ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα: Νίκη με... Βέργο!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 09:08 ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα: Νίκη με... Βέργο!

Παληκαρίσιο τρίποντο για τη Φθιωτική ομάδα που αγωνίσθηκε για ένα σχεδόν ημίχρονο με παίκτη λιγότερο εξαιτίας αυστηρής αποβολής του Ντε Βινσέντι…

Με το δεξί μπήκε στα play outs η ομάδα της Λαμίας επικρατώντας στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η Λαμία που «καθάρισε» από το πρώτο μέρος το ματς όταν και προηγήθηκε με 2-0 και θα είχε ακόμη ευκολότερη επενάληψη αν ο διαιτητής Τσαγκαράκης δεν έδειχνε με εξαιρετική ευκολία δύο κίτρινες κάρτες (και αποβολή) στο Ντε Βινσέντι.

Χαρακτηριστικά η Λαμία χρειάστηκε να αγωνιστεί για 45 ολόκληρα λεπτά (στο 52’ έγινε αλλά υπήρχαν και 7 λεπτά καθυστέρηση) με παίκτη λιγότερο, ωστόσο ουσιαστικά δεν κινδύνευσε από την ανούσια υπεροχή των φιλοξενούμενων και πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη.

Μάλιστα στο 96’ ο Μανούσος που είχε μπει στο 81’ αποβλήθηκε κι αυτός με δύο κίτρινες, καθώς όπως σημειώσαμε ο διαιτητής είχε μια ευκολία στα φάουλ σε βάρος των γηπεδούχων.

Καλό ξεκίνημα

Με 4-4-2 ξεκίνησε το ματς ο Βόκολος, έχοντας τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας Τζανετόπουλο και Παπαδόπουλο, δεξιά τον Σιμόν, αριστερά τον Αμπάντα, στο κέντρο Τζανδάρης Νούνιες και στο πλάι τους Τσιλούλη και Μαρτίνεθ, και επιθετικό δίδυμο τους Ντε Βινσέντι και Βέργο.

Χωρίς να είναι εντυπωσιακή η Λαμία, κατάφερε από την αρχή να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού απέναντι σε ένα χλωμό ΠΑΣ Γιάννινα.

Μόλις στο 9’ από τη σέντρα του Μαρτίνεθ, ο Βέργος δύο φορές δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τη δεύτερη να απομακρύνεται από τον πεσμένο στο έδαφος Εραμούσπε!

Η μεγάλη ευκαιρία του Βέργου:

Ότι δεν έκανε στο 9’ το πέτυχε όμως στο 12’ η Λαμία. Και πάλι από τα πόδια του Μαρτίνεθ ξεκίνησε η φάση με ένα σουτ του Ισπανού, που βρήκε πάνω στον Μπακαδήμα, άλλαξε πορεία και με υπερένταση ο Τσιντώτας κατάφερε να τη βγάλει από την εστία του. Όμως ο Βέργος που καιροφυλακτούσε την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0.

Το πρώτο γκολ του Βέργου:

Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους δεν είχε μεγάλες φάσεις μέχρι να φτάσουμε στο «νεκρό χρόνο». Ωστόσο στο 34’ από μπαλιά 30 μέτρων του Τζανδάρη, ο Τσιλούλης δεν υπολόγισε σωστά και άφησε την μπάλα να σκάσει καταλήγοντας στον Τσιντώτα ενώ έβγαινε μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο επόμενο λεπτό μια κεφαλιά του Μορέιρα, που κέρδισε εύκολα στον αέρα τον Αμπάντα, κατέληξε στα χέρια του Γκαραβέλη.

Καλή φάση και στο 43’ για τη Λαμία με το Τσιλούλη να αδικεί την ωραία προσπάθειά του και να σουτάρει τελείως άστοχα, ενώ είχε και δύο επιλογές εντός της περιοχής του Τσιντώτα.

Στο 45’+1 η Λαμία και ο Βέργος ξαναχτύπησαν. Από ένα φάουλ, που έφερε η οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων και  ανέλαβε να το εκτελέσει ο Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντίνος έφερε αριστοτεχνικά την μπάλα στην περιοχή και ο Βέργος κερδίζοντας κατά κράτος τους αντιπάλους του, την «κάρφωσε» με κεφαλιά στα δίχτυα (2-0). Ανεξήγητα ο VAR κάλεσε το διαιτητή Τσαγκαράκη να ελέγξει τη φάση για οφσάιντ αν και φάνηκε διά γυμνού οφθαλμού ότι ο επιθετικός της Λαμίας καλυπτόταν.

Ντε Βινσέντι - Βέργος και 2-0:

Η επανάληψη

Αν και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Λαμία, στο 52’ είχαμε την «περίεργη» αποβολή του Ντε Βινσέντι από τον Τσαγκαράκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα δίνοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους.

Επιχείρησε σουτ και αποβλήθηκε!

Αμέσως οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και απείλησαν από κόρνερ και ασταθή επέμβαση του Γκαραβέλη στο 55’, χωρίς να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

Από το πουθενά πάντως, με βάση τη μέχρι εκείνη τη στιγμή απόδοση της ομάδας της Ηπείρου, οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει στο παιχνίδι.

Στο 67’ είχαμε διακοπή στο παιχνίδι γιατί υπήρξε πρόβλημα στο VAR. Μέσα στη διακοπή ο Βόκολος αποφάσισε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, βγάζοντας τους πιο επιθετικογενείς Νούνιες και Μαρτίνεθ (οι οποίοι πήγαν πολύ καλά, ειδικά ο Ισπανός) αντικαθιστώντας τους με τους Μπεχαράνο και Σλίβκα.

Στο 69’ πάντως από μία ακόμη στημένη φάση (κόρνερ Μορέιρα) οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το Ροσέρο, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Απολύτως δικαιολογημένη αλλαγή στο ίδιο λεπτό του Αμπάντα από τον Σαραμαντά, προκειμένου να δέσει περισσότερο η άμυνα, καθώς ο Γάλλος αντιμετώπιζε από την αρχή πολλά προβλήματα ειδικά με το Μορέιρα.

Ο άσος από τη Γουινέα στο 75’ βρέθηκε δεξιά και με ωραία κίνηση και σουτ απείλησε την εστία του Γκαραβέλη, χωρίς να βρει στόχο.

Στο 79’ μια εξαιρετική μπαλιά του Σιμόν και πάλι ο Τσιλούλης δεν πρόλαβε τον Τσιντώτα. Στην αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι από κόντρα βρέθηκαν σε θέση βολής, όμως Γκαραβέλης και Τζανετόπουλος μπλόκαραν την προβολή του Μπαλάν και ο Παπαδόπουλος έδιωξε μακριά.

Στο 81’ ο Βόκολος έκλεισε τις αλλαγές του με Καραμάνο και Μανούσο στις θέσεις των Τσιλούλη και Βέργου.

Το πρόβλημα πάντως παρέμεινε στα πολλά φάουλ που έδινε με ευκολία ο Τσαγκαράκης έξω από την περιοχή της Λαμίας ενώ ζήτημα αν έδωσε ένα ή δύο στο τελευταίο 10λεπτο υπέρ των γηπεδούχων προκαλώντας τη μήνη των φιλάθλων!

Από ένα ακόμη φάουλ τα Γιάννενα απείλησαν στην εξέλιξη της φάσης με τον Μπατίστ και τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει.

Στο 96’ είχαμε και τη δεύτερη αποβολή του Μανούσου και αμέσως μετά ο Τσαγκαράκης σφύριξε τη λήξη που βρήκε τη Λαμία να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να ξεφεύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού φεύγοντας δύο βαθμούς από Ιωνικό και Λεβαδειακό, ενώ είναι πλέον τρεις πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα (69’ Σαραμαντάς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Τσιλούλης (81’ Καραμάνος), Τζανδάρης, Νούνιες (68’ Μπεχαράνο), Ντε Βινσέντι, Μαρτίνεθ (68’ Σλίβκα), Βέργος (81’ Μανούσος)

Στον πάγκο, Κοσέλεφ, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος, Μεντίνα

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Πήλιος, Μορέιρα (82’ Παμλίδης), Εραμούσπε, Τζίμας (66’ Μπατίστ), Τσάβος (82’ Λώλης), Ριένστρα (58’ Ροσέρο), Τζίνο, Μπακαδήμας, Λιάσος (46’ Μπιλμπάο), Μπάλαν

Στον πάγκο, Σούλης, Ραντου, Μπορταγκαραϊ, Σταματελόπουλος

Το παιχνίδι:

Διαιτητής ήταν ο Τσαγκαράκης με βοηθούς τους Χριστάκογλου και Στάικο, (4ος: Ματσούκας, VAR: Μανούχος και Φωτόπουλος)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση