Λαμία - Παναιτωλικός 1-0: Υπόθεση Καρλίτος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 08:32 Λαμία - Παναιτωλικός 1-0: Υπόθεση Καρλίτος

Καλή κατά διαστήματα η ομάδα του Βόκολου, έφτασε δίκαια σε μια δύσκολη νίκη, επιβεβαιώνοντας και το βάθος που υπάρχει στο ρόστερ της...

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στην αρχή του 90λεπτου η Λαμία επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο ΔΑΚΛ "Αθανάσιος Διάκος" στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου με επιθετικό σχήμα από την αρχή, άριεσε ειδικά στο πρώτο 15λετπο και δίκαια βρέθηεκ μπροστά στο σκορ.

Κάποια «νεκρά» διαστήματα υπενθύμισε τις αδυναμίες της, που έχουν στοιχίσει στις μέχρι τώρα αγωνιστικές, αλλά από την άλλη έδειξε ότι υπάρχουν λύσεις που έρχονται από τον πάγκο και γενικά υπάρχει βάθος στο ρόστερ της.

Εμφανές το άγχος γνωρίζοντας πόσοι βαθμοί χάθηκαν στο τέλος, αυτή τη φορά όμως η Λαμία ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να πετύχει γκολ στα τελευταία λεπτά (84’ και 87’).

Ντεμπούτο για τον Αμαράλ που θα μπορούσε να έχει δώσει και την πρώτη του ασίστ στη μεγάλη ευκαιρία που είχε στο 84’ η Λαμία να κάνει το 2-0.

Το σύστημα

Με σύστημα 4-4-2, όπως ξεκίνησε και με την Κηφισιά και με τα ίδια σχεδόν πρόσωπα, άρχισε και κόντρα στον Παναιτωλικό ο ΠΑΣ Λαμία. Μοναδική αλλαγή ο Τσιλούλης που ξεκίνησε αντί του Τόσιτς, ενώ τα ίδια υπόλοιπα πρόσωπα βρέθηκαν στις ίδιες ακριβώς θέσεις. Κοσέλεφ στα δοκάρια, Σίντκλει και Σιμόν στα άκρα και Παπαδόπουλος - Τζανετόπουλος στο κέντρο της άμυνας, μπροστά τους Σαντάνα  Νούνιες με χαφ τους Σλίβκα και Τσιλούλη (εναλλάξ δεξιά και αριστερά) και μπροστά τους Καρλίτο και Λόνγκο.

Σε αντίθεση με το ματς στην Καισαριανή, αυτή τη φορά το επιθετικογενές σύστημα έφερε πολύ γρήγορα αποτέλεσμα, καθώς οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολο στην πρώτη τους τελική βρήκαν δίχτυα.

Ήταν το 7’ όταν ο Λόνγκο κέρδισε την μπάλα δεξιά. Ο Ιταλός έβγαλε την καλοζυγισμένη σέντρα και ο Καρλίτος σε επίκαιρη θέση δε λάθεψε και με ωραία κεφαλιά έγραφε το 1-0.

Το γκολ του Καρλίτος:

Μέχρι το 13’ η Λαμία είχε δύο ακόμη καλές στιγμές, με τη μία να χαρακτηρίζεται κλασική. Αρχικά στο 10’ ο Λονγκ και πάλι σέντραρε βαθιά από δεξιά στο απέναντι δοκάρι, όπου ο Σλίβκα μόλις που πρόλαβε να τη γυρίσει απευθείας για γκολ. Η παρέμβαση του Μαλή την έστειλε μόλις κόρνερ σε μια φάση που φάνηκε η μπάλα να βρίσκει στο χέρι του, ωστόσο δεν εξετάστηκε από τον VAR.

Στο 13’ όμως η ευκαιρία ήταν μεγάλη για τους γηπεδούχους να κάνουν δύο τα τέρματά τους. Ο Λόνγκο έκλεψε στο κέντρο και έδωσε στον Καρλίτος. Αυτός έβγαλε με έξοχη πάσα τετ α τετ τον Τσιλούλη που πλάσαρε όμως στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καπίνο.

Μετά το 15’ οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να συνέρχονται από το σοκ του γρήγορου γκολ και ανέλαβαν πρωτοβουλίες μέχρι το 25’ που έγινε το cooling break. Μάλιστα στο τρίλεπτο 22’-25’ κέρδισαν και τρία απανωτά κόρνερ που πέρασαν όμως ανεκμετάλλευτα.

Από κει και πέρα η Λαμία συμμορφώθηκε και πάλι και το παιχνίδι άρχισε να γίνεται δυνατό και απρόβλεπτο, ανεξάρτητα αν δε καταγράφηκε ευκαιρία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο 49’!

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες ξεκίνησαν στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν λογικά την όρεξη να πιέσουν για την ισοφάριση. Χωρίς να δείξουν κάτι διαφορετικό από όσα έδειξαν στο πρώτο μέρος είχαν με το ξεκίνημα δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Η πρώτη ακριβώς με τη συμπλήρωση 47 λεπτών. Από σπόντα η μπάλα στρώθηκε στον Καρέλλη που από τη γωνία της μεγάλης περιοχής επιχείρησε το σουτ. Η μπάλα βρέθηκε μπροστά στον Πέδρο που πλάσαρε για να μπλοκάρει ο Κοσέλεφ.

Τεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 51’. Ο Σίντκλέι δεν μπόρεσε να κόψει τη μακρινή μεταβίβαση με την μπάλα να φτάνει δεξιά στον Σεβγκέλια. Αυτός είδε τον αμαρκάριστο Καρέλλη που φάτσα με τα δίχτυα πλάσαρε άουτ!

Αφού πέρασε ανώδυνα ένα 15λεπτο black out για τη Λαμία (σε άλλα παιχνίδια με πολύ μικρότερη πίεση είχε γίνει το κακό), ο Βόκολος έκανε τρεις αλλαγές με κεντρική ιδέα να θωρακιστεί η ομάδα στις επιθέσεις που δεχόταν από τα άκρα. Έτσι μπήκε και ο Αμαράλ στο παιχνίδι (κόντρα στην παλιά του ομάδα) που πήγε μπροστά από τον Σίντκλει με το Σλίβκα να γυρίζει «6αρι» στη θέση του Νούνιες που αντικαταστάθηκε (είχε και κάρτα). Μέσα και ο Τόσιτς που πέρασε στη θέση του Τσιλούλη και τέλος ο Ακούνια αντικατέστησε τον Λόνγκο, που ήταν ο άνθρωπος που από τα δικά του πόδια ξεκίνησε ότι καλό της ομάδας στο πρώτο μέρος.

Πάντως μέχρι το 65’ η εικόνα δεν άλλαξε στο κέντρο, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας που άφηνε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους να βρίσκουν διαδρόμους για την περιοχή του Κοσέλεφ ή να επιχειρήσουν σουτ.

Ένα επικίνδυνο φάουλ του Τόσιτς από δεξιά που μόλις δεν πρόλαβε να τη φτάσει ο Αμαράλ, ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Λαμία στην επανάληψη και μέχρι το 74’.

Η είσοδος του Στάνκο που πήρε τη θέση του Καρλίτος στο 79’, ήταν επιβεβλημένη για να σταματήσουν οι εύκολες πάσες στη μεσαία γραμμή.

Στο 81’ ο πρωτάρης Τσιάρας έκλεισε για μία ακόμη φορά τα μάτια σε φάουλ πάνω στον Τόσιτς δίνοντας την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να βγάλει την κόντρα με τον Πέδρο και τον Καρέλλη που σούταρε όμως απελπιστικά άουτ.

Στο 84’ απάντησε η Λαμία με Τόσιτς, Σίντκλέι και Αμαράλ, όμως η σέντρα του τελευταίου δεν αξιοποιήθηκε από τον «πανταχού παρών» Σλίβκα που προσπάθησε να κοντρολάρει αντί να εκτελέσει τον Καπίνο που μπλόκαρε.

Ο Λιθουανός που έβγαλε μία ακόμη «ασίστ» στο 87’ στρώνοντας εξαιρετικά αριστερά για τον Σιντκλέι που τρίπλαρε και σούταρε με το δεξί για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Καπίνο. Το ριμπάουντ πήρε ο Ακούνια που όμως σούταρε άουτ στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Λαμίας στην επανάληψη.

Σε αυτό το λεπτό ο Σλίβκα έδωσε τη θέση του στον Τσιλιανίδη σε μια ξεκάθαρη κίνηση να φρεσκαριστεί η πρώτη γραμμή άμυνας των γηπεδούχων.

Η λήξη στο 97' βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν για την επιστροφή τους στις νίκες απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα όπως ο Παναιτωλικός, που έχει βέβαια και τους ίδιους στόχους με εκείνους.

Χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος ο διαιτητης Τσιάρας έχασε σφυρίγματα που θα μπρούσαν να διαμορφώσουν δοαφορετικά το αποτέλεσμα.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιντκλέι, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαντάνα, Νούνιες (46’ Αμαράλ), Σλίβκα (88’ Τσιλιανίδης), Τσιλούλης (60’ Τόσιτς), Λόνγκο (60’ Ακούνια), Καρλίτος (79’ Στάνκο)

Στον πάγκο, Νάγκι, Γιαννούτσος, Μούλα, Βασιλαντωνόπουλος

Παναιτωλικός (Γκαμπριέλ Σούρερ): Καπίνο, Μάλης, Ντουάρτε Μπρ., Οικονόμου, Σίλβα (93’ Μαυρίας), Μπαλτασάρα (70’ Χουάνπι), Πέρες (85’ Ντίαζ), Σενγκέλια (85’ Βοΐλης), Ντουάρτε Φρ. (70’ Ξενιτίδης), Καρέλης, Πέδρο

Στον πάγκο, ΓΚρατερόλ, Λιάβας, Μπελεβώνης, Μλάντεν

Διαιτητές: (Καβάλας), Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαΐας)

VAR: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AVAR:Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση