Ράλλυ Ακρόπολις, συνάντηση με τους Έλληνες πρωταγωνιστές: Χρυσόστομος Καρέλλης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 09:00 Ράλλυ Ακρόπολις, συνάντηση με τους Έλληνες πρωταγωνιστές: Χρυσόστομος Καρέλλης

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Χρυσόστομο Καρέλλη που ήδη προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του σε ένα ακόμα Ράλλυ Ακρόπολις. Στην «ανάκριση», o φίλος του Στρατισίνο (Στράτης Χατζηπαναγιώτου).

Ο Χρυσόστομος Καρέλλης οδήγησε «τέρμα γκάζι» και την περασμένη εβδομάδα, είτε επαγγελματικά με την παρουσίαση της MG που ήρθε στο ρετιρέ της αγοράς για να την αναστατώσει, είτε συναισθηματικά.

«Παρών» στο Παλαιό Φάληρο, στην παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από την Motorsport Greece, εκδήλωση καθρέπτης της εξωστρέφειας της ελληνικής αγωνιστικής κοινότητας, με σφραγίδα, «Λευτέρης Αυγενάκης».

Στη συνέχεια, το ερώτημα: Το Σάββατο, μπορείς;

To Σάββατο αναγνωρίσεις λοιπόν και όπως διευκρινίζει, «περισσότερο έλεγχος κάποιων αλλαγών σε σχέση με πέρυσι, καθώς υπάρχει γνώση για το μεγαλύτερο μέρος των ειδικών διαδρομών» και συμπληρώνει:

«Οι δρόμοι είναι στην πλειοψηφία τους έτοιμοι, εκτός λίγων εξαιρέσεων. Συμπέρασμα: Εξαιρετική η φετινή σχεδίαση!»

Χρυσόστομε, σας είδαμε στα social media με «το χαμογελαστό παιδί». Έχουμε αλλαγή στα δεξιά; Θα «ταξιδέψεις» με τον Ηλία Λ. Παναγιωτούνη;

Υποχρεώσεις που προέκυψαν στον καταρχήν φίλο Λεωνίδα Μαχαίρα, δεν του επιτρέπουν να είμαστε μαζί στα μπάκετ. Θα είναι μαζί μας, αλλά με διαφορετικό ρόλο. Με την ευκαιρία, τον Ηλία τον γνώρισα από τον Λεωνίδα, είναι εξαιρετικός και ως άνθρωπος, υπάρχει η απαραίτητη χημεία μεταξύ μας και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από το ΡΑ του 2017, στο ERC, με το 208 R2. Συμμετοχή μας που τότε είχε στεφθεί με επιτυχία. Μακάρι να τα καταφέρουμε και φέτος…

Με Citroen «Σε Τρουά», όπως πέρσι;

Citroen, καθώς με το C3 R5 φέτος θέλουμε να εξελιχθεί η σχέση μας. Μην ξεχνάς τους λόγους με τη συναισθηματική αξία που δεν διαπραγματεύομαι. Είναι η αγάπη μου για τη γαλλική εταιρεία απ’ όπου όλα ξεκίνησαν σε εμπορική διάσταση, χάρη στον Όμιλο Συγγελίδη. Γεγονός πως στους αγώνες είναι πλημμύρα τα Skoda Fabia, αλλά όπου συμμετέχει η Citroen με τους οκτώ τίτλους, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, με τους Rossel, Crugnola, Bonato κ.α.

Να συμπληρώσουμε, το κλειδί είναι οι χορηγοί όπως και σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια όπου τη δυναμική παρουσία της αντιπροσωπείας, όπως επί του προκειμένου ο Όμιλος Συγγελίδη, συμπληρώνουν εξαιρετικοί συνεργάτες.

Η Eurorepar Car Service -του Ομίλου Συγγελίδη- νέα υπηρεσία συντήρησης αυτοκινήτων και παροχής ανταλλακτικών, για όλους του τύπους αυτοκινήτων με τη σφραγίδα της Stellantis.

Η DHL η γνωστή παγκόσμια εταιρεία ταχυμεταφορών, η οποία συνδέεται με την ταχύτητα, την οδική ασφάλεια και το ενδιαφέρον των συνεργατών τους για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως βέβαια και με το Ράλλυ Ακρόπολις. Με την ευκαιρία, ευχαριστώ ιδιαίτερα κύριο Σαμαρά που μας συνδέουν πολλά περισσότερα.

H ΤΟΤΑL, πάντα δίπλα μας η εταιρεία λιπαντικών, στρατηγικός συνεργάτης του εργαστηρίου μας

Η Τράπεζα Satander, για δεύτερη χρονιά μαζί μας, επικοινωνεί τη δυναμική της και στο κλάδο της αγοράς αυτοκινήτου.

Ο Παναγιώτης Λόξας με τους εξοπλισμούς συνεργείων, ένας εξαιρετικός συνεργάτης, κορυφαίος στον χώρο του, σοβαρός επαγγελματίας, με τη συνεργασία μας να ξεπερνάει τα 20 χρόνια.

Η εταιρία χρωμάτων PPG, μέσω του συνεργάτη τους στην Λαμία, την Μπάκας & Σία, μια οικογενειακή επιχείρηση με πολύχρονη παράδοση, επίσης στρατηγικός συνεργάτης στο φανοποιείο-βαφείο του ομίλου μας.

Η Prisma Signs του Θοδωρή Χριστόπουλου που συν-πορευόμαστε από το 1995 και επιμελείται τα δημιουργικά του αυτοκινήτου, τον ρουχισμό της ομάδας μας κ.α. σημαντικά που θεωρούνται λεπτομέρειες.

Μίλησε μας για την ομάδα…

Η Tagai Racing team, χωρίς άλλες συστάσεις, με συμμετοχές στο WRC με τον Mads Ostberg κ.α. Έμπειροι και αξιόπιστοι. Φύλακας Άγγελος της προσπάθειας, ο εξαιρετικός, κ. Στέλιος Φάκαλης.

Το «Σε Τρουά» σε σχέση με το αγωνιστικό Fabia;

Επιγραμματικά, το Fabia δείχνει πιο εύκολο, πιο φιλικό για τον ερασιτέχνη. Το Citroen C3, είναι πιο δυνατό και πιο απαιτητικό, αλλά και πio αξιόπιστο, αρκεί βέβαια να έχεις τους σωστούς συνεργάτες όπως η ομάδα μας.

Χρυσόστομε, ως ΣΧ με ρίσκο να φρικάρει ο Πέτρος, σε έκδοση παραγωγής, θα αγόραζα το νέο Fabia…

«Kαλoρίζικο», αλλά δεν θα συμφωνήσω και οι πωλήσεις τους με δικαιώνουν. Στην λιανική πώληση, σημαντική για εμάς, αφού ερχόμαστε σε απευθείας επαφή με τον ιδιώτη πελάτη που σεβόμαστε και στις εταιρικές πωλήσεις που δεν υποτιμούμε, ενώ ο όμιλος υποστηρίζει, το C3 είναι σε διαρκή πτήση. Ιδιαίτερο, αξιόπιστο και με εξαιρετική after sales στρατηγική. Το γνωρίζετε, τα αυτοκίνητα δεν πουλιούνται μόνα τους. Η Skoda έχει έρθει πολύ κοντά με τη VW και έχει χαθεί το νόημα της διαφοράς στην πώληση, σε προϊόντα που έχουν πολλές ομοιότητες.

Αλήθεια τώρα, θα πουλάτε και MG στη Θεσσαλία; (Στερεά Ελλάδα);

Πρόκειται για την πρόσφατη μεγάλη είδηση της αγοράς. Η MG που όλοι θυμόμαστε τη σύνδεση της με έξυπνα σπορ αυτοκίνητα, με προσωπικότητα, στιλ και αιχμή την τεχνολογία τους. Έχουμε ενθουσιαστεί με αυτή την εξέλιξη, με σφραγίδα του Ομίλου Συγγελίδη. (ΣΧ: Yπογραφή Δημήτρης Καβούρης, δίπλα του Παναγιώτης Τορνάρος και John Καραβάς και πρόκειται για dream team με προοπτική σε βάθος 50 ετών). Πρόκειται για εταιρεία με ήδη εντυπωσιακή  παρουσία στην Ευρώπη.

Με πλεονέκτημα την αναγνωρισιμότητα και ρεσιτάλ μάρκετινγκ με υποδειγματική τοποθέτηση προϊόντος με ατού την αξιοπιστία, που συνδυάζεται με επτά χρόνια εγγύηση. Κατασκευαστής, παράδειγμα της δύναμης των Κινέζων.  Θα οδηγήσεις Στράτη και θα εκπλαγείς.

Γενικότερα, η αγορά αυτοκινήτου στη περιοχή σας;

Υπάρχει σοβαρή ανάγκη για την ανανέωση του στόλου και ο καταναλωτής ξοδεύει αρκετά χρήματα στο να συντηρεί παλιά αυτοκίνητα που δεν προφέρουν ασφάλεια και άνεση. Είναι σημαντικό, να δοθεί η δυνατότητα στον μέσο Έλληνα να έρθει σε επαφή, με τις νέες  τεχνολογίες.

Μεθαύριο ΡΑ, οπότε, Επιστροφή στα αγωνιστικά… Έτοιμη η αγωνιστική Λαμία για το ΡΑ;

Η Λαμία το αγαπά το ΡΑ και το δείχνει με όλους τους τρόπους. Ζούμε σε μια πόλη που έχει στο DNA της τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλοι μια γροθιά, αποδεικνύουμε ότι θέλουμε και μπορούμε, να φιλοξενούμε τέτοια events.

Πέρα από το ΡΑ, έχει ανοίξει τα φτερά της η πόλη;

Η Λαμία μας, παρομοιάζεται ως μια επιχείρηση που έχει χάσει το όραμα της και τον στόχο της. Η εσωστρέφεια δεν βοηθά, ενώ δυστυχώς συχνά πυροβολούμε τα πόδια μας. Πρέπει να την αγαπάμε περισσότερο, να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, να ψάξουμε τα θετικά και να γίνουν σημαία μας. Ο κόσμος αναζητάει τα απλά και δεν είναι όλα θέμα κονδυλίων. Πρέπει να καταλάβουμε πως αν δεν συμμετέχουμε ως ενεργοί πολίτες σε κάθε δραστηριότητα, προκοπή δεν θα έρθει.

Βοήθησε μας να καταλάβουμε. Λείπει συχνά ο δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος από εκδηλώσεις για το ΡΑ. Σημαίνει κάτι;

Ο δήμαρχος έχει στηρίξει το ράλλυ με όλες του τις δυνάμεις, όπως και όλη η ομάδα του. Το πίστεψε από την πρώτη στιγμή και δουλέψαμε συντονισμένα, οπότε ήρθε το αποτέλεσμα χάρη στις προσπάθειες όλων. Είναι πολύ εργατικός δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και αναζητά άμεσα αποτελέσματα. Θα ήταν «παρών» και προχθές στην παρουσίαση του αγώνα, αλλά οι φωτιές στην περιοχή μας δεν του επέτρεψαν. Άλλωστε όπως γνωρίζεις ήταν εκεί μαζί μας, ο Παναγιώτης Φώσκολος, αντιδήμαρχος και λάτρης του μηχανοκίνητου.

Πάντως λόγω του Ανδρέα Ανδρικόπουλου αν ήμουν Λαμιώτης θα ψήφιζα Πανουργιά Παπαϊωάννου. Έχει και αγωνιστικό όνομα.

Έχει βοηθήσει ο κ Παπαϊωάννου την πόλη μας, προσφέροντας μάλιστα εργασία μέσα από τις επιχειρήσεις του, ενώ όλοι καμαρώνουμε για την ομάδα μας στο ποδόσφαιρο, δικό του έργο. Πρόκειται για άξια οικογένεια και με τον Πανουργιά, μας συνδέει μια ειλικρινή σχέση. Ο Ανδρέας είναι άνθρωπος που καλώς ασχολείται με τα κοινά, τον χρειάζεται η πόλη μας και του εύχομαι καλή επιτυχία.

Για τη θέση σας δεν ρωτάω ευθέως, γνωρίζοντας ότι είσαστε προσεχτικός και ειλικρινής.

Αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται. Υπήρξα στην πορεία μου ειλικρινής και πάντα προσπαθώ να είμαι δίκαιος, με έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης ορθολογικά προσανατολισμένο. Όποιος και αν εκλεγεί, αν δεν ενεργοποιηθούμε ως πολίτες και αν δεν αλλάξει το μείγμα των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αλλαγή.

Διαφοροποιούνται οι υποψήφιοι, σε σχέση με το Motorsport και ειδικά για το ΡΑ. Έχουν ανακοινώσει δράσεις για την ασφάλεια;

Εδώ συνδυάζεται περίφημα με το παραπάνω που ανέφερα. Αναζητάς και συνεργάζεσαι με τους καλύτερους της κοινωνίας μας, οπότε οργανώνεις δράσεις για την οδική ασφάλεια και ένα σωρό άλλα ζητήματα με άμεσο κοινωνικό ενδιαφέρον. Ακόμα δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο.

Από τη Λαμία, ο φίλος ΧΣ, ο Χρήστος Σταϊκούρας που παραδεχόμαστε, Φθιωτός και οκ. Γιάννης Οικονόμου που έφυγε νωρίς από το ΡΑ. Ο ρόλος τους σε σχέση με την πόλη;

Σημαντικός και πολυσύνθετος καθώς υπουργοί και οι δύο με σοβαρά χαρτοφυλάκια και από την άλλη, μια πόλη που αναζητά διέξοδο στις θαρραλέες και στοχευμένες επιλογές τους. Είμαστε κοντά στον ΧΣ, όπως τον αποκαλείς, καθώς μας συνδέει μια πολύχρονη σχέση. Τον σέβομαι και εκτιμώ τον τρόπο που πολιτεύεται. Ο Γιάννης Οικονόμου, είναι ο εκφραστής του σύγχρονου, του Ευρωπαίου πολιτικού, έντιμος, προσιτός και χωρίς ξύλινο λόγο. Μακάρι να έμενε στον αθλητισμό θα κέρδιζε πολλά ο τόπος και ο χώρος μας. Είμαστε τυχεροί που τους έχουμε.

Βοηθάει η πολιτεία με την παρουσία της;

Χωρίς τη στήριξη της δεν θα υπάρξει πρόοδος και ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος της.

Για την οδική ασφάλεια;

Δυστυχώς, δεν έχει γίνει κατανοητό πως συνδέεται η οδική ασφάλεια με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πολλοί, ακούν Ράλλυ και σχολιάζουν πρόσεχε. Ευθύνη μας, να μάθουμε στα νέα παιδιά την οδική ασφάλεια από το σχολείο σε συνδυασμό με τον μηχανοκίνητου αθλητισμό. Έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα σας;

Αν υπήρχε η δυνατότητα, θα συμμετείχα σε όλα τα Ράλλυ, με μεγάλη χαρά. Ξεκουράζει και φορτίζει ενέργεια αυτή η ιδιαίτερη άσκηση, αλλά δεν το επιτρέπουν, το κόστος και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις. Οπότε επέλεξα τον αγώνα με τα περισσότερα χιλιόμετρα και την μεγαλύτερη προβολή και να’ μαστε στο Ακρόπολις. Ετοιμάζουμε και project με 205 GTi 1.9 Group A για το ΙΡΑ.

Ευχαριστούμε και ευχόμαστε «καλό δρόμο», στο ΡΑ, στο ΙΡΑ, αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Πωλήσεων.

Απόδοση : Σ.Χ.
Φωτογραφίες: Αρχείο 4Τ, XK

Πηγή: 4troxoi.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση