Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία 1-2: Νίκησε αλλά δεν άρεσε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 15:59 Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία 1-2: Νίκησε αλλά δεν άρεσε

Με πολλές αλλαγές και με παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει μεταξύ τους, η ομάδα του Παντελίδη δεν έπεισε ότι είναι δύο κατηγορίες πιο ψηλά από τους αντιπάλους της…

Ακόμη πιο κοντά στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, βρίσκεται η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία μετά τη νίκη της με 1-2 στις Σέρρες επί της ομάδας έκπληξης του Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Ο Παντελίδης ρίσκαρε χρησιμοποιώντας δύο παίκτες που μόλις αποκτήθηκαν, ενώ στη νευραλγική θέση των στόπερ χρησιμοποίησε τον νεαρό Λαμπρόπουλο. Επίσης επέστρεψαν παίκτες που δεν είχαν πολλά ή καθόλου λεπτά συμμετοχής. Η ομάδα δεν άρεσε αλλά ούτε κατάφερε να εξασφαλίσει γρήγορα το αποτέλεσμα και έτσι δεν ξεκουράστηκαν και κάποιοι παίκτες αφού έπρεπε να μείνουν στο παιχνίδι για να φέρουν το διπλό.

Το σύστημα

Με το γνωστό 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Σάββας Παντελίδης που δοκίμασε και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα. Συγκεκριμένα στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Λιρόι Αμπαντά και σαν αμυντικό χαφ δίπλα στον Τζανδάρη ο Καλέμπ Στάνκο. Την άμυνα συμπλήρωναν οι Αντέτζο και Λαμπρόπουλος στο κέντρο της και δεξιά ο Σιμόν.

Στην τριάδα των χαφ επανεμφανίσθηκε μετά από πολύ καιρό ο Ασκόφσκι (αριστερά) και ο Μαρτίνεθ πήγε δεξιά, ενώ δεκάρι ήταν ο Ντε Βινσέντι. Φορ έπαιξε ο Πέτρος Γιακουμάκης.

Το παιχνίδι για αρκετό διάστημα στο πρώτο μέρος ήταν άνευρο με τη Λαμία να έχει μια φλύαρη ανούσια υπεροχή.

Δύο όλα κι όλα τα σουτ, μέχρι να ανοίξει το σκορ, στο 18’ του Ντε Βινσέντι που μπλόκαρε εύκολα ο Φώτης Κουτζαβασίλης και στο 23’ του Γιάννη Κουτζαβασίλη που μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 28’ με τον Τζανδάρη να γίνεται κάτοχος της μπάλας από δεξιά μετά από κόντρα που κέρδισε ο Μαρτίνεθ και με εξαίσιο αριστερό σουτ, πλάσαρε τον Φ. Κουτζαβασίλη στην απέναντι γωνία.

Ωραίο γκολ από τον Τζανδάρη:

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο 29’ θαυμάσια κάθετη μπαλιά του Ντε Βινσέντι, έβγαλε μόνο του τον Γιακουμάκη απέναντι από τον Κουτζαβασίλη που έδιωξε σωτήρια με το πόδι.

Και εφόσον η Λαμία δεν εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή όπως είχε κάνει στην Καλλιθέα, ο Απόλλων έφτασε στην ισοφάριση στο 41’. Ο Γκέκας άφησε πίσω τον Λαμπρόπουλο και έδωσε έτοιμο γκολ στον επερχόμενο Ελέζι που δε λάθεψε και έγραψε το 1-1.

Το 1-1:

Η επανάληψη

Το Β’ ημίχρονο ξεκίνησε με δύο πολύ καλές στιγμές μία για κάθε ομάδα.

Στο 48’ σουτ του Μαρτίνεθ κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε λίγο κόρνερ και στο 50’ ο Γκέκας αφού άφησε και πάλι πίσω του τον Λαμπρόπουλο, πήγε να δώσει και πάλι έτοιμο γκολ στον Ελέζι, όμως αυτή τη φορά ο νεαρός Λαμπρόπουλος πρόλαβε και παραχώρησε το κόρνερ!

Οι γηπεδούχοι που είχαν μία ακόμη καλή στιγμή με τον Καρυοφύλλη στο 61’ που με διπλή προσπάθεια έπιασε το σουτ που δεν αιφνιδίασε τον Σαράνοφ.

Η εικόνα της Λαμίας εξακολουθούσε να είναι από κακή έως απογοητευτική και ο Παντελίδης αποφάσισε στο 59’ να διορθώσει κάποια πράγματα τουλάχιστον ως προς τη χρησιμοποίηση του ανέτοιμου Αμπαντά δίνοντας χρόνο στον Σαραμαντά, ενώ έβαλε και τον Βασιλαντωνόπουλο στη θέση του Σιμόν. Στο ίδιο λεπτό έβγαλε και τον Ντε Βινσέντι για να περάσει τον Τσιλούλη, ενώ δεκάρι πήγε ο Ασκόφσκι.

Η είσοδος του Τσιλούλη έγινε άμεσα αισθητή, σκοράροντας στο 62’ όμως το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας χρησιμοποίησε το χέρι του.

Στο 67’ ο Τσιλούλης μόλις δεν πρόλαβε την έξοδο του Κουτζαβασίλη σε μια όμορφη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.

Δύο λεπτά αργότερα στο παιχνίδι πέρασε και ο Τσούκαλος για λογαριασμό της Λαμίας αντί του Μαρτίνεθ και πιο πίσω γύρισε ο Γιακουμάκης.

Στο 73’ ολοκληρώθηκαν και οι αλλαγές του Παντελίδη, με τον Μπάμπη να περνά στη θέση του Στάνκο και ένα πιο… δοκιμασμένο σχήμα να τρέχει να διορθώσει τα πράγματα απέναντι σε μια ομάδα δύο κατηγορίες χαμηλότερα.

Έτσι στο 77΄ μια επέλαση από δεξιά του Βασιλαντωνόπουλου ανάγκασε τον Τσομαχασβίλι να τον ανατρέψει εντός περιοχής και το πέναλτι μετάτρεψε σε γκολ ο Τσιλούλης (1-2).

Ξανά προβάδισμα για τη Λαμία:

Κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι με τη Λαμία να διατηρεί τον έλεγχο του και τον Απόλλωνα να μην μπορεί να φανεί δημιουργικά. Σίγουρα η ρεβάνς δείχνει ότι η Λαμία θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά για σ4η φορά στην ιστορία της και 2η διαδοχική.

Σε ένα πολύ εύκολο παιχνίδι η τριάδα των διαιτητών έπαιξε… Ελληνικά! Σφυρίγματα με το παραμικρό και οι οριακές φάσεις υπέρ σε όποιον δε δημιουργούσε διαμρτυρία!

Απόλλων Παραλιμνίου (Νίκος Καραμπετάκης): Φ. Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Ι. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Τζελίδης, Τζαμπέγια (89’ Κωνσταντινίδης), Καρυοφύλλης (75’ Καρατλίδης), Ελέζι, Γεωργιάδης (69’ Πέτρου), Γκέκας

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σίμον (59’ Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αμπαντά (59’ Σαραμαντάς), Λαμπρόπουλος, Τζανδάρης, Στάνκο (73’ Μπάμπης), Ντε Βισέντι (58’ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69’ Τσούκαλος), Ασκόφσκι, Γιακουμάκης

Στον πάγκο, Τρόπουλος, Νικοπολίδης, Τζανετόπουλος, Κοντονίκος

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: ΖΑΜΠΑΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΗΠΕΙΡΟΥ) - ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ (ΗΠΕΙΡΟΥ) - ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΛΕΣΒΟΥ)

4ος: ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΚΟΖΑΝΗΣ)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση