Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3: Καλύτερη προσπάθεια - Ίδια πικρή γεύση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 21:32 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3: Καλύτερη προσπάθεια - Ίδια πικρή γεύση

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ απέναντι σε μια βελτιωμένη Λαμία που και πάλι όμως δε δημιούργησε φάσεις και δεν απέφυγε πάλι τα ατομικά λάθη…

Με τέσσερα καινούρια πρόσωπα στην 11αδα, η Λαμία προσπάθησε να ξορκίσει την κακή εμφάνιση στην Τρίπολη στο ματς της 17ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚΛ χωρίς επιτυχία. Απέναντι άλλωστε στο Δικέφαλο του Βορρά που μετρούσε 11 σερί νίκες σε βάρος της Φθιωτικής ομάδας, η Λαμία δεν είχε και την παράδοση ούτε την ψυχολογία να φέρει το θετικό αποτέλεσμα και ηττήθηκε σχεδόν φυσιολογικά με σκορ 0-3.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το «Βατερλώ» κόντρα στον Αστέρα, αλλά το αποτέλεσμα τελικά ήταν το ίδιο.

Δυστυχώς δεν έλειψαν και πάλι τα ατομικά λάθη που πρόσφεραν γκολ στους αντιπάλους, αλλά το κυριότερο δεν δημιούργησαν φάση από κάποια ομαδική προσπάθεια. Αν και δημιούργησε τρεις κλασικές ευκαιρίες (το ένα δοκάρι), οι δύο ήταν από στημένη φάση, ενώ η άλλη από μία σέντρα σουτ του Ντε Βινσέντι.

Σίγουρα το παιχνίδι αυτό απέναντι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που κάνει πρωταθλητισμό, σε άλλη περίοδο θα ήταν από την αρχή από τα χαμένα, όμως η χρονική στιγμή δεν επέτρεπε τέτοιες πολυτέλειες. Προσπάθησε, υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα που πρέπει να δούμε επιθετικά για να αλλάξει και η βαθμολογική θέση της ομάδας.

Τέσσερα νέα πρόσωπα

Δεν προκάλεσαν έκπληξη οι τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα από το Σάββα Παντελίδη. Η διάταξη ίδια 4-2-3-1, αλλά εκτός του Γκαραβέλη που ξεκίνησε και στην Τρίπολη, είχαμε στην άμυνα τους Τζανετόπουλο και Βασιλαντωνόπουλο, δίπλα στους Κορνέζο και Σιμόν. Ίσως ήταν έκπληξη βέβαια ότι ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, στην επίσημη επιστροφή του στο ΔΑΚΛ, ξεκίνησε ως αριστερό μπακ. Στη θέση «6» ο Μπεχαράνο και λίγο πιο μπροστά σαν 4ο χαφ ο Τζανδάρης κοντά στην τριάδα των μέσων, όπου φανέλα βασικού πήρε ο Ρόμανιτς, με δίπλα του τον Ντε Βινσέντι και τον Νούνιες (άλλαζαν θέσεις). Τέλος στην κορυφή, στη θέση του τιμωρημένου Μανούσου, έπαιξε ο Νίκος Βέργος.

Χωρίς να έχει γίνει φάση στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ από στημένη φάση στο 13’. Σε μια φάση που ίσως έγινε και φάουλ του Νάσμπεργκ πάνω στον Βέργο, μετά από το κόρνερ του Ντάντας, ο Νάρει (είχε μπει ως αλλαγή στο 7’ στη θέση του τραυματία Μουργκ) έπιασε το παράλληλο σουτ η μπάλα χτύπησε πάνω στον Ολιβέιρα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γκαραβέλη!

Δείτε τη φάση και το "αγκάλιασμα" του Νάσμπεργκ πάνω στον Βέργο::

Ένα σουτ του Ντάντα στο 18’ για τον ΠΑΟΚ που έμεινε ψηλά πέρασε άουτ υπενθυμίζοντας στους γηπεδούχους ότι έπρεπε να σηκώσουν κεφάλι.

Κάπως έτσι ο Ρόμανιτς στο 19’ είχε την πρώτη τελική για τη Λαμία κλέβοντας την μπάλα από τον Ίνγκασον και σουτάροντας όμως άστοχα προς την εστία του Κοτάρσκι.

Η Λαμία προσπάθησε να πιέσει ψηλά, δεν ήταν όμως και κάτι εύκολο καθώς σε κάθε διεκδικούμενη μπαλιά ο Κουμπαράκης «καθάριζε» για λογαριασμό του ΠΑΟΚ δείχνοντας ακόμη και κίτρινη στον Νούνιες για μια διεκδίκηση.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 27’ χωρίς και πάλι να έχει κάνει φάση ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ. Κλέψιμο της μπάλας από τον Νάρει πάνω στο Σιμόν, πάσα του Ολιβέιρα ξανά στον Νάρει που σέντραρε, λάθος διώξιμο - στρώσιμο του Μπεχαράνο πάνω στον Ντάντας που απλά πλάσαρε τον Γκαραβέλη (0-2).

Το 0-2:

Διπλή μεγάλη φάση για τη Λαμία στο επόμενο λεπτό. Καταπληκτική σέντρα - σουτ του Ντε Βινσέντι από αριστερά ανάγκασε τον Κοτάρσκι να πετάξει την μπάλα κόρνερ. Στο κόρνερ από τον ίδιο, κεφαλιά του Μπεχαράνο εξ επαφής στο δοκάρι του Κοτάρσκι. Μάλιστα βγήκε και κόντρα για τον ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια να βγάζει τετ α τετ τον Νάρει που αστόχησε με εξουδετερωμένο τον Γκαραβέλη!

Μεγάλες φάσεις στο 28':

Ξανά μεγάλη φάση στο 29’ για τη Λαμία που συνέχισε να πιέζει και να κερδίζει κόρνερ. Ντε Βινσέντι και πάλι με τον Κοτάρσκι να σώζει με τα ακροδάχτυλα, ενώ ο Νάσμπεργκ ολοκλήρωσε προ του Ρόμανιτς.

Το κόρνερ του Ντε Βινσέντι και η απόκρουση Κοτάρσκι:

Τον ξέφρενο ρυθμό του ματς διέκοψε ο αναπάντεχος τραυματισμός του Γκαραβέλη στο 34’ που έδωσε τη θέση του στον Σαράνοφ που προερχόταν από ίωση.

Η επόμενη φάση ανήκει στον ΠΑΟΚ στο 43’. Εκπληκτική πάσα του Ζίβκοβιτς για τον Ολιβέιρα που σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Σαράνοφ.

Η επανάληψη

Με μία αλλαγή επέστρεψε στο τερέν η Λαμία, καθώς ο Παντελίδης άλλαξε το Σιμόν με τον Γκοράνοφ, αν και ο Βούλγαρος πήρε τη θέση αριστερά του Βασιλαντωνόπουλου και ο τελευταίος πήγε δεξιά στη θέση του Ισπανού. Ο Ισπανός που είχε πολλά προβλήματα στο πρώτο μέρος όταν μπήκε στο ματς ο Νάρει και δε φάνηκε και επιθετικά.

Όπως και στο πρώτο μέρος το παιχνίδι για 13 λεπτά δεν είχε τίποτα. Και στο 58’ ο ΠΑΟΚ ξαναχτύπησε. Αν και η φάση δημιουργήθηκε από αριστερά ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε από δεξιά, τελειώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια εξαίσια προσπάθεια των γηπεδούχων (0-3).

Απολαύστε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ: "

Ο Παντελίδης αμέσως μετά έβγαλε τον Ντε Βινσέντι και έβαλε τον Μαρτίνεθ, ενώ στο 65’ ζήτησε αλλαγή ο Κορνέζος με αποτέλεσμα ο τεχνικός της Λαμίας να βάλει εκτός από τον Αντέτζο και τον Τσιλούλη, βγάζοντας περιέργως τον Ρόμανιτς.

Ο ΠΑΟΚ έριξε πολύ στη συνέχεια στροφές και προφύλαξε παίκτες, κάτι που στέρησε από το ματς ρυθμό και φάσεις, καθώς και η Λαμία δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό.

Οι σκέψεις όλων βέβαια λογικά είναι στο επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ματς απολύτως στα μέτρα της Φθιωτικής ομάδας το οποίο και οπωσδήποτε πρέπει να κερδίσει.

Κακό σημάδι και ο τραυματισμός του Αντέτζο που εγκατέλειψε στο 92΄.

Πάνω από 800 φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο Δημοτικό γήπεδο Λαμίας.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης (λ.τρ. 37’ Σαράνοφ), Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (59’ Μαρτίνεθ), Βέργος, Σιμόν (46’ Γκοράνοφ), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (65’ Τσιλούλης), Κορνέζος (λ.τρ. 65’ Αντέτζο), Βασιλαντωνόπουλος

Στον πάγκο ήταν και οι, Σαραμαντάς, Γιακουμάκης, Μποάκι, Βασιλακάκης

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (80’ Σάστρε), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Σοάρες, Ντάντας (80’ Σοάρες), Ντάγκλας Αουγκούστο, Μουργκ (λ.τρ. 7’ Νάρει), Ζίβκοβιτς Α., Κωνσταντέλιας (70’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (70’ Τόμας)

Στον πάγκο ήταν και οι, Ζίβκοβιτς Ζ., Κουλιεράκης, Σβαμπ, Κουαλιάτα

Διαιτητές: Στέφανος Κουμπαράκης, Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Ανδρέας Φωτόπουλος

4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα: "

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση