Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5: Απόλυτη επικράτηση του φαβορί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 07:28 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5: Απόλυτη επικράτηση του φαβορί

Το γρήγορο γκολ του Νάρεϊ στο 13ο δευτερόλεπτο έκρινε από την αρχή το παιχνίδι και υποχρέωσε τη Φθιωτική ομάδα σε μια πολύ κακή εμφάνιση…

Είχε χάσει πριν καλά - καλά ξεκινήσει ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ στο «Αθανάσιος Διάκος» για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet, η Λαμία όπως μαρτυρά και το τελικό 1-5.

Ένα πολύ γρήγορο γκολ για το Δικέφαλο του Βορρά που αγωνίσθηκε με όλα του τα αστέρια, ήταν αρκετό για να βγάλει όλο το κακό πρόσωπο της Φθιωτικής ομάδας που ελπίζαμε να είχε ξορκίσει μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα με Βόλο και φυσικά με Άρη.

Είναι γεγονός ότι η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής αλλά πριν τη σέντρα κανείς δε θα μπορούσε να σκεφτεί μια τόσο μεγάλη σε έκταση ήττα που να θυμίζει εποχές που τις δύο ομάδες τις χώριζαν δύο ολόκληρες κατηγορίες και η Λαμία ήταν ερασιτεχνική ομάδα.

Από την άλλη ο Βόκολος προσπάθησε να δοκιμάσει όσο το δυνατόν περισσότερα σχήματα και συστήματα για να δει την ετοιμότητα κάποιων παικτών, όμως με δεδομένη τη συνολική κακή εικόνα, δε νομίζουμε να βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Αδικαιολόγητη ένταση στο παιχνίδι που είχε κριθεί από το πρώτο μέρος, εξαιτίας της συμπεριφοράς των φιλοξενούμενων που ακόμη και όταν προηγούνταν με πέντε γκολ διαμαρτυρόντουσαν ακόμη και για αμφισβητούμενα πλάγια! Και κυρίως από τον Λουτσέσκου που τα άκουσε για τα καλά από τους Λαμιώτες φιλάθλους.

Δείτε βίντεο με τις αντιδράσεις Λουτσέσκου προς τους φίλους της Λαμίας κατά τις δηλώσεις του στο CosmoteTV:

4-2-3-1 το σύστημα

Με τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Λεωνίδας Βόκολος με Αντέτζο και Κορνέζο κεντρικούς αμυντικούς και στο πλάι Βασιλαντωνόπουλο και Σαραμαντά. Μπροστά τους οι Τζανδάρης και Στάνκο, ενώ κοντά και ο Σλίβκα, που ξεκίνησε στα χαφ με Ασκόφσκι και Μαρτίνεθ αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα. Στην κορυφή προτιμήθηκε ο Γιώργος Μανούσος.

Με γκολ - δώρο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Μια πάσα του Βασιλαντωνόπουλου για τον Μπράντον (!) έβγαλε τον Ζίβκοβιτς ιδανικά αριστερά και το γύρισμα του τελευταίου έδωσε την ευκαιρία στον Νάρεϊ να σκοράρει μόλις στο 13’’! Ίσως το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Κυπέλλου.

Το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ:

Αυτό το γκολ έκανε εξαιρετικά απλά τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους που με άλλον αέρα ξεκίνησαν να δοκιμάζουν κομπίνες και συστήματα απέναντι σε μια Λαμία που έμοιαζε σοκαρισμένη.

Η Λαμία πάντως που έχασε κλασική ευκαιρία στο 16’ σε κόντρα με το Σλίβκα η πάσα του οποίου έφτασε στον Μαρτίνεθ. Το σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός έβγαλε μόλις κόρνερ το κεφάλι του Ίγκνασον!

Μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία:

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως ήταν καλύτερη και αν ο Νάρεϊ δε σκόραρε με χορευτική φιγούρα στο 20’, το πέτυχε στο 25’ με τον Κωσνταντέλια. Από τα πόδια του νεαρού επιθετικού η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς και από κει στο Σάστρε και αυτός έβγαλε όμορφα στον κενό χώρο στον 20χρονο Έλληνα επιθετικό για το 0-2.

Κωνσταντέλιας και 0-2:

Στο επόμενο λεπτό νέα μεγάλη φάση για το Δικέφαλο με τον Κωνσταντέλια αυτή τη φορά να μην μπορεί να νικήσει τον Κορνέζο που παραχώρησε κόρνερ. Το εκτέλεσε με κομπίνα ο Νάρεϊ αλλά το σουτ του Ντάγκλας έφυγε μόλις άουτ.

Ευτυχώς το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε χωρίς άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις για τη Λαμία που έδειχνε ότι χρειαζόταν διορθωτικές κινήσεις ειδικά στο νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Η επανάληψη

Τελικά η πρώτη κίνηση Βόκολου ήταν να βγάλει από το ματς τον Βασιλαντωνόπουλο που επηρεάστηκε από το εύκολο λάθος που έκανε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και πέρασε στη θέση του τον Σιμόν.

Η Λαμία είχε την πρώτη καλή φάση στο 52’ με τον Μανούσο, το σουτ όμως που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Απάντησε ο ΠΑΟΚ στο 57’ με στημένη μπάλα που κατέληξε σε εξ επαφής κεφαλιά του Ίγκανσον πάνω στον Γκαραβέλη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Βόκολος αποφάσισε να βγάλει τα δύο αμυντικά του χαφ αλλάζοντας και το σύστημα σε 4-1-4-1. Ο Σλίβκα πήγε μόνος του «κόφτης» και μπροστά του οι Ντε Βινσέντι και Νούνιες. Με αυτόν τον τρόπο έβαλε έναν περισσότερο παίκτη στο κέντρο έχοντας στο μυαλό του ότι και ο Νούνιες μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις σε αυτό το χώρο.

Ότι και να σκεφτόταν όμως ο Έλληνας τεχνικός οι παίκτες του δεν πρόλαβαν να το εφαρμόσουν καθώς στο 62' σαν σε προπόνηση ο Ντάγκλας «κρέμασε» τον Γκαραβέλη για το 0-3.

Το πολύ ωραίο 0-3 από τον ΠΑΟΚ:

Στο 65’ η Λαμία έκλεισε τις αλλαγές της με τους Αμπάντα και Μεντίνα, στις θέσεις αντίστοιχα των Ασκόφσκι και Μανούσου, όμως η άμυνα έμπαζε σημαντικά. Έτσι στο 67’ από προσπάθεια του νεοεισελθόντα Τάισον ο Μπράντον πλάσαρε με τη μία για το 0-4.

Το 0-4:

Η κατάρρευση βέβαια ήταν ολοκληρωτική και στο 69’ οι Ζίβκοβιτς και Σάστρε που έκαναν από την αρχή ότι ήθελαν από την αριστερή πλευρά, συνεργάστηκαν και ο Ισπανός έγραψε το 0-5!

Το 0-5:

Το γκολ της τιμής σημείωσε στο 86’ ο Μαρτίνεθ ύστερα από πάσα του Μεντίνα. Ο τελευταίος έβαλε και γκολ στο 91’ που ακύρωσε ως φάουλ στο Ντάντας ο Βεργέτης (ελέγχθηκε από το VAR).

Το γκολ της τιμής για τη Λαμία:

Πιθανότατα Μεγάλη Τετάρτη ο επαναληπτικός στην Τούμπα, με τη Λαμία βέβαια να σκέφτεται αποκλειστικά τα play out.

*Όμορφες εικόνες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με κοριτσάκια να συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές, λόγω της ημέρας της γυναίκας.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Ασκόφσκι (65’), Κορνέζος, Μανούσος (65’ Μεντίνα), Ματρίνεθ, Σαραμαντάς, Σλίβκα, Στάνκο (59’ Ντε Βινσέντι), Τζανδάρης (59’ Νούνιες), Βασιλαντωνόπουλος (46’ Σιμόν)

Στον πάγκο, Τρόπουλος, Καραμάνος, Κοντονίκος, , Τζανετόπουλος

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιορα, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε, Ντάγκλας (63’ Σβάμπ), Ντάντας, Κωνσταντέλιας (63’ Τάισον), Νάρεϊ (71’ Καντουρί), Ζίβκοβιτς Α. (75’ Μπίσεσβαρ), Τόμας (75’ Τζίμας)

Στον πάγκο, Ζίβκοβιτς Ζ., Νάσμπεργκ, Σοάρες, Ρικάρντο

Το παιχνίδι:

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντανάς, Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Γρεβενών)

AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση