Λαμία - Απόλλων Παραλιμνίου 4-2: Εύκολη και δίκαιη πρόκριση στα ημιτελικά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 07:52 Λαμία - Απόλλων Παραλιμνίου 4-2: Εύκολη και δίκαιη πρόκριση στα ημιτελικά

Αν και παραμένουν τα προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, κατάφερε για 1η φορά φέτος να πετύχει τέσσερα μαζεμένα γκολ και να έχει και αρκετές κλασικές ευκαιρίες…

Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, πέρασε για 4η φορά στην ιστορία της και 2η συνεχόμενη, η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία, ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο του Απόλλωνα Παραλιμνίου νικώντας τον και στο 2ο παιχνίδι, που έγινε στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος», αυτή τη φορά με σκορ 4-2.

Οι διαφορές ήταν μεγάλες μεταξύ των δύο ομάδων, αν και το φιλότιμο των παικτών του Απόλλωνα από τη μία και η κακή ψυχολογία των γηπεδούχων από την άλλη, πολλές φορές δεν άφησαν αυτό να φανεί στον αγωνιστικό χώρο!

Πραγματικά, δεν είναι ότι ο Απόλλων, μια ομάδα Γ’ Εθνικής, κατάφερε να προηγηθεί μέσα στην έδρα της ομάδας της Super League και να βάλει δύο γκολ. Είναι ότι οι παίκτες της Λαμίας έδειχναν ώρες ώρες ότι δεν τολμούσαν να πάρουν πρωτοβουλίες! Είναι εξόφθαλμο ότι κάποια παιδιά υπό το βάρος των συνεχόμενων κακών αποτελεσμάτων, δεν παίρνουν πρωτοβουλίες, δεν τελειώνουν φάσεις, προτιμάνε τις εύκολες πάσες κλπ, στερώντας ουσιαστικά τη φαντασία και το ταλέντο τους από το δημιουργικό κομμάτι.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Σάββας Παντελίδης. Ο μεγαλομέτοχος πάντως της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου, είναι αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα και για αυτό στις εξέδρες βρέθηκε και ο διεθνής Σέρβος Ζόραν Τόσιτς που θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ Λαμία.

Στην εξέδρα ο Τόσιτς:

Το σύστημα

Με το γνωστό σύστημα του 4-2-3-1 ξεκίνησε η Λαμία το παιχνίδι. Κεντρικοί αμυντικοί για 1η φορά οι Αντέτζο και Παύλοβετς και στα άκρα Σιμόν και Γκοράνοφ. Μπροστά τους Τζανδάρης και ο νεοαποκτηθείς Στάνκο, στην τριάδα των χαφ οι Μαρτίνες, ΝτεΝινσέντι και Ασκόφσκι (από δεξιά προς τα αριστερά) και στην επίθεση ο Μανούσος.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η Λαμία στο 8’ είχε το πάνω χέρι σε όλο το 45λεπτο πετυχαίνοντας τρία γκολ, χάνοντας και ακόμη τόσες κλασικές ευκαιρίες.

Στο 3’ από συνδυασμό Μανούσου- Μαρτίνες - Σιμόν ο Ασκόφσκι υπό την πίεση αμυντικών πλάσαρε στο δοκάρι, ενώ στο 8’ έγινε το 0-1. Από κόρνερ του Γεωργιάδη ο Γκούμας άφησε έξυπνα την μπάλα κάτω από τα πόδια του και ο Γιάννης Κουτζαβασίλης, με τη βοήθεια της τύχης αφού η μπάλα κόλλησε στο πόδι του, την έστειλε στα δίχτυα.

Το δοκάρι της Λαμίας:

Το γκολ του Απόλλωνα:

Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες και δύο γκολ για τη Λαμία. Στο 19’ εκπληκτική κάθετη μπαλιά τοΥ Ντε Βινσέντι έβγαλε τετ-α-τετ τον Ασκόφσκι που πέρασε και το Φώτη Κουτζαβασίλη για να ισοφαρίσει και στο 25’ από φάουλ αυτή τη φορά του Ντε Βινσέντι ο Παύλοβετς σκόραρε με κεφαλιά στο ντεμπούτο του με την «κυανόλευκη» φανέλα.

Ισόφαριση με Ασκόφσκι:

Ντεμπούτο με γκολ για Παύλοβετς:

Στο 31’ ο Σιμόν όιπως και στη φάση του δοκαριού έδωσε έτοιμο γκολ στο Ντε Βινσέντι που δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και ο επερχόμενος Ασκόφσκι σούταρε άουτ.

Ότι δεν έκαναν οι παίκτες της Λαμίας στην προηγούμενη φάση, έκανε ο Γκέκας στο 39’ για λογαριασμό τους στην προσπάθεια να διώξει επικίνδυνη σέντρα του Μαρτίνες, την πλάσαρε στα δίχτυα του τερματοφύλακά του, γράφοντας το 3-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου, καθώς στο 44’ ο Μανούσος σε τετ α τετ σούταρε άουτ.

Το 3-1 με αυτογκόλ:

Η επανάληψη

Η επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παντελίδη να κάνει κάποιες αλλαγές για να δει παίκτες.. Έτσι αρχικά έβαλε Βέργο και Τσιλούλη στις θέσεις των Ντε Βινσέντι και Μαρτίνες, παίζοντας ουσιαστικά με δύο κλασικούς επιθετικούς. Σχήμα που διατήρησε βάζοντας λίγο αργότερα και τον Τσούκαλο στη θέση του Μανούσου, ενώ δίπλα στον Αντέτζο μπήκε ο νεαρός Λαμπρόπουλος αντί του Παύλοβετς που έκανε ιδανικό ντεμπούτο.

Το β’ ημίχρονο έγινε και κάτω από δυνατή βροχή που δυσκόλεψε όλους τους παίκτες.

Καλές στιγμές για τη Λαμία στο 47’ με τον Τζανδάρη, στο 66΄ με τον Βέργο και στο 71’ με το Σιμόν, τα σουτ των οποίων αντίστοιχα, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε λίγο άουτ!

Στον αντίποδα στο 75’ ένα σουτ του πολύπειρου Γεωργιάδη για τον Απόλλωνα ανάγκασε τον Γκαραβέλη σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 85’ ένα σουτ του Αντέτζο μπλόκαρε δύσκολα αλλά σταθερά ο Κουτζαβασίλης και ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλων μείωσε σε 3-2 με βολέ του Ελέζι που πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση της άμυνας μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαμπέγια.

Το γκολ του Ελέζι: "

Στο 90’ ο νεαρός Κοντονίκος στο πρώτο του παιχνίδι με τη μεγάλη ομάδα λίγο έλειψε να σκοράρει σε σέντρα του Τσιλούλη, βρέθηκε όμως πόδι αμυντικού και έβγαλε την μπάλα που είχε τροχιά προς τα δίχτυα. Τελικά το σκορ διαμορφώθηκε σε 4-2 από τον Τσιλούλη στο 92’ μετά από εξαιρετική προσπάθεια.

Το γκολ του Τσιλούλη:

Με συνολικό σκορ λοιπόν 6-3, η Λαμία πήρε δίκαια την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και μένει να δείξει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική και στο πρωτάθλημα, ώστε να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Μεγάλη περηφάνεια για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου ομάδα Γ’ Εθνικής που έφτασε τόσο μακριά…

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανδάρης, Μανούσος (69’ Τσούκαλος), Ντε Βινσέντι (60’ Βέργος), Σιμόν, Γκοράνοφ, Μαρτίνες (60’ Τσιλούλης), Παύλαβετς (69’ Λαμπρόπουλος), Στάνκο, Ασκόφσκι (82’ Κοντονίκος)

Στον πάγκο, Νικοπολίδης, Σαραμαντάς, Σλίβκς, Βασιλαντωνόπουλος

Απόλλων Παραλιμνίου (Νίκος Καραμπετάκης): Κουτζαβασίλης Φ., Κιουτσεκτσίδης, Τσομαχασβίλι (64’ Πέτρου), Κουτζαβασίλης Ι., Τζαλίδης, Γκούμας, Γεωργιάδης (82’ Κωνσταντινίδης), Καρυοφύλλης, Γκέκας (64’ Καρατλίδης), Ελέζι, Τζαμπέγια

Στον πάγκο, Τσιάτρης, Μαλανδρής, Γάκης, Γκαιδατζάκης, Καραμπατάκης, Μπόμπορας

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση