Λαμία - Παναιτωλικός 1-3: Με κακή εμφάνιση και ήττα έκλεισε ο πρώτος γύρος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 20:12 Λαμία - Παναιτωλικός 1-3: Με κακή εμφάνιση και ήττα έκλεισε ο πρώτος γύρος

Σε κακή ημέρα πολλοί παίκτες, ενώ δε βοήθησαν οι αλλαγές από τον Φέστα που αντέδρασε αργά…

Χωρίς πάθος, συγκέντρωση και ουσία η Λαμία ηττήθηκε δίκαια με σκορ 1-3 από τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 13ης και τελευταίας του α’ γύρου αγωνιστικής μπαίνοντας σε μεγάλες περιπέτειες για το β΄γύρο.

Η ομάδα του Φέστα κακή από την αρχή μέχρι το τέλος ηττήθηκε σχεδόν φυσιολογικά από μια ομάδα που έκανε πολύ απλά αλλά ουσιαστικά πράγματα στο κέντρο και την επίθεση. Η Λαμία που αν και βρέθηκε μόλις στο 7’ πίσω στο σκορ αντέδρασε με γκολ του Ντε Βινσέντι αλλά δε βοηθήθηκε στη συνέχεια από τον πάγκο με αποτέλεσμα να έρθουν όλα ανάποδα.

Είχε βέβαια την ατυχία του τραυματισμού του Μποάκι, αλλά η αλλαγή του Γκανέζου διεθνή έγινε έτσι κι αλλιώς αργά (στο 56’ μπήκε και τραυματίστηκε στο 58’) και ενώ είχε πετάξει μια ολόκληρη ώρα αγώνα. Επιπλέον πήρε τη θέση του Μανούσου που σίγουρα δεν ήταν ο πιο αρνητικός παίκτης στο γήπεδο μέχρι εκείνο το σημείο.

Το σύστημα

Δεν έδωσε φανέλα βασικού λοιπόν στο Μποάκι ο Φέστα ξεκινώντας με το Γιώργο Μανούσο στην επίθεση.

Στις υπόλοιπες θέσεις μοναδική αλλαγή ήταν η παρουσία του Τζανδάρη στη θέση του τιμωρημένου Μπεχαράνο, στο γνωστό 4-2-3-1.

Αν και ξεκίνησαν με πολύ τρέξιμο οι γηπεδούχοι, έδειξαν πάθος μόνο όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 7’.

Ο Καρέλης έβαλε πλάτη στον Αντέτζο και πάσαρε στον Ντίαζ ο οποίος την κατάλληλη στιγμή πάσαρε και πάλι στον σέντερ φορ (και πρώτο σκόρερ της Super League) Νίκο Καρέλη. Εκείνος πλάσαρε τον Σαράνοφ γράφοντας το 0-1.

Το 0-1:

Τότε, λοιπόν οι παίκτες της Λαμίας έβαλαν περισσότερο πάθος στο παιχνίδι τους και με μπροστάρη τον Τζανδάρη ακριβώς με την συμπλήρωση 11 λεπτών παιχνιδιού ισοφάρισαν. Το «6αρι» το καλό έβγαλε ανάμεσα από τρεις αντιπάλοιυς εξαιρετική πάσα στον Ντε Βινσέντι. Αυτός με χώρο μπροστά του «χόρεψε» τον αντίπαλο του και με έξυπνο σουτ άφησε άγαλμα τον Ανέστη γράφοντας το 1-1.

Η ισοφάριση της Λαμίας:

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη παρά το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν έδειξε ότι είναι μια ομάδα ανίκητη στο κέντρο ή αλάνθαστη στην άμυνα.

Με μπαλιές όμως 40 μέτρων κατόρθωνε όχι μόνο να ξεφεύγει από την πίεση ψηλά των γηπεδούχων αλλά και να δημιουργεί προϋποθέσεις αντεπίθεσης. Σε μία από αυτές στο 27’ έγινε το 1-2. Ο Ντίαζ έκλεψε στο χώρο του κέντρου, ο Αντέτζο έχασε τον παίκτη του και στη συνέχεια τράκαρε με τον Κορνέζο επιτρέποντας στον βραχύσωμο Ουρουγουανό να αλλάξει με τον καρέλη και στη συνέχεια να πασάρει στην καρδιά της περιοχής στον σέντερ φορ του. Ο Ντε Βινσέντι επιστρέφοντας με φόρα να καλύψει το κενό της άμυνας γκρέμισε τον αντίπαλο του και ο Τσακαλίδης πολύ εύκολα καταλόγισε πέναλτυ.

 Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ, η απόφαση δεν άλλαξε και ο Καρέλης από την άσπρη βούλα νίκησε τον Σαράνοφ για δεύτερη φορά (1-2).

Το 1-2 από τον Καρέλη:

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου οι μοναδικές καλές στιγμές για τη Λαμία ήταν στο 44ο λεπτό από δύο φαρμακερές σέντρες του Σιμόν (η μία μάλιστα με το αριστερό), η μπάλα όμως δεν τους έκανε το χατίρι.

Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ με τον Νταγκό στο 41’ όταν βρέθηκε μόνος του αριστερά ελίχθηκε και σούταρε για να αποκρούσει με τα πόδια ο Σαράνοφ.

Η επανάληψη

Παρά τη μετριότατη εμφάνιση του πρώτου μέρους και ότι ήταν πίσω στο σκορ, ο Φέστα συνέχισε στο δεύτερο μέρος με την ίδια 11αδα και διάταξη.

Μάλιστα ο Νταγκό στο 47’ είχε μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Λαμία απάντησε στο 52’ με δύο παίκτες που δε φάνηκαν στο πρώτο μέρος. Ο Τσιλούλης με μια κούρσα από δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Νούνιες σαν κρυφό φορ με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα από πλεονεκτική θέση άουτ.

Το πρόβλημα παρέμενε βέβαια για τους γηπεδούχους παρά τη φλύαρη πρωτοβουλία τους και στο 56’ ο Ιταλός αποφάσισε να κάνει αλλαγές. Ωστόσο αρκέστηκε σε πρόσωπα βγάζοντας Μανούσο και Νούνιες και βάζοντας Μποάκι και Ασκόφσκι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μποάκι δέχτηκε την κλωτσιά από το Λάρσον στα πλευρά και χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική αλλαγή, κάτι που σήμαινε ότι θα άλλαζε και πάλι ο σέντερ φορ και ενώ η ομάδα έτσι κι αλλιώς ψαχνόταν επιθετικά! Συγχρόνως είχαν κυλήσει - πετάξει άλλα οκτώ λεπτά για τοςυ γηπεδούχους που ήταν πίσω στο σκορ.

Στο 67’ ένα φάουλ του Ντε Βινσέντι έδωσε την ευκαιρία στον Γιακουμάκη - που μπήκε στη θέση του τραυματία Μποάκι - να πιάσει την κεφαλιά στα χέρια όμως του Ανέστη.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 76’ για να «τολμήσει» ο Φέστα να ενισχύσει την επίθεση του, βάζοντας Καραμάνο και Μαρμεντίνι ((ανέτοιμοι και οι δύο για ένα τόσο «ζεστό» παιχνίδι). Χρειάστηκε βέβαια να βγάλει τον Ντε Βινσέντι που ήταν βέβαια κουρασμένος αλλά ο μοναδικός που μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε μπάλα έξω από την περιοχή του Ανέστη. Θα μπορούσε να είχε βγάλει τον Σλίβκα που δε βοήθησε καθόλου στο δημιουργικό κομμάτι αλλά το χειρότερο δεν έδωσε καμία βοήθεια και στο ανασταλτικό τομέα αφήνοντας τον Τζανδάρη να παλεύει μόνος του.

Στο 78’ ο Σενγκέλια έφυγε και πάλι μόνος του από αριστερά (είχε ξαναγίνει πριν η Λαμία παίξει φουλ επίθεση), τον πρόλαβε όμως ο Κορνέζος πριν πλασάρει σωστά τον Σαράνοφ (κόρνερ).

Στο 81’ ο Μαρμεντίνι έπιασε δυνατό σουτ που έφυγε λίγο κόρνερ αφού κόντραρε σε αμυντικό και η Λαμία επιτέλους άρχιζε να πιέζει επιθετικά.

Βέβαια ο Παναιτωλικός ήξερε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ πότε με καθυστερήσεις πότε με φάουλ, φθάνοντας μέχρι το 96’ αλώβητος. Μάλιστα στις δύο τελευταίες φάσεις που ανέβηκε μέχρι και ο Σαράνοφ για να βοηθήσει την επίθεση, βρήκε τρόπο να πετύχει με τον Πέδρο το 1-3.

Το φινάλε με Πέδρο:

Δεν άξιζε κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι η Λαμία. Δέχτηκε τρία γκολ από μια ομάδα πολύ λιγότερο ποιοτική από πολλές που έχουν περάσει από το ΔΑΚΛ και χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά πλην του γκολ! Σε κανένα άλλο παιχνίδι - πλην της καταστροφής στο Βικελίδης - η Λαμία δεν είχε τόσο λίγες τελικές. Και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στους αντιπάλους αλλά στην πολύ κακή ημέρα κάποιων εκ των παικτών της Λαμίας.

Κάτι πρέπει να αλλάξει επειγόντως τώρα που υπάρχει χρόνος λόγω Μουντιάλ…

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Γκοράνοβ, Κορνέζος, Νούνιες (56’ Ασκόφσκι), Σλίβκα, Σιμόν, Τσιλούλης (76’ Καραμάνος), Μανούσος (56’ Μποάκι λ.τρ. 64’ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (76’ Μαρμεντίνι)

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπενίτεζ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον, Φλόρες, Ντίας, Μόρσει (46’ Σενγκέλια), Ντάγκο (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (85’ Πέδρο)

Στον πάγκο ήταν και οι Στεργιάκης, Αποστολάκης, Κολοβός, Μλάντεν, Λιάβας, Ξενιτίδης

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση