Παναιτωλικός - Λαμία 1-1: Με γκολάρα του Ντε Βινσέντι έμεινε στο παιχνίδι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 08:30 Παναιτωλικός - Λαμία 1-1: Με γκολάρα του Ντε Βινσέντι έμεινε στο παιχνίδι

Με γκολ δώρο προηγήθηκαν οι Αγρινιώτες…

Παιχνίδι που δεν μπορείς να κερδίσεις καλό είναι να μην το χάσεις κι αυτό έκανε η Λαμία στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό στο ισόπαλο 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική της Super League.

Η Λαμία που δεν κινδύνευσε ουσιαστικά από τους αντιπάλους της όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ εξαιτίας ενός γκολ που πρόσφερε άθελά του ο Θανάσης Γκαραβέλης.

Οι αλλαγές του Βόκολου έφεραν και πάλι τον Τόμας Ντε Βινσέντι στην 11αδα που έσωσε την παρτίδα την ώρα που Λεβαδειακός και Ιωνικός ξεπερνούσαν εύκολα ή δύσκολα τους αντιπάλους τους στις έδρες τους.

Το σύστημα

Οι πολλές απουσίες της Λαμίας, ειδικά στη θέση «6», έκανε το Βόκολο να παίξει με σύστημα 4-4-2.

Ο Γκαραβέλης κάτω από τα δοκάρια, στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος και Αμπάντα. Στα χαφ Μαρτίνεθ, Στάνκο, Νούνιες και Ασκόφσκι και μπροστά Τσιλούλης και Βέργος.

Γενικά η Λαμία στο πρώτο μέρος μπορεί να είχε λιγότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, όμως είχε καλύτερες στιγμές και σίγουρα έδειξε καλύτερη ανάπτυξη στο παιχνίδι της.

Το πρώτο καλό σουτ του παιχνιδιού ήταν στο 6’ από το Βέργο για τη Λαμία, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γκρατερόλ.

Στο επόμενο λεπτό από σέντρα του Αμπάντα, ο Τσιλούλης έπιασε την κεφαλιά που έφυγε επίσης άουτ, κοντά στα δοκάρια του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Ένα φάουλ του Σενγκέλια έφυγε πολύ κοντά από το «Γ» του Γκαραβέλη στην πρώτη τελική των γηπεδούχων στο 9’.

Στο 14’ ο Παναιτωλικός παραλίγο να ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ! Ο Ντουάρτες σέντραρε ο Καρέλης δεν βρήκε την μπάλα που χτύπησε στο γόνατο του Τζανετόπουλου και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα. Ευτυχώς όμως βρέθηκε ενστικτωδώς στο δρόμο της ο Γκαραβέλης και απέτρεψε το 1-0.

Μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία στο 25’ σε φάουλ Ασκόφσκι ο Παπαδόπουλος πιο ψηλά από όλους και με εξουδετερωμένο τον Γκρατερόλ που είχε κάνει λάθος έξοδο, έπιασε την κεφαλιά άουτ.

Επόμενη φάση στο 41’ και πάλι για τη Λαμία, όταν σε απόκρουση της άμυνας των γηπεδούχων ο Σιμόν έπιασε το απευθείας σουτ με το αριστερό που πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν στην επανάληψη οι δύο ομάδες. Χωρίς ρυθμό οι δύο ομάδες επιδίωξαν να φέρουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, με τη Λαμία να κάνει δώρο ένα γκολ στους αντιπάλους.

Συγκεκριμένα στο 51’ σε μια σέντρα του Χουχούμη από αριστερά ο Γκαραβέλης έδειξε να ελέγχει, όμως η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια και Καρέλης δεν είπε όχι στο αναπάντεχο δώρο!

Το γκολ-δώρο του Γκαραβέλη:

Αυτό το γκολ έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους που απείλησαν και στο επόμενο λεπτό με κεφαλιά του Λάρσον που αυτή τη φορά μπλόκαρε ο Γκαραβέλης σταθερά.

Τα πόδια των παικτών της Λαμίας βάρυναν περισσότερο από όσο ήταν και αυτό φάνηκε κυρίως στις πρωτοβουλίες που δίσταζαν να αναλάβουν οι παίκτες της στο παιχνίδι.

Χαρακτηριστικά στο 61’ τρεις παίκτες τους βρέθηκαν με την μπάλα στο ύψος της περιοχής, κανένας όμως δεν τόλμησε να σουτάρει καθώς δεν είχαν εντελώς καθαρό πεδίο!

Νωρίτερα στο 59΄ο Γκαραβέλης μπλόκαρε ξανά σταθερά ένα σουτ του Σενγκέλια στην αριστερή του γωνία.

Στο 66’ ο Βόκολος έριξε στο παιχνίδι τον Μπεχαράνο που επανεμφανίστηκε μετά από μήνες και τον Ντε Βινσέντι στις θέσεις των Στάνκο και Μαρτίνεθ.

Η πρόθεση του ήταν να γυρίσει πιο πίσω ο Τσιλούλης και να παίξει ο Ντε Βινσέντι δίπλα στο Βέργο.

Ο Αργεντίνος που πήρε την κατάστασή στα χέρια του στο 71’ με αριστοτεχνικό φάουλ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το 1-1 από τον Ντε Βινσέντι:

Ένας τραυματισμός του Νούνιες στο 83’ την ώρα που ο Βόκολος ετοίμαζε διπλή αλλαγή, έφερε τρεις νέους παίκτες στην 11αδα. Στη θέση του Κοστορικανού μπήκε ο Μανούσος, ενώ Καραμάνος και Μεντίνα πέρασαν στις θέσεις των Ασκόφσκι και Τσιλούλη για το τελευταίο 5λεπτο.

Ένα 5λεπτο που ουσιαστικά ήταν 10λεπτο με τις καθυστερήσεις χωρίς να σημειωθεί τίποτα το σημαντικό και ο επίλογος να γράφει έναν πόντο για τους «κυανόλευκους» και επιστροφή στην τελευταία θέση μαζί με το Λεβαδειακό και τον Ιωνικό έναν βαθμό πιο ψηλά.

Και στο Αγρίνιο έδωσαν το παρόν οι φίλοι της Λαμίας.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Λάρσον, Μάλης, Χουχούμης, Μλάντεν, Ντίας (80’ Μπουζούκης), Σενγκέλια (86' Πέδρο), Ντουάρτε (80’ Μόρσει), Χουάνπι (61’ Κολοβός), Καρέλης

Στον πάγκο, Ανέστης, Νοσιρου, Στάγιτς, Ξενιτίδης, Λιάβας

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Στάνκο (66’ Μπεχαράνο), Ασκόφσκι (86’ Καραμάνος), Τσιλούλης (86’ Μεντίνα), Μαρτίνεθ (66’ Ντε Βινσέντι), Βέργος, Νούνιες (λ.τρ. 86’ Μανούσος), Σιμόν

Στον πάγκο Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σαραμαντάς, Αντέτζο

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Ευστάθιος Γκορτσίλας, Μιχαήλ Παπαδάκης, Σπυρίδων Βασιλόπουλος

4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

ΑVAR: Ρέινχαρντ Μπούξμπαουμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση