Λαμία - Ατρόμητος 1-0: Μεγάλη και δίκαιη νίκη για παραμονή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 11:25 Λαμία - Ατρόμητος 1-0: Μεγάλη και δίκαιη νίκη για παραμονή

Πολύ καλύτερη η Φθιωτική ομάδα δικαιούταν κι άλλα γκολ…

Σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια των play out για την 4η αγωνιστική, η Λαμία πέτυχε μια δίκαιη όσο και καθαρή νίκη επί του κακού της δαίμονα του Ατρομήτου με σκορ 1-0.

Το τελικό σκορ δε λέει την αλήθεια καθώς η Λαμία ήταν πολύ καλύτερη είχε πολλές και κλασικές ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα με τέσσερις όλες κι όλες τελικές που οι δύο έφτασαν στον Κοσέλεφ και αυτές χωρίς να τον απειλήσουν!

Ωστόσο ακόμη και με ένα γκολ πήρε τους τρεις βαθμούς που τη φέρνουν πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού σύμφωνα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Το χρυσό γκολ το σημείωσε ο Βέργος στο 54’ στο 4ο του γκολ με τη φανέλα της Λαμίας.

Το σύστημα

Με τον Αλεξέι Κοσέλεφ να συνεχίζει κάτω από τα δοκάρια μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, παράταξε τη Λαμία ο Βόκολος στο γνωστό 4-4-2. Η έκπληξη όμως ήταν στη χρησιμοποίηση του Βικέντας Σλίβκα που έπαιξε αρχικά σαν αριστερό χαφ και στη συνέχεια ως δεξί και ενώ τη θέση «6» κράτησαν οι Νούνιες και Τζανδάρης. Τα χαφ συμπλήρωνε ο Μαρτίνεθ και χάρη στην απόδοση του Λιθουανού ουσιαστικά ο ΠΑΣ Λαμία στο πρώτο μέρος έδειξε την πολυτέλεια να έχει τρία «δεκάρια» στο κέντρο. Στην άμυνα το δίδυμο Παπαδόπουλου - Τζανετόπουλου και στα άκρα οι Σιμόν και Αμπάντα. Τέλος στην επίθεση δεν προκάλεσε έκπληξη η χρησιμοποίηση του Μεντίνα δίπλα στο Βέργο, καθώς ο Κολομβιανός πραγματικά είναι κίνδυνος για την αντίπαλη εστία.

Και σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης στο πρώτο μέρος, με τη Λαμία να έχει πέντε τελικές προσπάθειες με πιο κλασική τη δική του στο 20’ όταν το σουτ που επιχείρησε έγλειψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Η μεγάλη ευκαιρία του Μεντίνα:

Επίσης είχε και μια κεφαλιά από σέντρα του Σλίβκα από αριστερά στο 14’ που έφυγε επίσης άουτ.

Πολύ καλές στιγμές της Λαμίας ήταν επίσης στο 12’ όταν πρώτα ο Μαρτίνεθ και στη συνέχεια ο Νούνιες καθυστέρησαν και δεν έκαναν το σουτ προς την εστία αν και βρέθηκαν φάτσα με το τέρμα μετά από υποδειγματική αντεπίθεση.

Στο 40’ μια σέντρα του Σλίβκα από δεξιά αυτή τη φορά, έφερε το Βέργο σε καλή θέση αλλά η κεφαλιά του έφυγε πάλι άουτ. Ο Βέργος που λίγο νωρίτερα στο 32’ «γκρεμίστηκε» μέσα στην περιοχή από το Γιαννιώτη, όμως ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδωσε επιθετικό φάουλ!

Τέλος καλή στιγμή για τη Λαμία ήταν και ένα σουτ του Τζανδάρη, μετά από απόκρουση σε κόρνερ της αντίπαλης άμυνας που έφυγε πολύ άουτ καθώς δέχτηκε το πονηρό φάουλ από τον Ρομπάιγ (που δεν είδε πάλι ο Παπαδόπουλος).

Στον αντίποδα σε αυτό το πρώτο μέρος ο Ατρόμητος, αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο 10λεπτο, δεν είχε ούτε μία τελική! Πήγε να εκμεταλλευτεί δύο λάθη των γηπεδούχων (το ένα ο Αμπάντα το άλλο ο Μεντίνα) και στο 42’ ο Κλωναρίδης έβγαλε το επικίνδυνο γύρισμα στην καρδιά της περιοχής του Κοσέλεφ, ο Κωτσόπουλος όμως βρέθηκε αρκετά μακριά από την μπάλα.

Η επανάληψη

Με κεκτημένη ταχύτητα η Λαμία, συνέχισε και στο β’ ημίχρονο κερδίζοντας πέναλτυ στο πρώτο λεπτό το οποίο μέσω VAR το έκανε ελεύθερο ο κ. Παπαδόπουλος. Ο Χατζηισαΐας έκανε φάουλ στον Μαρτίνεθ ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής όμως δεν καταλόγισε ούτε φάουλ και συνέχισε το παιχνίδι!

Πως το πέναλτυ έγινε ελεύθερο:

Η Λαμία όμως ήταν καταιγιστική και στο 54’ άνοιξε το σκορ. Σέντρα του Αμπάντα από αριστερά, αν και κόντραρε στον Κεσχρίντα έφτασε στη μικρή περιοχή κι εκεί ο Βέργος σαν γνήσιος σέντερ φορ την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0.

Το 1-0 της Λαμίας:

Ο Βέργος που θα μπορούσε στο 58’ από έξοχη μεταβίβαση του Σλίβκα να είχε σκοράρει του έφυγε όμως το κοντρόλ ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη.

Εξαιρετικές ευκαιρίες για τη Λαμία, στο 59’ σουτ του Μαρτίνεθ με υπερένταση σε κόρνερ ο Γιαννιώτης, στο 60’ πάσα του Βέργου τετ α τετ βγήκε ο Μεντίνα αλλά αστόχησε και στο 64’ από ωραία εναλλαγή Μαρτίνεθ και Αμπάντα, το σουτ του Ισπανού μπλόκαρε ο Γιαννιώτης.

Το σουτ του Μαρτίνεθ που έβγαλε ο Γιαννιώτης:

Σε αυτό το διάστημα ο Ατρόμητος είχε και τις πρώτες τελικές του που ουσιαστικά ήταν δύο απελπιστικά άστοχα σουτ (Γκονζάλεθ και Κωτσόπουλος), ενώ ένα πλασέ του Κεσχρίντα στο 65’ έφτασε χαλαρά στα χέρια του Κοσέλεφ.

Στο 74’ μια ακόμη εξαιρετική αντεπίθεση από τη Λαμία, ο Σλίβκα σέντραρε και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια προ του Μεντίνα.

Η διπλή αλλαγή του Βόκολου στο επόμενο λεπτό έφερε Στάνκο και Τσούκαλο στις θέσεις Μαρτίνεθ και Στάνκο, βάζοντας έναν ακόμη δυναμικό αμυντικό στο κέντρο και φρεσκάροντας την πρώτη γραμμή πίεσης.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του μετά το 78’ έπαιξε με δύο επιθετικούς, χωρίς ωστόσο να βγάλει φάση και παρά τα μέτρα που παραχώρησε η Λαμία στο γήπεδο. Από το 82’ μέχρι και το 85’ έπαιξε και με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του Γκονζάλεθ.

Στο 86’ τεράστια ευκαιρία για τη Λαμία σε «1-2» Τσούκαλου και Σλίβκα με τον πρώτο να βγαίνει τετ α τετ και να βλέπει το Γιαννιώτη με το πόδι να παραχωρεί κόρνερ!

Η τεράστια ευκαιρία του Τσούκαλου:

Αμέσως μετά ο Βόκολος έβαλε Μπεχαράνο και Βασιλαντωνόπουλο, βγάζοντας Μεντίνα και Νούνιες φέρνοντας το σύστημα σε 4-2-3-1 με «δεκάρι» τον Βολιβιανό! Εννοείται ότι προείχε να κρατηθεί το μηδέν και όχι ένα δεύτερο γκολ.

Ένα γκολ που θα μπορούσε να έρθει και στο 93’ όταν ο Γιαννιώτης με υπερένταση σταμάτησε το σουτ του Βασιλαντωνόπουλου σε κόρνερ.

Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη της Λαμίας που θα μπορούσε να ήταν και πιο άνετη αν δεν υπήρχε τόσο άγχος στους παίκτες για το τρίποντο.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμπάντα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα (92’ Καραμάνος), Τζανδάρης, Νούνιες (87’ Βασιλαντωνόπουλος), Μεντίνα (87’ Μπεχαράνο), Ματρίνεθ (75’ Στάνκο), Βέργος (75’ Τσούκαλος)

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Ασκόφσκι, Παύλοβετς

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας (68’ Τζοβάρας), Μαυρομμάτης, Κουέν (68’ Οικονομίδης), Καμαρά (46’ Γκονζάλες), Έρλινγκμαρκ, Ρομπάιγ, Κλωναρίδης (78’ Τζαβίδας), Κωτσόπουλος (73’ Κιάρτανσον)

Αναπληρωματικοί, Μπρανέσκου, Μούντες, Πομόνης, Αθανασίου

*Η Λαμία πέρασε στη 12η θέση με 26 βαθμούς, έναν βαθμό λιγότερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα και έναν περισσότερο από τον Ιωνικό, ενώ στην τελευταία θέση είναι ο Λεβαδειακός με 23.

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση