Πολύ καλή κλήρωση για τη Λαμία στο Κύπελλο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 08:20 Πολύ καλή κλήρωση για τη Λαμία στο Κύπελλο

Στη φάση των 16 με Καλλιθέα με το πρώτο παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» και αν περάσει στους 8 θα αντιμετωπίσει ερασιτεχνική ομάδα. Τα μεγάλα ζευγάρια θα έρθουν στα προημιτελικά…

Την ομάδα της Καλλιθέας θα ξαναβρεί στο δρόμο του Κυπέλλου η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία μετά το μακρινό 2017.

Τότε σε όμιλο Κυπέλλου η Λαμία είχε νικήσει 1-0 (70' Βάντερσον) και συνέχισε στη διοργάνωση. Και το 2000-01 και το 2015-16 είχαν παίξει πάλι σε όμιλο, κάτι που σημαίνει ότι τώρα θα είναι το πρώτο τους νοκ άουτ.

Η τελευταία κλήρωση που έγινε από τη διοργανώτρια ΕΠΟ έφερε στην 6η φάση το ζευγάρι Λαμία- Καλλιθέα με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» στα μέσα Δεκεμβρίου (15 ή 16/12).

Επίσης η κληρωτίδα δεν έβγαλε μεγάλο παιχνίδι σε αυτή τη φάση, ωστόσο έχουμε τρία ζευγάρια ανάμεσα σε ομάδες της Super League, ενώ στα προημιτελικά θα υπάρξει σίγουρα εκπρόσωπος της Γ’ Εθνικής! Μάλιστα όποια από τις δύο ομάδες προκριθεί θα παίξει με τη νικήτρια ομάδα των αναμετρήσεων Λαμίας - Καλλιθέας.

Η κλήρωση

Ολυμπιακός – Ατρόμητος (Νικητής 1)

Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου (Νικητής 2)

Παναθηναϊκός – Βόλος (Νικητής 3)

Λαμία – Καλλιθέα (Νικητής 4)

Λεβαδειακός – Άρης (Νικητής 5)

Κηφισιά – ΑΕΚ (Νικητής 6)

Καλαμάτα – ΠΑΟΚ (Νικητής 7)

Απόλλων Παραλιμνίου – Άγιος Νικόλαος (Νικητής 8)

Ολυμπιακός και Ατρόμητος πριν από 10 χρόνια είχαν βρεθεί και σε τελικό, το 2012, και ο πρώτος χρειάστηκε την παράταση για να επικρατήσει. Όχι πάντα εύκολα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί και στις έξι φορές που έχει αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, ενώ έχει νικήσει και σε ένα παιχνίδι ομίλου πριν από 30 χρόνια. Η πρώτη τους φορά ήταν στο πρώτο Κύπελλο Ελλάδας, το Σεπτέμβριο του 1931! Και η τελευταία στα προημιτελικά του 2017.

Ο Παναθηναϊκός και ο Βόλος βρέθηκαν και πέρσι αντίπαλοι στην ίδια φάση του Κυπέλλου, μόνο που τότε έπαιξαν Δεκέμβρη. Ο Παναθηναϊκός στην πορεία για τον τίτλο νίκησε στη Λεωφόρο με 2-1 (25' Μακέντα, 51' Αλεξανδρόπουλος - 56' Φερνάντες), ενώ στον Βόλο το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0.

Μόλις τρίτη φορά θα παίξουν ο Λεβαδειακός και ο Άρης. Το 1973 ο Λεβαδειακός είχε κάνει την έκπληξη και είχε προκριθεί νικώντας 1-0, ενώ το 2003 ο Άρης προκρίθηκε νικώντας με 3-1 εντός και παίρνοντας 1-1 εκτός. Πάντως είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν αντίπαλοι στο Κύπελλο ως ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Άλλα τρία ζευγάρια φέρνουν αντιμέτωπες ομάδες της Super League με ομάδες της Super League 2. Μάλιστα η Κηφισιά με την ΑΕΚ είχαν παίξει και πέρσι στην ίδια φάση, με την ΑΕΚ να νικά 4-0 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ ήλθαν 1-1 στην Καισαριανή.

Η Καλαμάτα και ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά πρώτη φορά θα κοντραριστούν για μια πρόκριση. Τον Σεπτέμβρη του 1990 είχαν παίξει ένα αγώνα σε όμιλο Κυπέλλου (Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 1-2), ο οποίος δεν έκρινε τίποτε.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των “16” θα διεξαχθούν το διήμερο 15-16 Δεκεμβρίου και οι ρεβάνς 10-12 Ιανουαρίου. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν 17-19 Γενάρη (πρώτοι αγώνες) και 24-26 Γενάρη οι επαναληπτικοί..

Τα ζευγάρια της 7ης φάσης:

Νικητής 7 – Νικητής 3 (Νικητής 1)

Νικητής 1 – Νικητής 5 (Νικητής 2)

Νικητής 8 – Νικητής 4 (Νικητής 3)

Νικητής 6 – Νικητής 2 (Νικητής 4)

Οι ημιτελικοί 7-9 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 2-3 Μαρτίου

Αναλυτικά τα ζευγάρια της 8ης φάσης:

Νικητής 4 – Νικητής 2

Νικητής 3 – Νικητής 1

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση