ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Δίκαιη νίκη με άδικο σκορ!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 09:45 ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Δίκαιη νίκη με άδικο σκορ!

Με δύο γκολ στο πρώτο μέρος μετρούσε χαμένες ευκαιρίες στην επανάληψη. Ντεμπούτο για το Ρώσο διεθνή Άλαν Τζαγκόεφ που είχε τρεις τελικές πάσες που δεν αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του…

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο έπαιξε κατά διαστήματα καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, η Λαμία επικράτησε 2-1 στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου προηγήθηκε με 2-1 από το πρώτο μέρος, όταν και δεν ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Στην επανάληψη με κάποιες διορθωτικές κινήσεις έπαιξε πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο και από σύμπτωση ( !) δεν πέτυχε κι άλλα γκολ.

Ντεμπούτο στο τελευταίο 15λεπτο και για τον Ρώσο διεθνή Άλαν Τζαγκόεφ που μαζί με τον παλαί ποτέ συμπαίκτη του Ζόραν Τόσιτς αλλά και τον χαρισματικό Βικίντας Σλίβκα, έκαναν άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα.

Γενικά στην επανάληψη δεν υπάρχει υστερήσας από τους κυανόλευκους που πέτυχαν να μείνουν αήττητοι στην έδρα τους για 8ο σερί ματς.

Το σύστημα

Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Λαμία, με Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, Σιμόν, Παπαδόπουλο, τζανετόπουλο και Σιντκλέι στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, Νούνιες και Σαντάνα στη θέση «6» στα χαφ Μαρτίνεθ και Αμαράλ με κεντρικό τον Καρλίτος πίσω από το Λόνγκο που πήγε στην κορυφή.

Χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά η ομάδα του Βόκολου, λίγα δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση 7 λεπτών παιχνιδιού, άνοιξε το σκορ. Ο Καρλίτος εκτέλεσε κόρνερ η άμυνα των φιλοξενουμένων δεν έδιωξε σωστά και ο Μαρτίνεθ που πήρε το ριμπάουντ με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, αφού πρώτα χτύπησε και στον Τζίμα (1-0).

Το 1-0 του Μαρτίνεθ:

Αν και αυτό το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών της Λαμίας, η συνολική εικόνα για τα επόμενα 10 λεπτά θύμιζε «παιδική χαρά»! Εύκολα, αστεία λάθη σε ένα χρονικό σημείο που είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να απειλήσουν τρεις φορές και στην Τρίτη να είναι και φαρμακερή.

Στο 15’ από φάουλ του Τσαούση ο Εραμούσπε από ελεγχόμενη θέση πετάχτηκε και σούταρε μόνος του άουτ (δεν ελέγχθηκε από τον VAR λόγω της κατάληξης).

Στο 17’ από αβίαστο λάθος του Καρλίτος βγήκε φαρμακερή αντεπίθεση για τους Γιαννιώτες και τελικά ασίστ του Τζίνο στον Κόντε που νικήθηκε από τον Κοσέλεφ ο οποίος έσωσε την εστία του παραχωρώντας κόρνερ. Στο κόρνερ όμως οι γηπεδούχοι δεν τη γλύτωσαν. Εκτέλεσε ο Σόρια ο Λόνγκο έδιωξε προσωρινά με κεφαλιά και ο Εραμούσπε με πλασεδάκι άφησε όρθιο τον Κοσέλεφ και «παγωμένη» όλη την άμυνα για να στείλει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα (1-1).

Η ισοφάριση από τον Εραμούσπε:

Στο γήπεδο η Λαμία «ξαναεμφανίστηκε» στο 25’. Τότε φάνηκαν και πάλι να σοβαρεύουν και να δείχνουν ότι μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Αυτό τελικά έγινε με προοπτικές στο 37’. Ο Σιντκλέι έκανε την κούρσα και έδωσε δεξιά στον Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός ελίχθηκε στρώνοντας ωραία στον Καρλίτος και αυτός έβγαλε «συστημένη» σέντρα στη μικρή περιοχή. Εκεί ο ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι Λόνγκο με ωραία κεφαλιά έβαλε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, μετά από δύο ασίστ που είχε βγάλει στα προηγούμενα δύο ματς με Κηφισιά και Παναιτωλικό. Αυτή ήταν αντίστοιχα και η 3η ασίστ του Καρλίτος (οι δύο παίκτες είχαν αντίστροφο ρόλο στο νικηφόρο ματς με τον Παναιτωλικό).

Άνοιξε λογαριασμό ο Λόνγκο:

Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς ουσιαστικά άλλη φάση, παρά μόνο ένα γεμάτο σουτ του Σόρια στο 45’ που έφυγε όμως αρκετά άουτ.

Το β’ ημίχρονο

Με τους ίδιους ρυθμούς ξεκίνησε και η επανάληψη και για τις δύο ομάδες, με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται στο 55’. Ήταν ένα εξαιρετικό συρτό σουτ του Ριέστρα που έγλειψε στην κυριολεξία το δοκάρι του Κοσέλεφ που δεν έφτασε την μπάλα.

Αμέσως ο Βόκολος έκανε αλλαγές, βγάζοντας τον Αμαράλ που δεν μπόρεσε να συνηθίσει να παίζει μπροστά από τον αριστερό μπακ και πέρασε στο παιχνίδι τον Τόσιτς, ενώ έβγαλε και τον σκόρερ Λόνγκο επιλέγοντας τον βραχύσωμο Ακούνια προφανώς για να υπάρξει περισσότερη πίεση στην πρώτη γραμμή των αντιπάλων.

Στο 63’ μάλιστα ο Ουρουγουανός έχασε μεγάλη ευκαιρία παίρνοντας την μπάλα από τον πεισματάρη Νούνιες, όμως αν και έκανε πολύ ωραία κίνηση για να ξεμαρκαριστεί το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Στο 70’ πέρασε στο ματς και ο Σλίβκα στη θέση του Καρλίτος. Ο Λιθουανός που δεν ξεκίνησε από την αρχή αφού στη διακοπή είχε συμμετοχή σε δύο παιχνίδια με την εθνική της χώρας του.

Χρειάστηκε ένα μόλις λεπτό για να δείξει ο Σλίβκα πόσο χρήσιμος είναι ως επιθετικός χαφ. Ξεπερνώντας δύο αντιπάλους από αριστερά σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τόσιτς (καθυστέρησε λίγο την πάσα ο Ακούνια που παρεμβλήθηκε) αλλά το πλασέ του Σέρβου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κλέιμαν. Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Τόσιτς που προσποιήθηκε αλλάζοντας πόδι και ξαναπλασάροντας προς την εστία, όμως αυτή τη φορά πάνω στη γραμμή απέκρουσε σαν τερματοφύλακας (αλλά με τα πόδια) ο Καραχάλιος!

Οι ευκαιρίες του Τόσιτς:

Πρωταγωνιστής μίας ακόμη μεγάλης ευκαιρίας στο 78’ ο Σλίβκα, που έβγαλε την αντεπίθεση και έδωσε αριστερά στον Σίντκλει. Ο Βραζιλιάνος έστρωσε στον Τόσιτς και αυτός εξαιρετικά πάλι στον Σλίβκα που σούταρε μόλις άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Βόκολος έβαλε στο παιχνίδι τον Τζαγκόεφ (βγήκε ο σκόρερ του πρώτου γκολ Μαρτίνεθ) με όλες τις κάμερες να είναι πάνω στο μεγάλο αστέρι του Ρωσικού ποδοσφαίρου που έκανε το ντεμπούτο του στην Super League.

Μαζί πέρασε στο ματς και ο Τζανδάρης, που επανεμφανίστηκε μετά την 3η αγωνιστική και το ματς με τον Ολυμπιακό, στη θέση του δαιμόνιου Νούνιες που είχε όμως κουραστεί.

Δύο ακόμη σημαντικές στιγμές για τη Λαμία στο 81’ και 82’ με σουτ των Σίντκλει και Ακούνια, με το πρώτο να εξουδετερώνει ο Κλέιμαν και το δεύτερο να κοντράρεται από τους αμυντικούς σωτήρια κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Μέχρι και το 85’ η Λαμία είχε επικρατήσει απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και μόνο στο τελευταίο 5λεπτο όταν οι Γιαννιώτες τα έπαιξαν όλα για όλα, κλείστηκε περισσότερο στην περιοχή της. Η ένταση πάντως ήταν στον πάγκο των φιλοξενουμένων που δέχτηκε και μία κόκκινη κάρτα σε παράγοντα. Ότι καλύτερο έχουν να δείξουν μια κεφαλιά του Μπάλαν στο 90’ που έφυγε άουτ.

Στο 91’ ο Ακούνια δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την πάσα του Τζαγκόεφ απέναντι στον τελευταίο αμυντικό, όπως και στο 94’ (πάλι πάσα Τζαγκόεφ) που νικήθηκε και πάλι σε τετ α τετ από τον Κλέιμαν. Ο Ρώσος που έβγαλε μία ακόμη πάσα τετ α τετ στον Σαντάνα το σουτ όμως του τελευταίου κόντραρε και έφυγε κόρνερ στο 95’!

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στην απόλυτα δίκαιη επικράτηση της Λαμίας, που με αυτή τη νίκη έφτασε τους 12 βαθμούς.

Εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους του ΠΑΣ Λαμία, που ήταν ο 12ος παίκτης της ομάδας του Βόκολου.

Σκηνές από την εξέδρα:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιντκλέι, Σιμόν, Νούνιες (79’ Τζανδάρης), Σαντάνα, Αμαράλ (55’ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (79’ Τζαγκόεφ), Καρλίτος (70’ Σλίβκα), Λόνγκο (55’ Ακούνια)

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιλούλης

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμουσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (67’ Γκάρο), Τζίνο, Παμλίδης, Τζίμας (59’ Ροσέρο), Κόντε (75’ Μπαλάν)

Στον πάγκο, Αθανασίου, Λιάσος, Μπακαδήμας, Κιάκος, Μπορταγκάρα, Λώλης

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού:

Διαιτητές: Ανδρέας Γκάμαρης, Γεώργιος Στεφανής, Λυκούργος Τσολακίδης

4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση