Καλλιθέα - Λαμία 1-2: Βρήκε τα γκολ και πήρε την πρόκριση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 19:06 Καλλιθέα - Λαμία 1-2: Βρήκε τα γκολ και πήρε την πρόκριση

Δεν ικανοποίησε παρά τη νίκη της η ομάδα της Φθιώτιδας που έπαιξε με φοβερό άγχος και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε δεύτερο ρόλο στο ματς…

Με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, η Λαμία πήρε τη νίκη με σκορ 1-2 στο «Ελ Πάσο» απέναντι στην Καλλιθέα και την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη βρήκε αυτή τη φορά τα γκολ και έκανε πιο εύκολη τη ζωή της, αν και η πρόκριση δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολη απέναντι στην σκληροτράχηλη Καλλιθέα που διεκδίκησε μέχρι το τελικό σφύριγμα τις πιθανότητες της.

Η Καλλιθέα είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα αναγκάζοντας τη Λαμία για μεγάλο διάστημα να έχει δεύτερο ρόλο στο παιχνίδι! Γενικά αν εξαιρέσει κανείς το 7λεπτο της Λαμίας 32’-39’ που έδειξε να είναι μια κατηγορία πάνω και πέτυχε δύο γκολ, στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η Καλλιθέα έπαιξε στα ίσα και στο τέλος πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση. Αιτία πιστεύουμε ότι είναι το άγχος που δένει τα πόδια και δεν επιτρέπει στην ομάδα να παίρνει αποτελέσματα.

Το σύστημα

Με σύστημα 4-2-3-1 που τουλάχιστον στο πρώτο 10λεπτο έμοιαζε με 4-4-2, παράταξε τη Λαμία  Σάββας Παντελίδης με προφανή τη διάθεση να πιέσει ψηλά αλλά όχι από τη μεγάλη περιοχή.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σαράνοφ, κεντρικοί αμυντικοί Τζανετόπουλος και Κορνέζος και στα πλάγια Σιμόν και Σαραμαντάς, αμυντικοί χαφ οι Τζανδάρης και Νούνιες, στο κέντρο Τσιλούλης και Μαρτίνεθ με δεκάρι τον Ρόμανιτς και μπροστά ο Μανούσος. Οι δύο τελευταίοι ήταν και η κορυφή της πίεσης αλλά και οι παίκτες που από το πουθενά άλλαξαν τη ροή του παιχνιδιού!

Πραγματικά αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα 10 λεπτά του παιχνιδιού, στο υπόλοιπο διάστημα και ειδικά μέχρι το 32’ η Καλλιθέα ήταν καλύτερη, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της και είχε μια διπλή κλασική ευκαιρία στο 10’-11’. Και στις δύο περιπτώσεις δημιουργός ήταν ο Κυνηγόπουλος. Αρχικά η πάσα του έβγαλε τον Νίλι τετ-α-τετ με τον Σαράνοφ, που πρόλαβε να κλείσει το πεδίο αναγκάζοντας τον παίκτη της Καλλιθέας να κάνει κάτι σαν πλασέ - σέντρα που πέρασε παράλληλα της εστίας και με την παρέμβαση του Σιμόν.

Στη δεύτερη φάση ο Κυνηγόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Ντεμέτριους κατάφερε να πιάσει μια κεφαλιά που από κόντρα μάλλον πήρε παράξενη τροχιά και προσγειώθηκε στο οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.

Οι φάσεις των γηπεδούχων:

Και έτσι φτάσαμε στο 34’, όταν ο Ρόμανιτς κέρδισε ένα αμφισβητούμενο φάουλ αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή και το εκτέλεσε έξυπνα στον Μανούσο. Ο επιθετικός της Λαμίας με εξαιρετικό τρόπο άλλαξε δύο φορές πόδια με… ποδαράκια και εκτέλεσε άψογα τον Πάντο για το 0-1!

Εκπληκτική εκτέλεση από Μανούσο:

Δύο λεπτά νωρίτερα οι δύο παίκτες είχαν ξανασυνεργαστεί βάζοντας στη φάση και τον Τσιλούλη, όμως κανείς τους δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να σουτάρει προς την εστία του Πάντου.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, από μπαλιά του Νούνιες στο Μανούσο, ο σκόρερ έβγαλε εξαιρετικά μόνο του αριστερά τον Τσιλούλη ο οποίος τον κατάλληλο χρόνο γύρισε στη μικρή περιοχή από όπου ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ σκόραρε για το 0-2.

Το παρθενικό γκολ του Μαρτίνεθ:

Στο 41’ και πάλι ο Κυνηγόπουλος από δεξιά, κατάφερε να βγάλει την επικίνδυνη σέντρα, ο Κορνέζος προσπάθησε να διώξει, όμως έστρωσε την μπάλα στον Νίλι που με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Σαράνοφ και ξαναέβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Το 1-2 για την Καλλιθέα:

Τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο στο 43’ με επικίνδυνο σουτ του Τσιλούλη που κόντραρε και έφυγε μόλις κόρνερ.

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές μπήκαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη, με την Καλλιθέα να χάνει σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 52’. Ο Βασιλούδης έβγαλε από δεξιά τη σέντρα ο Νίλι σε εξαιρετική θέση θα μπορούσε να προσπαθήσει τουλάχιστον να σκοράρει, βγήκε πάσα όμως και ο Σιμόν έδιωξε εύκολα.

Στο 59’ ο Σάββας Παντελίδης άλλαξε πρόσωπα για να φρεσκάρει την ομάδα, βάζοντας αριστερά στη θέση του Σαραμαντά τον Γκοράνοφ, τον Μπεχαράνο στη θέση του Τζανδάρη και τέλος τον Ντε Βινσέντι στη θέση του Μαρτίνεθ. Η τελευταία αλλαγή έφερε και μια μικρή αλλαγή στα χαφ, καθώς ο Αργεντίνος μπήκε στη θέση «10».

Απολύτως σωστή και η επόμενη κίνηση του Παντελίδη που πέρασε στο 68’ τον Σλίβκα στη θέση του Νούνιες, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ξεκινήσει να πιέζουν και σε αυτές τις περιπτώσεις η μπάλα σηκώνεται ψηλά και με σέντρες.

Στο 72’ η Καλλιθέα έβγαλε γκολ μετά από φάουλ του Ντεμέτριους και κεφαλιά του Καινούριου ο σκόρερ όμως ήταν οφσάιντ. Ακόμη κι έτσι όμως ήταν ένα καμπανάκι για τοςυ φιλοξενούμενους να βγουν λίγο πιο μπροστά.

Κάπως έτσι στο 75’ είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία του Τσιλούλη. Εκπληκτική μπαλιά του Σλίβκα στην πλάτη της άμυνας, όμως ο επιθετικός της Λαμίας αδίκησε το εξαιρετικό σπριντ που άφησε πίσω Βλάχο και Καινούριο και απέναντι από τον Πάντο πλάσαρε άουτ.

Στο 79’ ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές του Παντελίδη με τον Γιακουμάκη να παίρνει τη θέση του Ρόμανιτς που ξεχνούσε κάπου τα αμυντικά του καθήκοντα.

Αλλαγές και από το Γιώργο Σίμο που ήταν αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα τα τελευταία λεπτά.

Στο 82΄ ένα σουτ του εξαιρετικού Ντεμέτριους μπλόκαρε σταθερά ο Σαράνοφ.

Στο 90’ ο Τσιλούλης αισθάνθηκε αδιαθεσία και άφησε τη Λαμία με 10 παίκτες στα λεπτά της καθυστέρησης που απέμεναν.

Επόμενος αντίπαλος για τον ΠΑΣ Λαμία ο νικητής του ζευγαριού Απόλλων Παραλιμνίου - Άγιος Νικόλαος και στόχος η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και φέτος.

Athens Καλλιθέα (Γιώργος Σίμος): Πάντος, Βασιλούδης, Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος (79' Ρέντζας), Μπουλούλης (79' Δούμτσης), Σαντάνα (58’ Λάσκαρης), Νίλι, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (79' Τσιντώνης)

Στον πάγκο, Κραβαρίτης, Ευαγγέλου, Κύργιας, Περέιρα, Κακάκιος

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σαραμαντάς (59’ Γκοράνοφ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης (59’ Μπεχαράνο), Νούνιες (68’ Σλίβκα), Σιμόν, Μαρτίνεθ (59’ Ντε Βινσέντι), Τσιλούλης, Ρόμανιτς (79' Γιακουμάκης), Μανούσος

Στον πάγκο ήταν και οι, Τρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ασκόφσκι, Βασιλαντωνοπουλος

Οι καλύτερες φάσει;ς: ΅

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση