Βόλος - Λαμία 1-1: Κακό παιχνίδι - Καλός βαθμός

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 08:26 Βόλος - Λαμία 1-1: Κακό παιχνίδι - Καλός βαθμός

Θα μπορούσε να κερδίσει αφού προηγήθηκε στο σκορ και δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 85’.

Μπορούσε τη νίκη αρκέστηκε στην ισοπαλία η Λαμία στο Βόλο και κατάφερε επιτέλους να πάρει έναν βαθμό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής (1-1).

Το παιχνίδι ήταν κακό ιδιαίτερα από την πλευρά του Βόλου, ωστόσο και η Λαμία αν και είχε ευκαιρίες έβγαλε επιτέλους και ένα γκολ, δεν έδειξε ότι είναι η ομάδα που τρώει σίδερα για να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα της και στο οποίο έβαλε και πρώτη γκολ.

Ένα ωραίο γκολ που ήρθε από τον Σωτήρη Τσιλούλη, ο τραυματισμός του οποίου στοίχισε στην ομάδα του στο διάστημα που αντικαταστάθηκε.

Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα για Μεντίνα και Παπαδόπουλο που αμφότεροι πέρασαν απαρατήρητοι. Ωστόσο για τον υψηλόσωμο αμυντικό ήταν πολύ μικρός ο καθαρός χρόνος που αγωνίστηκε και μάλιστα σε ένα φορτωμένο από αμυντικούς σύστημα και ουσιαστικά δε χρειάστηκε σε κάποια φάση.

Αλλαγή συστήματος

Με σύστημα 4-4-2 ξεκίνησε η Λαμία το παιχνίδι με Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια Σιμόν, Τζανετόπουλο, Κορνέζο και Αμπάντα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, στο κέντρο Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Νούνιες και Ασκόφσκι και μπροστά δίδυμο Βέργος και Τσιλούλης.

Η Λαμία ξεκίνησε με μία τεράστια ευκαιρία στο 5’ από σέντρα του Μαρτίνεθ από δεξιά, ο Βέργος γύρισε με την πλάτη στη μικρή περιοχή όπου ο Ασκόφσκι σε κενό τέρμα με κεφαλιά την έστειλε άουτ!

Η ευκαιρία που δεν... χάνεται:

Στο 10’ ένα σουτ επίσης του Μαρτίνεθ έφυγε λίγο άουτ, όπως και το σουτ του Τζανδάρη στο 24’.

Στο 29’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία, όταν ο Τσιλούλης πάσαρε σε επίκαιρη θέση στον Βέργο που προτίμησε να σουτάρει αντί να ξαναδώσει στον Τσιλούλη που ήταν σε καλύτερη θέση και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 38’ όμως ο Τσιλούλης ξεκίνησε και τελείωσε μόνος του τη φάση. Ο Πιρές έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή ο Τσιλούλης πήρε την μπάλα και απέναντι από τρεις αμυντικούς έπιασε το διαγώνιο σουτ που πέρασε κάτω από όλα τα πόδια αλλά και τα χέρια του Κλέιμαν για το 0-1.

Το γκολ του Τσιλούλη:

Ο τερματοφύλακας πάντως του Βόλου στο 45’ δεν αιφνιδιάσθηκε από το δυνατό σουτ του Αμπάντα και παραχώρησε το κόρνερ.

Η επανάληψη

Καλύτερα ξεκίνησε και στην επανάληψη η Λαμία και στο 50’ είχε νέα σημαντική ευκαιρία με το Σιμόν αυτή τη φορά να επιχειρεί τη σέντρα σουτ μετά από πάσα του Μερτίνεθ, έξυπνα όμως ο Κλέιμαν πέταξε την μπάλα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 65’ ατυχία για τη Λαμία καθώς σε μια ανύποπτη φάση ο Τσιλούλης τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του πέρασε ουσιαστικά ο Μανούσος, ενώ στο ίδιο λεπτό μπήκε και ο Σλίβκα στη θέση του Νούνιες.

Πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία για το Βόλο και μάλιστα κλασική στο 71’, όταν ο Τσιρίνος βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη που κόντραρε την μπάλα και αυτή έφυγε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Λεωνίδας Βόκολος πέρασε στο παιχνίδι αριστερά τον Σαραμαντά βγάζοντας τον Ασκόφσκι και ενισχύοντας αυτό το άκρο απέναντι στον πιο επικίνδυνο παίκτη του Βόλου τον Ντέλετιτς και ο νεοαποκτηθείς Μεντίνα μπήκε στη θέση του Βέργου.

Μόλις στο 80’ η Λαμία πλησίασε κοντά σε μια ευκαιρία, όταν ο Μαρτίνεθ έκλεψε την μπάλα και έβγαλε τους φιλοξενούμενους στην αντεπίθεση, τρεις εναντίον τριών, όμως ο Μεντίνα άργησε χαρακτηριστικά και ομοίως όταν η μπάλα έφτασε στον Μανούσο και εκείνος δεν μπόρεσε να κάνει την τρίπλα και να σουτάρει.

Στο 82’ ο Βόκολος θέλοντας να κρατήσει το πολύτιμο γκολ έριξε στο παιχνίδι και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που επέστρεψε με αυτό το παιχνίδι στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Πλέον η άμυνα έγινε πεντάδα και μπροστά τους τέσσερις ακόμη παικτες καθώς γύρισε πιο πίσω ο Μανούσος.

Αν όμως δεν υπάρχει νοοτροπία νίκης όσους παίκτες και να βάλεις πίσω δεν μπορείς να φύγεις νικητής. Έτσι σε ένα από τα πάμπολα φάουλ που παραχώρησαν οι φιλοξενούμενοι και έδωσε με ευκολία ο Αγγελάκης, στο 85’ ο Εσκοβάλ έπιασε την κεφαλιά και ο Αμπάντα άθελά του έδωσε έτοιμο γκολ στον ξεμαρκάριστο Κούτσια που ήταν αδύνατον να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή (1-1).

Μοιράιο λάθος του Αμπάντα:

Το υπόλοιπο διάστημα κύλησε με καθυστερήσεις - ευτυχώς επιτυχημένες - από πλευράς Λαμίας που έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο 99’ ο Άλχο προσπάθησε πονηρά να κλέψει από πίσω την μπάλα από τον Γκαραβέλη βλέποντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με το βαθμό αυτό η Λαμία πιάνει προσωρινά στη 13η θεση το Λεβαδειακό και ελπίζει σε στραβοπάτημα τόσο των "πρασίνων" της Βοιωτίας όσο και του Ιωνικού.

Βόλος (Κωνσταντίνος Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα (46’ Τάχατος), Τσοκάνης (72’ Μεθκίδα), Γκάγκι, Ντέλετιτς (77’ Καρτάλης), Πιρές (46’ Οζέγκοβιτς), Τσιρίνος (89’ Κάτσε), Κούτσιας

Στον πάγκο Κότνικ, Ασλανίδης, Πιρινεν, Μεταξάς

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης, Ασκόφσκι (72’ Σαραμαντάς), Τσιλούλης (λ.τρ. 66’ Σλίβκα), Μαρτίνεθ (82’ Παπαδόπουλος), Βέργος (72’ Μεντίνα), Νούνιες (66’ Μανούσος)

Στον πάγκο Νικοπολίδης, Βασιλαντωνόπουλος, Στάνκο, Καραμάνος

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Άγγελος Αγγελάκης, Ιωάννης Καραλής, Χρήστος Κορώνας

4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

AVAR: Κων/νος Τριανταφύλλου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση