ΟΦΗ - Λαμία 4-1: Μαγική εικόνα από δύο καταστροφικά τρίλεπτα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 09:04 ΟΦΗ - Λαμία 4-1: Μαγική εικόνα από δύο καταστροφικά τρίλεπτα

Η ομάδα του Βόκολου προηγήθηκε στο σκορ όμως μέσα σε δύο λεπτά βρέθηκε πίσω στο σκορ και στην επανάληψη πάλι μέσα σε τρία λεπτά δέχτηκε δύο γκολ…

Το πόσο απέχει ο θρίαμβος από την καταστροφή, γεύτηκε η Λαμία στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 3η αγωνιστική των play outs της Super League.

Το τελικό 4-1 σε καμία περίπτωση δε λέει την αλήθεια, καθώς η Λαμία, χωρίς να είναι καλύτερη προηγήθηκε στο σκορ και είχε τις ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα. Δυστυχώς μέσα σε τρία λεπτά και με ένα τυχερό γκολ βρέθηκε πίσω στο σκορ ελάχιστα πριν την ανάπαυλα, ενώ το ίδιο επαναλήφθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μέσα σε τρία λεπτά και πάλι, σε διάστημα που ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να αλλάξει περισσότερες από δύο μπαλιές στο κέντρο, δέχτηκε άλλα δύο γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Δοκάρι στο 90’ είχε ο Τόσιτς, ενώ γενικά η Λαμία ήταν καλύτερη στην επανάληψη, ωστόσο είδε την τύχη να της γυρνά την πλάτη και θυμήθηκε την κακή της ψυχολογία που την έχει φέρει σε αυτή τη δύσκολη βαθμολογική θέση.

Χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος ο διαιτητής Ευαγγέλου, έβλεπε πολύ λευκή φανέλα στα σφυρίγματά του…

Το σύστημα

Με 4-4-2 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Βόκολος, αν και ο Ντε Βινσέντι ήταν πίσω από το σέντερ φορ Βέργο σαν σε 4-4-1-1, το οποίο πολύ εύκολα γινόταν 4-1-4-1. Η τετράδα στην άμυνα με Παπαδόπουλο, Τζανετόπουλο και Σιμόν, Αμπάντα και το κέντρο με Τζανδάρη, Νούνιες και Μαρτίνεθ, Καραμάνο. Τερματοφύλακας ο Θανάσης Γκαραβέλης.

Όπως και στο Αγρίνιο, τα πρώτα λεπτά ήταν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ντιουσέ σέντραρε από δεξιά και ο Ντίκο σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους στη μικρή περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά απέναντι στην ανέτοιμη άμυνα της Λαμίας.

Η Λαμία λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 5’ από «δώρο» της αντίπαλης άμυνας. Ο Βέργος είδε τον Πασαλίδη να γλιστράει και να του στρώνει την μπάλα, το σουτ όμως που επιχείρησε βρήκε στο πόδι του πεσμένου Πασαλίδη και απομακρύνθηκε!

Στο 21’ όμως σε δουλεμένη στημένη φάση από δεξιά με τον Ντε Βινσέντι, ο Μαρτίνεθ έκανε το 0-1. Ο Ισπανός περίμενε ξεχασμένος δεξιά το «σπάσιμο» της μπάλας από συμπαίκτη, το οποίο έγινε τελικά από αντίπαλο κι με ασύλληπτο απευθείας σουτ νίκησε το Μανδά ανοίγοντας το σκορ.

Ανοίγει το σκορ ο Μαρτίνεθ:

Στο 23’ και στο 27’ ο Ισπανός απείλησε και πάλι την εστία του Μανδά, αυτή τη φορά όμως απομάκρυναν τερματοφύλακας και αμυντικοί (Βούρος - Πασαλίδης), αντίστοιχα.

Μια κεφαλιά άουτ του Μπάκιτς στο 29’ ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της Λαμίας και ένα πλασέ του Μαυροβούνιου στο 31’, φανέρωσε ότι οι Κρητικοί δε θα τα παρατούσαν εύκολα.

Και κάπως έτσι στο 42’ από ένα ξερό συρτό σουτ του Ντίκο που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Γκαραβέλης έγινε το 1-1.

Η ισοφάριση από τον Ντίκο:

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 45’ το σουτ του Μεγιάδο κόντραρε στο Ντε Βινσέντι άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γκαραβέλη για δεύτερη φορά (1-2).

Το τυχερό γκολ του Μεγιάδο:

Η επανάληψη

Δεν έκανε αλλαγή στην ανάπαυλα ο Λεωνίδας Βόκολος.

Έτσι, οι Κρητικοί διατήρησαν τον έλεγχο στο κέντρο και κυρίως από δεξιά συνέχιζαν να βρίσκουν τρόπους να φέρνουν την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας. Όμως ήταν φανερό ότι υπό πίεση έκαναν σημαντικά λάθη και ότι παρά το ποσοστό κατοχής 70-30 υπέρ των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι στην κόντρα!

Στο 58’ πάντως ο Ντίκο για πολλοστή φορά, ξέφυγε από την πρώτη ζώνη άμυνας της Λαμίας και βρήκε πολύ χώρο για σουτ που αυτή τη φορά μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

Μια τετράδα αλλαγές έκανε στο 63’ ο Βόκολος, διορθώνοντας την αχίλλειο πτέρνα από αριστερά, βάζοντας Σαραμαντά και Τόσιτς (πήγε αυτός δεξιά και ο Μαρτίνεθ αριστερά) στις θέσεις των Αμπάντα και Καραμάνου, ο Μπεχαράνο αντικατέστησε τον Τζανδάρη και ο Μεντίνα τον Ντε Βινσέντι.

Η Λαμία επικράτησε πλήρως από κει και πέρα στο κέντρο και άρχισε να ψάχνει το γκολ. Δυστυχώς κάπου εκεί ο διαιτητής ξέχασε να ξανασφυρίξει υπέρ της Λαμίας κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο της στην πίεση.

Ο Μεντίνα λίγο έλειψε στο 64’ να κάνει τη ζημιά, βγάζοντας τετ- α- τετ τον Βέργο, το σουτ του τελευταίου όμως απέκρουσε δύσκολα ο Μανδάς!

Η ευκαιρία του Βέργου:

Ένα καλό σουτ του Ντίκο στο 69’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Γκαραβέλης, προήρθε από δύο πολύ μακρινές μεταβιβάσεις, καθώς δεν υπήρχαν πλέον στον αγωνιστικό χώρο ο Νέιρα με τον Ντιουσέ (έγιναν αλλαγή) που έφτιαχναν όλο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος και γενικά ο ΟΦΗ έμοιαζε να μην έχει λύσεις να απειλήσει.

Στο 76’ μπήκε και ο Μανούσος στη θέση του Βέργου προκειμένου να γίνει πιο αισθητή η πίεση στην αντίπαλη εστία, όμως στο 78’ σε μια χαλαρή επίθεση του ΟΦΗ ο Τοράλ με τεχνικό σουτ έγραψε το 3-1 και όλα τελείωσαν για τη Λαμία.

Το 3-1 του Τοράλ: ","width":136,"height":146}}}

Στο 79’ είχαμε το πρώτο φάουλ του Ευαγγέλου υπέρ των φιλοξενουμένων στο δεύτερο ημίχρονο (!) όμως είχε γίνει η ζημιά και στο 81’ με τη βοήθεια και του χεριού του, ο Τοράλ έβαλε και δεύτερο γκολ γράφοντας το 4-1.

Το δεύτερο γκολ του Τοράλ:

Στο 90’ ο Τόσιτς από την πάσα του Μεντίνα σημάδεψε το δοκάρι του Μανδά σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες της Λαμίας θα πρέπει να το δουν στο βίντεο για να καταλάβουν πως το έχασαν από μια ομάδα που σαφώς δεν ήταν καλύτερη, αλλά απλά ήξερε να κρατάει μπάλα και οι τελικές της ήταν σχεδόν όσες και τα γκολ της!

Το δοκάρι του Τόσιτς:

Μόλις η τύχη τους ξαναγύρισε την πλάτη, βγάζοντας και απογοήτευση από τα σφυρίγματα του διαιτητή (ή μάλλον από το γεγονός ότι δε σφύριζε σε κανένα φάουλ υπέρ τους) τα παράτησαν στο δεύτερο επόμενο τυχερό γκολ!

Απαράδεκτη η συμπεριφορά της εξέδρας όταν σε μία ακόμη φάση στο 93’ που ο Ευαγγέλου ξέχασε να σφυρίξει υπέρ της Λαμίας, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Παπαδόπουλου, είπαν πολλά "Γαλλικά", ενώ ξεχνώντας το πως έμειναν στην κατηγορία το 2021 τραγούδησαν «το εκεί εκεί στη Β’ Εθνική»…

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (85’ Γιοχού), Μεγιάδο, Ντιουσέ (67’ Τοράλ), Μπάκιτς (79’ Περέα), Νέιρα (67’ Φελίπε), Ντίκο (79’ Μοσκέρα)

Στον πάγκο, Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Γκρόνινγκ

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα (63’ Σαραμαντάς), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Ντε Βινσέντι (63’ Μεντίνα), Σιμόν, Τζανδάρης (63’ Μπεχαράνο), Μαρτίνεθ, Βέργος (76’ Μανούσος), Νούνιες, Καραμάνος (63’ Τόσιτς)

Στον πάγκο, Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Παύβλοβετς, Τσούκαλος

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση