Λαμία - Βόλος 2-2: Ισοπαλία αντί θρίαμβος!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 17:48 Λαμία - Βόλος 2-2: Ισοπαλία αντί θρίαμβος!

Το καλύτερο της ημίχρονο ήταν το πρώτο απέναντι στο Βόλο, όταν και πέτυχε δύο γκολ…

Την καλύτερη της φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» η Λαμία στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στο Βόλο ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να νικήσει παραχωρώντας ισοπαλία 2-2.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 45λεπτο όταν και πέτυχαν δύο γκολ, είχαν δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες, όμως ένα πολύ δύσκολο γκολ του Φερνάτες κράτησε τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.

Ένα μουδιασμένο 15λεπτο στην επανάληψη, στάθηκε αρκετό στο Βόλο να κλέψει τον πόντο και να στεναχωρήσει τους «κυανόλευκους» που προσπάθησαν στη συνέχεια, είχαν δοκάρι, όμως έδειξαν και πάλι να μην μπορούν να σκοράρουν. Έτσι ένα ματς που θα έπρεπε να καταλήξει σε θρίαμβο έφερε μόλις ένα πόντο στην ομάδα του Φέστα!

Το σύστημα

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε η Λαμία με τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, Αντέτζο και Κορνέζο στο κέντρο της άμυνας και στο πλάι Σιμόν και Γκοράνοφ, στη θέση «6» Σλίβκα και Τζανδάρης, στα χαφ από δεξιά προς τα αριστερά, Τσιλούλης, Ντε Βινσέντι και Νούνιεζ και σέντερ φορ ο Μανούσος.

Με άλλα λόγια Μανούσος και Τσιλούλης ήταν οι παίκτες που πήραν ξανά φανέλα βασικού.

Καταιγιστική η Λαμία

Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του πρώτου μέρος ήταν καταιγιστικοί. Για 20 λεπτά ο Βόλος, αν εξαιρέσει κανείς ένα κόρνερ που κέρδισε από κόντρα αμυντικού, δεν πέρασε με αξιώσεις τη σέντρα. Σε αυτό το διάστημα η Λαμία είχε και δοκάρι και γκολ!

Με τη συμπλήρωση 70 δευτερολέπτων, η Λαμία άγγιξε το γκολ. Σε φάουλ του Ντε Βινσέντι από αριστερά, ο Σλίβκα έπιασε τη γυριστή κεφαλιά που απομακρύνθηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.

Στην επόμενη φάση στο 10’ άνοιξε το σκορ. Έχοντας ασκήσει ασφυκτική πίεση ψηλά η Λαμία κατάφερε να κλέψει με τον Τζανδάρη, η μπάλα έφτασε στον Ντε Βινσέντι ο οποίος αμέσως όπλισε και σούταρε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κλέιμαν (1-0).

Ο Ντε Βισνέντι ανοίγει το σκορ:

Στο 12’ ο Τσιλούλης βρέθηκε σε θέση βολής, η μπάλα κόντραρε συμπτωματικά στον Κλέιμαν και από τα πόδια του Άλχο κατέληξε κόρνερ.

Μέχρι το 20' μπορεί να μην υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη φάση, αλλά η ενέργεια και η πίεση ψηλά των παικτών του Φέστα, δεν άφησαν στους αντιπάλους να πάρουν ανάσα.

Στο 24’ ένα φάουλ του Ντε Βινσέντι από μακριά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο πορτιέρο, η μπάλα όμως έφυγε λίγο άουτ.

Μικρή ανάπαυλα στο 29’ με ένα καλό σουτ του τεχνίτη Μπαριέντος, έδιωξε ο Σαράνοφ σε κόρνερ, αν και η μπάλα έμοιαζε να σημαδεύει την έξω πλευρά του δεξιού δοκαριού.

Ακολούθησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες του Μανούσου εκ των οποίων η δεύτερη χαρακτηρίζεται κλασική.

Αρχικά στο 30’ από στημένη μπάλα ο επιθετικός της Λαμίας προσπάθησε να σουτάρει με τη μία αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε από το κεφάλι του Τσοκάνη και στο 34’ είχαμε χαμένο τετ α τετ. Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Νούνιεζ, ο Μανούσος άφησε μέτρα πίσω του τον Σιέλη και ενώ φαίνεται να ζυγίζει την εκτέλεση του Κλέιμαν που επιχειρούσε έξοδο, το σουτ που έπιασε πήρε φάλτσα και έφυγε ψηλά και δίπλα από τα δοκάρια.

Νέα μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας που συνέχισε σε εξωφρενικό ρυθμό με τον Τσιλούλη στο 37’ όταν ο Ντε Βινσέντις του έστρωσε πλάγια δεξιά, ελίχθηκε άλλαξε πόδι αλλά δεν αιφνιδιάσθηκε ο Κλέιμαν που μπλόκαρε.

Το τετ ε τετ του Μανούσου:

Και εκεί που το 2-0 έμοιαζε θέμα χρόνου ήρθε ο Φερνάντες στο 38΄ να πετύχει αυτό που έμοιαζε απίστευτο. Υψηλή τεχνική και ένα φαλτσαριστό σουτ από την γωνία της μικρής περιοχής (από αριστερά) πήγε με το αριστερό (!) στο απέναντι δοκάρι, μετά και από την αδύναμη παρέμβαση των χεριών του Σαράνοφ!

Απίστευτο γκολ του Φερνάντες:

Αυτή την εξέλιξη δεν την ήθελε ούτε… ο Θεός και έτσι με τη σέντρα οι γηπεδούχοι έβαλαν ένα εξίσου εντυπωσιακό γκολ από εκπληκτική συνεργασία. Ο Γκοράνοφ έβγαλε τη μακρινή σέντρα ο Τσιλούλης κατέβασε και έστρωσε στο Σιμόν κι αυτός με τη μία έβγαλε τη σέντρα ξυράφι στην καρδιά της μικρής περιοχής. Εκεί βρέθηκε ο «συνήθης ύποπτος» Κρίστοφερ Νούνιεζ που τρύπωσε μεταξύ δύο αμυντικών και μπήκε σχεδόν με την μπάλα στα δίχτυα.

Το 2-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα, ενώ ο Κοσταρικανός το αφιέρωσε με χαρακτηριστικό τρόπο στη σύντροφο του (; ) που φαίνεται ότι περιμένει παιδί.

2-1 με Νούνιεζ:

Το καλύτερο φετινό ημίχρονο των Λαμιωτών έκλεισε με μία ακόμη μεγάλη φάση στο 44’, όταν και πάλι από οργανωμένη επίθεση ο Τσιλούλης αυτή τη φορά έβγαλε την τελική σέντρα από δεξιά και ο Τζανδάρης από τη μικρή σχεδόν περιοχή έπιασε τη δυνατή κεφαλιά που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν που απλά παρακολουθούσε!

Η ευκαιρία του Τζανδάρη:

Η επανάληψη

Δεν μπήκε με την ίδια όρεξη στην επανάληψη η Λαμία και αυτό το πλήρωσε στο 58’. Αν και είχε την κατοχή ήρθε ένα ακόμη εκπληκτικό σουτ αυτή τη φορά από τον Μπαριέντος που «ζωγράφισε» το δεξί παραθυράκι του Σαράνοφ (2-2).

2-2 για το Βολο:

Η Λαμία απάντησε στο επόμενο λεπτό με δοκάρι του Τσιλούλη σε μια σέντρα σουτ που επιχείρησε από δεξιά και μετά από παρέμβαση Τσοκάνη αλλά και του Κλέιμαν που την κόντραρε πριν περάσει τη γραμμή.

Το δοκάρι του Τσιλούλη: ","width":136,"height":146}}}

Νέα ευκαιρία της Λαμίας στο 60’ με σουτ του Ντε Βινσέντι που έφυγε μόλις άουτ.

Και ενώ ο καιρός είχε αρχίσει τα παιχνίδια στο 66’ ο Ντε Βινσέντι προσπάθησε με απευθείας φάουλ να απειλήσει όμως ο Κλέιμαν μπλόκαρε.

Στο 67’ ο Φέστα έριξε τον Γιακουμάκη στο παιχνίδι στη θέση του Τσιλούλη θέλοντας να κάνει την ομάδα πιο επιθετική.

Στο 73’ ο Τσιμεντερίδης το πέναλτυ που έγινε στο Μανούσο το έκανε φάουλ ενώ αρχικά πήγαν να το καλύψουν και με οφσάιντ που δεν υπήρχε!

Ο Φέστα ζητώντας το «τρίποντο» έβγαλε στο 77’ Ντε Βινσέντι και Μανούσο και έβαλε Μπεχαράνο και Μποάκι. Ειδικά η αλλαγή του Μανούσου ήταν επιτακτική καθώς ο Τσιμενταρίδης έπαιζε με τα νεύρα του επιθετικού της Λαμίας μη δίνοντας κανέναν φάουλ υπέρ του και σφυρίζοντας μόνιμα σε βάρος του!

Στη πρώτη του σχεδόν επαφή με τη μπάλα ο Μπεχαράνο έπιασε ωραίο σουτ αλλά εξίσου ωραία ήταν η επέμβαση σε κόρνερ του Κλέιμαν.

Η επέμβαση του Κλέιμαν: ","width":136,"height":146}}}

Το παιχνίδι ανέβασε ρυθμούς και η μπάλα άρχισε να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές.

Η Λαμία σαφώς πιο καλή και επικίνδυνη αλλά και ο Βόλος με πείσμα και χωρίς να διστάζουν οι παίκτες του να κάνουν και φάουλ. Στο 82’ η Λαμία έχασε και τον Νούνιεζ που σε μια υπεροπροσπάθεια αντεπίθεσης έπαθε κράμπα και μπήκε ο Ασκόφσκι.

Στο 92’ μετά από εξαιρετική ενέργεια των παικτών της Λαμίας ο Μποάκι από πάσα του Σλίβκα έφτασε σε θέση βολής αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά!

Στο 93’ ένα ακόμη σκληρό φάουλ σε βάρος του Τζανδάρη είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα λεπτά στις καθυστερήσεις, καθώς η Λαμία πίεσε μέχρι το φινάλε.

Αδικεί τη Λαμία το τελικό 2-2 καθώς είχε διπλάσιες ευκαιρίες και σαφώς πιο κλασικές και ακόμη δύο δοκάρια.

Η φάση του 73’ ήταν πέναλτυ που θα μπορούσε να είχε αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιεζ (82’ Ασκόφσκι), Μανούσος (77’ Μποάκι), Ντε Βινσέντι (77’ Μπεχαράνο), Σλίβκα, Σιμόν, Γκοράνοφ, Τσιλούλης (67’ Γιακουμάκης), Κορνέζος

Στον πάγκο ήταν και οι, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μαρμεντίνι, Μπεντίτεζ

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλκο, Ουές, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ντέλετιτς (67’ Κούτσιας), Νόκερτ, Φερνάντες (86’ Πίρινεν), Οζέγκοβιτς (86’ Ματίγια)

Στον πάγκο ήταν οι, Κότνικ, , Λούνα, Μεταξάς, Μπατόκιο, Φερνάντεζ, Μεθκίδα

Διαιτητές: Σταύρος Τσιμεντερίδης, Κωνσταντίνος Στάικος, Αχιλλέας Νίκζας

4ος Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση