Λεβαδειακός - Λαμία 0-0: Διατήρησε την παράδοση και πήρε τον πόντο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 08:04 Λεβαδειακός - Λαμία 0-0: Διατήρησε την παράδοση και πήρε τον πόντο

Χωρίς μεγάλη φάση οι «κυανόλευκοι» στην επίθεση, κατόρθωσαν μετά από τρεις μήνες να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους σε επίσημο παιχνίδι…

Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το Στερεοελλαδίτικο ντέρμπ της Super League μεταξύ του Λεβαδειακού και της Λαμίας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Η καλή παράδοση των Λαμιωτών στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας για τη μεγάλη κατηγορία διατηρήθηκε, αν και η λευκή ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια σημειώθηκε μόλις 2η φορά.

Βέβαια το 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι που είχε όμως διεξαχθεί το Δεκέμβριο στη Λαμία.

Γενικά η Λαμία κατάφερε να μη δεχτεί γκολ σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες και να καταγράψει ένα θετικό αποτέλεσμα έστω και χωρίς σπουδαία εμφάνιση. Το σημαντικότερο όμως ήταν η αύξηση της διαφοράς της από την τελευταία θέση και ότι κράτησε κοντά τους «πράσινους» της Βοιωτίας που έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο με εκείνη.

Το σύστημα

Με το γνωστό 4-2-3-1 παρατάχθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς η Λαμία.

Αλλαγές στην άμυνα με Βασιλαντωνόπουλο και Αμπάντα να παίζουν στα άκρα και ο Τζανετόπουλος δίπλα στον Κορνέζο. Μπεχαράνο και Σλίβκα μπροστά τους, στην τριάδα των χαφ οι Ρόμανιτς, Τσιλούλης και «10αρι» τον Νούνιες και μπροστά τον Βέργο.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν άνευρο χωρίς ρυθμό και μεγάλες φάσεις στις δύο εστίες και απόλυτα μοιρασμένο. Ο Λεβαδειακός μπορεί να απείλησε πρώτος και να κέρδισε πέντε κόρνερ (έναντι κανενός των φιλοξενούμενων) όμως η Λαμία έδειχνε πιο επικίνδυνη ειδικά από δεξιά με τον Τσιλούλη.

Συγκεκριμένα στο 12’, 14’ και 23’ ο Τσιλούλης δημιούργησε προϋποθέσεις για κάτι καλό, χωρίς όμως να καταγραφεί τελική.

Η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία για τη Λαμία ήταν στο 31’ από προσπάθεια του Ρόμανιτς από αριστερά, βγήκε μόνος του, όμως το τελικό σουτ έφυγε πολύ άουτ.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους σε αυτό το πρώτο μέρος ήταν στο 36’ μια κεφαλιά του Βινίσιους μετά από φάουλ και φάση διαρκείας στα καρέ του Σαράνοφ ο οποίος απέκρουσε την μπάλα κόρνερ. Επίσης άλλη μία κεφαλιά του Τζημόπουλου δύο λεπτά αργότερα δεν πρόλαβε να βάλει όπως ήθελε την προβολή ο Δούμτσιος από καλή θέση.

Το Β’ ημίχρονο

Αλλαγές στην επανάληψη και για τις δύο ομάδες που ήθελαν τη νίκη για να αυξήσουν τη διαφορά τους από τον Ιωνικό, καθώς τα μαντάτα από τη Νεάπολη ήταν καλά και η ΑΕΚ είχε γυρίσει στις καθυστερήσεις το ματς, αφήνοντας την ομάδα του Δημήτρη Σπανού στους 8 βαθμούς.

Πρώτη αλλαγή για το Λεβαδειακό από τον Βέλιτς που έβγαλε στο 56’ τον Μεχία που είχε κάρτα και πέρασε τον Νταμπό και τρία λεπτά αργότερα πέρασε και ο Λούαλουα στη θέση του Τορό.

Από την πλευρά του ο Παντελίδης έκανε την πρώτη κίνηση στο 65’ με το Βέργο να δίνει τη θέση του στο Μανούσο.

Σε αυτά τα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου, η Λαμία κατέγραψε και δύο τελικές με τον Κορνέζο στο 58’, που ανέβηκε για την κεφαλιά σε φάουλ του Μπεχαράνο και στο 62’ πάλι με τον Τσιλούλη που είχε κι αυτός κεφαλιά άουτ από σέντρα του Αμπάντα.

Η απάντηση από το Λεβαδειακό στο 66’ με ένα μακρινό δυνατό σουτ του νεοεισελθόντα Λούα λούα που απέκρουσε ο Σαράνοφ στο κέντρο της εστίας του με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 70΄ η Λαμία κέρδισε το πρώτο της κόρνερ μετά από σουτ του Σλίβκα και απόκρουση του Στογιάνοβιτς με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν ένα ακόμη στη συνέχεια. Αυτή ήταν και η πρώτη και τελευταία τελική με σουτ εντός εστίας για την ομάδα του Παντελίδη.

Ο τελευταίος στο 76’ έβγαλε τον Νούνιες για να μπει στο παιχνίδι ο Φάνης Τζανδάρης, διατηρώντας στο παιχνίδι τόσο τον Μπεχαράνο όσο και τον Σλίβκα.

Αλλαγές τακτικής και στο 84’ με Ντε Βισνέσντι και Μαρτίνεθ στις θέσεις των Τσιλούλη και Ρόμανιτς.

Παιχνίδι που δεν μπορείς να το κερδίσεις, ειδικά εκτός έδρας, καλό είναι και το ισόπαλο αποτέλεσμα. Και μάλιστα χωρίς να δεχτείς γκολ που συμβαίνει για 1η φορά σε επίσημο αγώνα (Πρωτάθλημα - Κύπελλο) από το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο τον περασμένο Οκτώβρη, ενώ με τον Παντελίδη στον πάγκο της, το είχε ξαναπετύχει (αν πρόκειται για επιτυχία) στο φιλικό και πάλι με το Λεβαδειακό στη διακοπή του πρωταθλήματος!

Με αυτή την ισοπαλία η Λαμία έφτασε τους 12 βαθμούς και ο Λεβαδειακός τους 13 με τον Ιωνικό στους 8 και τις άλλες ομάδες από τους 18 και πάνω.

Εις το Όνομα του Άλκη

Σημειώνουμε ότι η 19η αγωνιστική, όπως και η επόμενη του πρωταθλήματος Super League 2022-2023, είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Άλκη Καμπανού και στην προσπάθεια για την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

«Εις το Όνομα του Άλκη.

Ο Άλκης είμαι και μπορώ μέσα από εσένα πια να ζω, αρκεί να ξέρεις, να μιλάς, να σου μιλάω.

Γινόμαστε ένα για τον Άλκη

Λεβαδειακός (Γιάσμιν Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μεχία (56’ Νταμπό), Βινίσιους, Μουτίνιο, Βρακάς, Δούμτσιος (90’ Σακό), Τόρο (60’ Λούαλουα), Νίκας,Παναγιώτου, Τσάπρας, Τζημόπουλος

Στον πάγκο, Αγγελόπουλος, Βήχος, Χάμοντ, Μπαχανάκ, Συμελίδης, Κωνσταντινίδης

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Νούνιες (76’ Τζανδάρης), Βέργος (65’ Μανούσος), Σλίβκα, Μπεχαράνο, Τσιλούλης (84’ Ντε Βινσέντι), Κορνέζος, Ρόμανιτς (84’ Μαρτίνεθ), Βασιλαντωνόπουλος, Αμπαντά

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Σιμόν, Γκοράνοβ, Παύλοβετς, Στάνκο

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου με βοηθούς τους Πολυχρόνη Κωσταρά  - Τρύφωνα Πετρόπουλο. 4ος ήταν ο Χρήστος Βεργέτης, VAR ο Αθανάσιος Τζήλος και ΑVAR ο Ηλίας Κωνσταντίνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση