Άρης - Λαμία 5-0: «Κόκκινο... σκοτάδι» στο «Βικελίδης»!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 21:59 Άρης - Λαμία 5-0: «Κόκκινο... σκοτάδι» στο «Βικελίδης»!

Ανακοίνωση της «κυανόλευκης ΠΑΕ για το διαιτητή Σιδηρόπουλο…

Τρία 24ωρα μετά την εντυπωσιακή και άκρως χορταστική εμφάνιση κόντρα στο Βόλο, ήρθε για τη Λαμία η χειρότερη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη και το βαρύ 5-0 που είναι το πιο βαρύ σκορ στην ιστορία της στην Super League!

Σε μια έδρα που είχε δημιουργήσει μια καλή παράδοση, κατάφερε να δεχτεί τρία γκολ σε ένα ημίχρονο. Αυτό βέβαια οφείλεται ξεκάθαρα στην αποβολή του Ντάνι Μπεχαράνο που διαφώνησε έντονα σε μια απόφαση του διαιτητή Σιδηρόπουλου επιτρέποντας να του δείξει την κόκκινη κάρτα μόλις στο 21’ και ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Άρης είχε ανοίξει το σκορ στην πρώτη του τελική στο παιχνίδι!

Ακολούθησε μάλιστα και ανακοίνωση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ που έλεγε «Σιδηρόπουλε είσαι το σκοτάδι του ελληνικού ποδοσφαίρου…».

Ένα σκοτάδι σε… «κόκκινο φόντο», αφού η Λαμία που είχε ξεκινήσει πολύ καλά το ματς και μέχρι το 1-0 δεν είχε δεχτεί φάση, ενώ έδειχνε πιο επικίνδυνη. Αυτό που είδαμε όμως στη συνέχεια αδικεί την εικόνα που είχε χτίσει το σύνολο του Φέστα μέχρι το περασμένο Σάββατο (5/11) όταν είχε την 4η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος!

Το αρχικό σχήμα

Με αλλαγές στο αρχικό σχήμα παρέταξε την ομάδα ο Τζιανλούκα Φέστα. Στα δοκάρια ήταν ο Σαράνοφ, κεντρικό δίδυμο οι Αντέτζο και Κορνέζος, στα δεξιά ο Σιμόν και αριστερά για πρώτη φορά φέτος βασικός ο Σαραμαντάς. Στη θέση «6» Σλίβκα και Μπεχαράνο (ο Τζανδάρης δεν ξεκίνησε), στα χαφ οι Ασκόφκσι, Ντε Βινσέντι και Τσιλούλης και μπροστά ο Γιακουμάκης που προτιμήθηκε από Μποάκι, Μανούσο αλλά και τον Καραμάνο που επέστρεψε στην 20αδα.

Απέναντι τους ο Άρης χωρίς κανέναν Έλληνα παίκτη στην αρχική 11αδα, καθώς οι Σιαμπάνης και Σγούρος ήταν στον πάγκο.

Οι φάσεις του παιχνιδιού

Η πρώτη φάση καταγράφεται για τη Λαμία. Ήταν ένα καλό σουτ του Τσιλούλη στο 7’ που μπλόκαρε δύσκολα ο Κουέστα.

Και η επόμενη όμως φάση στο 8’ ήταν για τη Λαμία και μάλιστα «κλασική» με προβολή του Ντε Βινσέντι μετά από κεφαλιά - πάσα του Γιακουμάκη (σέντρα Σιμόν) που μπλόκαρε πάλι ο Κουέστα. Ήταν μια σημαντική ευκαιρία για να προηγηθούν οι Λαμιώτες στο σκορ και να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού.

Ακολούθησε πίεση του Άρη που ομολογουμένως μπήκε με δύναμη στο πρώτο μέρος, με δύο απανωτά κόρνερ που πέρασαν όμως ανεκμετάλλευτα.

Το κακό έγινε στο 4λεπτο 17’-21’. Αρχικά από μία σέντρα του Πάλμα ο Φαμπιάνο βρήκε χώρο στην περιοχή και με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σαράνοβ. Ακόμη χειρότερα έγιναν τα πράγματα στο 21’ όταν ο Μπεχαράνο διαμαρτυρήθηκε έντονα για το φάουλ που δεν έκανε στον Πάλμας και την κάρτα που είδε από τον Σιδηρόπουλο. Ξέφυγε σε αντίδραση με αποτέλεσμα να επιτρέψει την αποβολή του!

Με αριθμητικό μειονέκτημα η Λαμία, είδε στο 27’ τον Γκαρθία να διεισδύει στην άμυνα της χωρίς να ευστοχήσει στην τελική προσπάθεια.

Το 2-0 τελικά έγινε στο 33’ με το Ζερβίνιο να αφήνει πίσω του τον Κορνέζο και να βγάζει την πάσα που έφτασε με τυχερή καραμπόλα στον Πάλμα. Αυτός με πλασέ νίκησε εύκολα τον Σαράνοφ για δεύτερη φορά.

Η πλήρης κατάρρευση ήρθε τρία λεπτά αργότερα με νέο γκολ του Λουίς Πάλμα. Δυστυχώς ούτε το VAR δεν έσωσε τη Λαμία που πελαγοδρομούσε μετά την αποβολή. Χαρακτηριστικά σαν σε προπόνηση πέρασε στην περιοχή ο Πίρσμαν και σαν σε προπόνηση έκανε και το σουτ ο μέσος από την Ονδούρα.

Ακολούθησαν κι άλλες μεγάλες φάσεις για τον Άρη με τους Μαντσίνι (38’), Φαμπιάνο (39’), ενώ η Λαμία είχε αυτοδοκάρι μετά από φάουλ του Ντε Βινσέντι και κεφαλιά του Ετέμπο!

Αλλαγές Φέστα

Στην επανάληψη στο παιχνίδι μπήκαν Τζανδάρης και Νούνιεζ στις θέσεις των Ντε Βινσέντι και Ασκόφσκι.

Ο Άρης όμως συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 48’ είχε δοκάρι με τον Φαμπιάνο πάλι από στημένη φάση και συγκεκριμένα από κόρνερ του Μαντσίνι.

Παρά τη φιλοτιμία που έδειξαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι παίκτες του Φέστα, στο 58’ ήρθε και 4ο γκολ για τον Άρη, καθώς οι γηπεδούχοι έπαιζαν με άλλον αέρα και με αριθμητικό πλεονέκτημα. Δράστης και πάλι ο Πάλμα που πέτυχε σε ένα παιχνίδι περισσότερα γκολ από όσα είχε σημειώσει στα δύο χρόνια που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη! Την ασίστ στο γκολ τη χρεώθηκε ο Μαντσίνι που έκανε την προσπάθεια βγάζοντας τους γηπεδούχους στην κόντρα.

Ο Πάλμα που άγγιξε το 5-0 στο 70’, κόντραρε όμως η μπάλα σε αμυντικό και ενώ ο μέσος του Άρη ήταν οφσάιντ.

Εντωμεταξύ είχε περάσει στο ματς και ο Μποάκι για τη Λαμία στη θέση του Τσιλούλη, ενώ στο 75’ ο Ιταλός τεχνικός της ξάφνιασε τους πάντες βγάζοντας τον Σλίβκα και βάζοντας έναν ακόμη επιθετικό τον Καραμάνο.

Από την άλλη η τριπλή αλλαγή στο 65’ (βγήκαν Ζερβινιό, Ματέο Γκαρσί και Μαντσίνι), ηρέμησαν λίγο τους γηπεδούχους που έδειχναν ευχαριστημένοι από το 4-0 και την άνεση να χρησιμοποιήσουν κι άλλα σχήματα.

Ωστόσο στο 91’ ο Γκρέι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το τελικό 5-0 και αναγκάζοντας τη Λαμία στην πιο βαριά ήττα της στη μεγάλη κατηγορία. Συγχρόνως πήραν και την εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό τους στο Κύπελλο. Σίγουρα αν ο Σιδηρόπουλος δεν είχε ανακαλύψει εκείνο το φάουλ στο 21’ το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό, όμως ακόμη κι έτσι ας μάθουμε από τα λάθη μας ώστε να μην επαναληφθούν…

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο (85’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (65’ Σέικ), Ζερβινιό 65’ Καμάτσο), Μαντσίνι (65’ Γκρέι), Μάνου Γκαρθία, Πάλμα (86’ Νταμπό)

Αναπληρωματικοί ήταν και οι, Σιαμπάνης, Μπράμπετς, Μαζικού, Σγούρος

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοβ, Αντέτζο, Κορνέζος, Σιμόν (86’ Προβυδάκης), Σαραμαντάς, Τσιλούλης (66’ Μποάκι), Σλίβκα (75’ Καραμάνος), Γιακουμάκης, Μπεχαράνο, Ντε Βινσέντι (46’ Νούνιεζ), Ασκόβσκι (46’ Τζανδάρης).

Στον πάγκο ήταν και οι Γκαραβέλης, Τζανετόπουλος, Μανούσος, Γκοράνοβ

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Δημήτριος Μαυρουδής

4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης

VAR: Φωτιάς

AVAR: Μωυσιάδης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση