Λαμία - ΟΦΗ 2-2: Έσωσε τον πόντο ισοφαρίζοντας δύο φορές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 09:04 Λαμία - ΟΦΗ 2-2: Έσωσε τον πόντο ισοφαρίζοντας δύο φορές

Από το πουθενά η ομάδα του Βόκολου βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ωστόσο είχε την ποιότητα και τους παίκτες να απαντήσει. Υπάρχουν όμως αδυναμίες που αδικούν το πολύ καλό υλικό που διαθέτει η ομάδα της Φθιώτιδας…

Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε ωστόσο να σώσει την παρτίδα και να πάρει την ισοπαλία, η Λαμία στο ματς της 4ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ που φιλοξενήθηκε στο ΔΑΚΛ Αθανάσιος Διάκος. Το τελικό 2-2 φαίνεται να άφησε περισσότερο ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, αν και στο διάστημα που ήταν πίσω στο σκορ ήταν καλύτεροι.

Μετά το 2-2 όμως ο ΟΦΗ επικράτησε πλήρως και θα μπορούσε στο 97’ να κλέψει τη νίκη με το δαιμόνιο Νέιρα.

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι όμως υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν οι γηπεδούχοι ώστε στη συνέχεια να εμφανιστούν καλύτεροι και προπαντός πιο ουσιαστικοί.

Το σύστημα

Με σύστημα 3-5-2 ξεκίνησε ο Λεωνίδας Βόκολος, προσθέτοντας ουσιαστικά έναν επιπλέον καθαρόαιμο αμυντικό στην 4αδα που μας συνήθιζε στα παιχνίδια. Έτσι ο Γιώργος Κορνέζος πήρε τη θέση του ανάμεσα σε Παύλοβετς και Τζανετόπουλο, έχοντας μπροστά τους Σιμόν και Σαραμαντά, που έτσι και αλλιώς έχουν διπλό ρόλο σε άμυνα και επίθεση δίπλα στην πλάγια γραμμή. Στο κέντρο Στάνκο και Νούνιες και μπροστά τους ο Σλίβκα, ενώ στην επιθετική γραμμή οι Καρλίτος και Τσιλούλης.

Με το συγκεκριμένο σύστημα ο Έλληνας τεχνικός ήθελε να αποφύγει τις εύκολες επιθέσεις από τα πλάγια και το κατάφερε 100% παρά τους εξαιρετικά επικίνδυνους και ικανούς Θοράρινσον και Λάρσον που με  Τοράλ και Γκαγέγκο συνθέτουν μια πολύ επικίνδυνη τετράδα στη μεσαία γραμμή.

Αυτό που δεν υπολόγισε ο Βόκολος ήταν το πως θα αντιμετωπίσει την ταχύτητα του Ντίκο με τρία βαριά κορμιά στο κέντρο της άμυνάς του. Και εκεί χτύπησε ο ΟΦΗ. Όλη η ομάδα έψαχνε με μακρινές μπαλιές βασιζόμενοι είτε σε λάθος της αντίπαλης άμυνας, είτε σε κάποιο κενό.

Και τα βρήκε και τα δύο στο 26’. Λίγο η αφηρημάδα των πλαγίων να ακολουθήσουν το κέντρο της άμυνας τους, ο Ντίκο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας να κοντρολάρει από απόκρουση ουσιαστικά των συμπαικτών του, ο Παύλοβετς πρόλαβε να τον καλύψει και προσπάθησε με κεφαλιά να γυρίσει στον τερματοφύλακά του, πριν φύγει στον κενό χώρο ο πολύ γρήγορος επιθετικός από το Μάλι.

Σαν σκέψη η ενέργειά του ήταν ολόσωστη σε εκτέλεση όμως ήταν αδύναμη και σε συνδυασμό με την καθυστερημένη χαρακτηριστικά έξοδο του Κοσέλεφ επέτρεψαν στον βραχύσωμο επιθετικό να χωθεί ανάμεσα στους πανύψηλους αντιπάλους του και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ του Ντίκο:

Ανάλογα πήγε να την πατήσει η Λαμία τόσο στο 30’ πάλι με τον Ντίκο όσο και στο 40’ με το Λάρσον, αλλά αυτή τη φορά η επιλογή τους δεν κατέληξε σε κάτι καλό. Στη 2η φάση πάντως χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Κοσέλεφ στο σουτ του Τοράλ που ήταν τελικός αποδέκτης της πάσας του Λάρσον!

"Όχι" του Κοσέλεφ στον Τοράλ:

Απέναντι στο απλό αλλά ουσιαστικό παιχνίδι του ΟΦΗ η Λαμία είχε να αντιπαραβάλει την υπεροπλία της στον αέρα, ωστόσο οι καλύτερες στιγμές της ήταν στο 37’ σε κόρνερ του Καρλίτος που πήγε χαμηλά στη μικρή περιοχή και πέρασε από Παύλοβετς και Νούνιες που δεν μπόρεσαν να την σπρώξουν στα δίχτυα! Επίσης ένα βολέ του Σιμόν στο 42’ που έφυγε λίγο άουτ και μια κεφαλιά του Καρλίτος που μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

Η μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας:

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σαραμαντάς στάθηκε άτυχος και χτύπησε πατώντας άσχημα στον αγωνιστικό χώρο και άφησε τη θέση του στον Βασιλαντωνόπουλο.

Πολύ άτυχος ο Γιώργος Σαραμαντάς:

Η επανάληψη

Εντελώς εύστοχες οι κινήσεις του Βόκολου στο ημίχρονο, βάζοντας Βασιλαντωνόπουλο και Τόσιτς στο ματς βγάζοντας και τον Παύλοβετς που άφησε τη θέση του για έναν πιο κλασικό δεξιό μπακ.

Έπρεπε ωστόσο να γυρίσει στο κλασικό 4-2-3-1 που έφερε άμεσα και το 1-1. Ο Καρλίτος έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή βγάζοντας εξαιρετική κάθετη στον Τσιλούλη. Αυτός πήρε τα βήματα από το Βούρο και πλάσαρα ιδανικά τον Σωτηρίου για την ισοφάριση. Μια φάση που ελέγχθηκε για τρία σχεδόν λεπτά κρίθηκε όμως υπέρ της Λαμίας σε αντίθεση με το γκολ που της ακυρώθηκε στο «Καραϊσκάκης».

Ασίστ Καρλίτος - Τσιλούλης γκολ:

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα σαν να επαναπαύτηκε και για 20 λεπτά δεν πάτησε ούτε αντίπαλη περιοχή, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Φυσιολογικά ο ΟΦΗ αναθάρρησε και από το πουθενά ξαναπήρε το προβάδισμα. Ο Γκαγέγκος έγινε κάτοχος της μπάλας, έψαξε το σουτ, η μπάλα βρήκε και στον Κορνέζο και κατέληξε στη γωνία του Κοσέλεφ που δεν μπόρεσε να τη φτάσει (1-2).

Ξανά μπροστά ο ΟΦΗ:

Καμπανάκι για τον Βόκολο που αναγκάστηκε να ρίξει έναν ακόμη επιθετικό στο παιχνίδι και συγκεκριμένα τον Λόνγκο που πήρε τη θέση του Στάνκο στο 73’. Πριν από αυτό μετά από ωραία πάσα του Καρλίτος ο Βασιλαντωνόπουλος βγήκε μόνος του δεξιά και πάσαρε εξαιρετικά στον Τόσιτς το πλασέ του οποίου έσωσε σε κόρνερ ο Πασαλίδης.

Στο κόρνερ του Τόσιτς όμως μετά από σύγχυση στα καρέ του ΟΦΗ ο Καρώ θα προσπαθήσει να απομακρύνει με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ θα μπορούσε να την είχε ακουμπήσει και ο Λόνγκο (2-2).

Η ισοφάριση της Λαμίας:

Η είσοδος του Νέιρα βελτίωσε σημαντικά τον ΟΦΗ που κατά διαστήματα έδειξε σαφώς πιο επικίνδυνος και ικανός να σκοράρει. Εν μέσω αποδοκιμασιών πέρασε στο παιχνίδι και Αμπάντα κόντρα στην παλιά του ομάδα, ενώ στο 87’ είχαμε και το ντεμπούτο του Τσιλιανίδη που έπαιξε κι αυτός με τη σειρά του κόντρα στην ομάδα που έπαιζε μέχρι πέρυσι.

Στο 90+ ο Κορνέζος ζήτησε αλλαγή από το Βόκολο και βρήκε την ευκαιρία να ντεμπουτάρει και ο Σαντάνα.

Ο ΟΦΗ πίεσε στο φινάλε, ευτυχώς χωρίς να βρει τρίτο γκολ (ειδικά στο 97’ η ευκαιρία του Νέιρα ήταν κλασική) απέναντι στη Λαμία, που έμεινε ικανοποιημένη ισοφαρίζοντας το ματς δύο φορές.

Οι ευκαιρίες του ΟΦΗ:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σαραμαντάς (λ.τρ. 46΄ Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παύλοβετς (46’ Τόσιτς), Στάνκο (73' Λόνγκο), Νούνιες, Σλίβκα, Κορνέζος (λ.τρ. 93’ Σαντάνα), Καρλίτος (87’ Τσιλιανίδης), Τσιλούλης

Στον πάγκο, Νάγκι, Μαρτίνεθ, Ακούνια, Λέικ

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Σωτηρίου, Λάρσον, Θοράρινσον (79’ Αμπάντα), Βούρος, Καρώ, Πασαλίδης, Μεγιάδο (85’ Γκλάζερ), Γκαγέγκος, Μπάκιτς, Ντίκο (λ.τρ. 57’ Φελίπε), Τοράλ (79’ Νέιρα)

Στον πάγκο, Μπάουμαν, Γιαννούλης, Λαμπρόπουλος, Μαρινάκης, Αποστολάκης

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Βασίλειος Φωτιάς, Νικόλαος Σάββας, Πέτρος Πάτρας

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση