προβολή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα (στη φάση χτύπησε και ο νεαρός πορτιέρο του ΟΦΗ χωρίς ευτυχώς να είναι κάτι σοβαρό).

Η επανάληψη είχε τις συγκινήσεις

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το β’ ημίχρονο και οι δύο ομάδες. Η Λαμία ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή, σε μια γρήγορη κόντρα με τον Γκοράνοφ και πάσα στο αντίθετο άκρο, όπου βγήκε ο Μανούσος. Ο έμπειρος επιθετικός της Λαμίας, έφερε την μπάλα στο αριστερό και σούταρε για να μπλοκάρει σταθερά ο Μανδάς.

Στο 56’ και 57’ η Λαμία άγγιξε το 0-1 αλλά ο Μανδάς είπε όχι! Αρχικά από κάθετη του Νούνιες ο Μανούσος με εκπληκτική τρίπλα εξέθεσε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΟΦΗ και βρέθηκε απέναντι από τον Μανδά, τον πλάσαρε έξοχα, όμως ενστικτωδώς ο νεαρός άπλωσε το χέρι και έστειλε την μπάλα μόλις κόρνερ!

Στο κόρνερ από τον Τζανδάρη ήρθε η απόκρουση από τον αμυντικό και το ευθύβολο σουτ του Ντε Βινσέντι που έδιωξε δύσκολα σε νέο κόρνερ ο Μανδάς, που είχε και πολλά σώματα μπροστά του!

Οι μεγάλες επεμβάσεις του Μανδά:

Στο 66’ ήρθαν οι πρώτες αλλαγές για τον Φέστα με Σλίβκα και Ασκόφσκι στις θέσεις των Τσιλούλη και Ντε Βινσέντι. Ο Ιταλός θέλησε να φρεσκάρει σε ταχύτητα και δύναμη το κέντρο έχοντας διαγνώσει ότι οι γηπεδούχοι υστερούσαν σε δύναμη και αντοχή.

Στο 72’ από το πουθενά ο ΟΦΗ και ενώ η Λαμία έχει ανεβάσει πολύ τις γραμμές της, βρέθηκε σε θέση βολής με τον Ντουρμισάι, το σουτ του οποίου απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.

Το δοκάρι του Ντουρμισάι:

Στο 76’ η αναγκαστική αλλαγή του Μπεχαράνο έφερε και τον Γιακουμάκη στο παιχνίδι με το Νούνιες να περνά πιο μπροστά και στην πρώτη φάση που ακολούθησε, οι δύο τελευταίοι συνεργάστηκαν, αλλά ο Γιακουμάκης από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση και μόνος του από δεξιά, πλάσαρε άουτ!

Στο 83’ ο Φέστα πέρασε στο παιχνίδι και τον Ρόμανιτς στη θέση του εξαιρετικού Μανούσου που τα έδωσε όλα στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Ακόμη μια τεράστια ευκαιρία με το Νούνιες για τη Λαμία στο 89’ που έφυγε μόνος του στον κενό χώρο, τον πρόλαβε ο Βούρος όμως και τον ανάγκασε να φύγει πλάγια και να χάσει το σουτ. Τελικά έκανε ένα σουτ ο Γιακουμάκης στα χέρια του Μανδά. Στην κόντρα μάλιστα λίγο έλειψε ο Θεοδοσουλάκης να σκοράρει καθώς από κόντρα έπιασε το σουτ απέκρουσε ο Σαράνοφ και στην επαναφορά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Απανωτές ευκαιρίες από Λαμία και ΟΦΗ:

Τέλος στο 92’ η Λαμία βγήκε στην κόντρα όμως ο Γιακουμάκης δέχτηκε το "δολοφονικό" χτύπημα και βγήκε εκτός φάσης από τον Μπαλογιάννη και ενώ ο Ασκόφσκι έβγαζε την κόντρα από αριστερά.

Μια ισοπαλία και μάλιστα στην έδρα μιας ομάδας με τους ίδιους στόχους είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο με βάση την απόδοση στο β’ μέρος η Λαμία άξιζε και τη νίκη. Το τελικό 0-0 αδικεί και τις δύο ομάδες, περισσότερο όμως τη Λαμία που έδειξε ότι μπορούσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Γεντί Κουλέ.

ΟΦΗ (Πέδρο Καραβέλα): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον (68’ Μπαλογιάννης), Βούρος, Διαμαντής, Περέα, Μεγιάδο (73’ Στάικος), Τοράλ (84' Ντιουσέ), Τζου (84' Μπιφουμά), Γκερέρο, Ντουρμισάι (84’ Θεοδοσουλάκης)

Στον πάγκο ήταν και οι Στίβενς, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Γιοχού

ΠΑΣ Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιεζ, Μανούσος (83’ Ρόμανιτς), Ντε Βινσέντι (66’ Σλίβκα), Σιμόν, Μπεχαράνο (λ.τρ. 76’ Γιακουμάκης), Γκοράνοφ, Τσιλούλης (66’ Ασκόφσκι), Κορνέζος

Στον πάγκο ήταν και οι Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μαρμεντίνι, Μπενίτεζ

Διαιτητές: Δημήτριος Μαλούτας, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Αναστάσιος Φράγιος

4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση