Παναιτωλικός - Λαμία 1-3: Τεράστια νίκη με ανατροπή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 09:30 Παναιτωλικός - Λαμία 1-3: Τεράστια νίκη με ανατροπή

Μέσα σε δύο λεπτά η ομάδα του Βόκολου άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού και πήρε σπουδαίο τρίποντο για την παραμονή της…

Σε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε ούτε εξελίχθηκε με τους καλύτερους οιωνούς, η Λαμία απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για τη 2η αγωνιστική των play outs, είχε το πάθος, τη θέληση και αν θέλετε και την τύχη, ώστε να το κάνει δικό της και να φύγει με το υπερπολύτιμο 1-3 και το «τρίποντο»!

Οι παίκτες του Βόκολου έκαναν έναν πολύ κακό ξεκίνημα το οποίο ευτυχώς δεν τους στοίχισε, ενώ όταν σοβάρεψαν βρέθηκαν χωρίς να το καταλάβουν πίσω στο σκορ. Εκεί όμως και ενώ το ρολόι έδειχνε το 66,’ μέσα σε δύο λεπτά πέτυχαν την απόλυτη ανατροπή και έγιναν τα αφεντικά στο παιχνίδι.

Μάλιστα στο 94’ ο Μαρτίνεθ έβαλε και τρίτο γκολ για τη Φθιώτιδα σε μια αντεπίθεση όταν όλος ο Παναιτωλικός ήταν μπροστά, θυμίζοντας τι είχε κάνει ο Πέδρο στον πρώτο γύρο όταν η ομάδα του Αγρινίου έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα, πατύχαινε και τρίτο γκολ σε κενό τέρμα.

Οι απουσίες και το σύστημα

Με πολλές απουσίες ακόμη και τις τελευταίας στιγμής παρατάχθηκε η Λαμία στο Αγρίνιο. Ο Σλίβκα και ο Τσιλούλης ένιωσαν ενοχλήσεις με τον Λιθουανό πάντως να κάθεται τελικά στον πάγκο και να παίζει στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ήταν γνωστές οι απουσίες των τιμωρημένων Ντε Βινσέντι και Μανούσου.

Υπό αυτές τις συνθήκες το 4-4-2 που επέλεξε ο Βόκολος είχε χτυπητές αδυναμίες στο ανασταλτικό κομμάτι της μεσαίας γραμμής. Για αυτό και το πρώτο 15λεπτο ήταν παράσταση για ένα ρόλο με τον Παναιτωλικό να χάνει τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες η πρώτη στο 40ο δευτερόλεπτο με τον Κολοβό, μετά από κάθετη του Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός ήταν ο πρωταγωνιστής και της φάσης στο 8’ όταν με τρίπλα πάνω στον κοντρόλ έβγαλε εκτός φάσης τον Γκαραβέλη, πρόλαβε όμως ο Παπαδόπουλος και τον έκοψε προ κενής εστίας.

Στο 10’ όμως στο σουτ του Σενγκέλια, αλλά και στο 15’ στο σουτ του Μάρτενσον, ο Γκαραβέλης φώναξε «παρών» αποκρούοντας εντυπωσιακά την μπάλα, στην πρώτη περίπτωση μάλιστα χωρίς να έχει καθόλου ορατότητα!

Οι Μαρτίνεθ και Ασκόφσκι δεν πρόσφεραν ιδιαίτερες βοήθειες στα άκρα του κέντρου, σε αυτό το διάστημα δίπλα στον Τζανδάρη και Νούνιες και κάπου εκεί άλλαξαν πλευρές.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αλλάξουν για πρώτη φορά πάνω από τρεις μπαλιές και σε συνδυασμό με το «ξεφούσκωμα» των γηπεδούχων, έφτασαν και σε δύο τελικές. Η μία στο 20’ με αδύναμο σουτ πλασέ του Βέργου, άουτ και στο 22’ όταν από ωραία προσπάθεια ο Μαρτίνεθ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη.

Στην άμυνα η τετράδα Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος και Αμπάντα πιέστηκαν αρκετά μόνο στα πρώτα 15 λεπτά του ημιχρόνου, όταν η Λαμία στάθηκε τυχερή, ενώ μπροστά οι Βέργος και Μεντίνα για πρώτη φορά κλήθηκαν να παίξουν μαζί και άργησε να ξεκινήσει η συνεργασία τους.

Χαρακτηριστικά η συνεργασία των τελευταίων άρχισε να φαίνεται μετά το 30’, όταν ο Κολομβιανός ανάμεσα από τρεις παίκτες έβγαλε ωραία για το Σιμόν, το σουτ του οποίου απέκρουσε κόρνερ ο Ανέστης.

Σε μια ωραία κόντρα της Λαμίας στο 33’ ο Ασκόφσκι βρέθηκε μόνος του δεξιά αλλά με το κακό του πόδι και όταν κατάφερε να φέρει την μπάλα στο αριστερό, το τελείωμα ήταν απογοητευτικό σπαταλώντας μια σημαντικότατη ευκαιρία. Το ίδιο επαναλήφθηκε στο 38’ όταν ο Σκοπιανός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού, καθώς βρέθηκε και πάλι η μπάλα στο δεξί του πόδι μέσα στην περιοχή.

Η επανάληψη

Κάποια πράγματα έπρεπε να αλλάξουν στην επανάληψη, καθώς ήταν βέβαιο ότι ο Παναιτωλικός θα έψαχνε με δύναμη γκολ στο ξεκίνημα.

Η σκέψη του Βόκολου ήταν να αλλάξει τον Ασκόφσκι που δεν βρήκε τα πατήματά του στο πρώτο 45λεπτο και να βάλει στη θέση του τον Καραμάνο, διατηρώντας το 4-4-2.

Ωστόσο στην πρώτη οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων είχαμε το 1-0! Ο Καρέλης στο 55’ έδωσε πολύ ωραία στο Λιάβα που μόνος του απέναντι από τον Γκαραβέλη σούταρε για να έρθει ο Σιμόν με προβολή να αλλάξει πορεία στην μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. Εντούτοις το γκολ μέτρησε κανονικά στον νεαρό (22 ετών) Έλληνα μέσο.

Ο Παναιτωλικός ανοίγει το σκορ:

Η απάντηση του Βόκολου ήταν να βάλει μέσα τον Σλίβκα στη θέση του Τζανδάρη, όμως τα γκολ ήρθαν από δύο παίκτες που ήταν «ζεστοί» στο 66’ και στο 67’. Αρχικά ο Σιμόν συνεπής από δεξιά σέντραρε και ο Μεντίνα που είχε «τρυπώσει» στη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ανέστη. Και αυτό το γκολ ήρθε στην πρώτη ευκαιρία των φιλοξενουμένων (1-1).

Εκπληκτική κεφαλιά Μεντίνα και 1-1:

Στη δεύτερη ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Αμπάντα σε μια όπως - όπως σέντρα από αριστερά για να την προλάβει, έφερε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και ο Μαρτίνεθ με αδιανόητο μονοκόμματο βολέ «εκτέλεσε» τον Ανέστη που βρέθηκε και πάλι εκτεθειμένος από τους αμυντικούς του (1-2).

Δείτε το πανέμορφο γκολ του Ισπανού:

Ήτα φανερό ότι οι γηπεδούχοι είχαν αιφνιδιασθεί και πλέον είχαν και τις αποδοκιμασίες της εξέδρας.

Απολύτως κατανοητές οι αλλαγές του Βόκολου στη συνέχεια, με Μπεχαράνο και Τσούκαλο στις θέσεις των Νούνιες (είχε πάρει κάρτα) και Μεντίνα (παρά το γκολ στο δεύτερο μέρος ο Κολομβιανός φάνηκε να μένει από δυνάμεις).

Στο 79’ ο τεχνικός της Λαμίας έκανε και την 5η του αλλαγή βάζοντας στη θέση του Βέργου τον Στάνκο. Ο επιθετικός της Λαμίας που δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας αναγνωρίζοντας ττου ην προσφορά του στην ομάδα. Από την άλλη ο Αμερικανός μπήκε να παίξει πίσω από τον Τσούκαλο σε ένα 4-4-1-1, με σαφείς εντολές να καλύψει ότι κενό δημιουργείται στο χώρο του κέντρου εν τη γεννέσει του.

Ήταν και τα ευχάριστα νέα από τη Λιβαδειά όπου ο Ατρόμητος κράτησε στο 1-1 τον Λεβαδειακό που έκανε τον πόθο για νίκη ακόμη μεγαλύτερο.

Στο 94’ ο Μαρτίνεθ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με δεύτερο γκολ, πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα τους Αγρινιώτες που είχαν πετύχει και τρίτο γκολ σε νεκρό χρόνο στον πρώτο γύρο μέσα στο ΔΑΚΛ! Εξαιρετική η ασίστ του Τσούκαλου που έδειξε πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι για τη λαμιώτικη ομάδα.

Εξαιρετική συνεργασία Τσούκαλου - Μαρτίνεθ και 1-3:

Και στο Αγρίνιο έδωσαν το παρόν οι Λαμιώτες φίλαθλοι. Ελπίδες για μια ανάλογη συνέχεια.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης, Μάρτενσον, Κολοβός (75’ Μόρσει), Σενγκέλια 69’ Ντίας), Ντουάρτε (83’ Βοΐλης), Χουάνπι (75’ Μπουζούκης), Καρέλης (83’ Πέδρο)

Στον πάγκο, Γκρατερόλ, Τσιγγάρας, Στάγιτς, Αποστολάκης

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Μεντίνα (71’ Τσούκαλος), Ασκόφσκι (46’ Καραμάνος), Τζανδάρης (58’ Σλίβκα), Μαρτίνεθ, Βέργος, Νούνιες (71’ Μπεχαράνο), Σιμόν

Στον πάγκο, Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σαραμαντάς, Κορνέζος, Στάνκο

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Κωνσταντίνος Περράκης, Βασίλειος Νικολακάκης, Δημήτριος Βεργέτης

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση