Η Λαμία 200άρισε στη μεγάλη κατηγορία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 16:14 Η Λαμία 200άρισε στη μεγάλη κατηγορία

Αντέτζο και Μπαράλες κατέχουν τα ρεκόρ συμμετοχών και γκολ αντίστοιχα…

Το 200ο παιχνίδι της στη Super League ήταν για τη Λαμία, αυτό της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου 2023 με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Αθανάσιος Διάκος».

Με αφορμή τον αγώνα αυτό ορόσημο η Super League «θυμάτραι» αυτή την όμορφη πορεία της Φθιωτικής ομάδας στη μεγάλη κατηγορία:

Το 1ο ματς

Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 η Λαμία έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη κατηγορία με αντίπαλο την Ξάνθη στην ακριτική πόλη σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία. Μια εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 έδωσε τον πρώτο αγώνα ως γηπεδούχος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όπου ηττήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Κώστα Φορτούνη που ήταν ο πρώτος που σημείωσε τέρμα εναντίον της Λαμίας.

Μετά την απαραίτητη διακοπή για τις αναμετρήσεις των Εθνικών Ομάδων, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας της, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στην Τρίπολη με το 3-1 επί του Αστέρα. Ο Σουλεϊμάν Όμο ήταν ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας της Φθιώτιδας στην Super League και ακολούθησαν εκείνα του Πίτι και του Βάντερσον για να γραφτεί το τελικό σκορ.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΚΑΤΟ

Απέναντι στην ομάδα που σημείωσε την πρώτη της νίκη, τον Αστέρα Τρίπολης, η Λαμία έφτασε και το πρώτο ορόσημο των 100 αγώνων στην κατηγορία. Αυτό συνέβη στις 21 Νοεμβρίου 2020, στην ισοπαλία με 2-2 με την ομάδα της Αρκαδίας στη Φθιώτιδα.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 200

Το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου 2023 η Λαμία αγωνίστηκε για 200η φορά τη Super League και το συνδύασε με νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1. Αυτή ήταν η 43η νίκη, ενώ υπάρχουν 75 ισοπαλίες και 82 ήττες σε αυτή την πορεία των αγώνων στη μεγάλη κατηγορία. Εντός έδρας έχει 99 αναμετρήσεις και 101 εκτός.

Συνολικά έχει σημειώσει 148 τέρματα και έχει δεχθεί 258. Τα περισσότερα παιχνίδια στην Super League με τα χρώματα της Λαμίας τα έχει ο Ντανιέλ Αντέτζο με 133 συμμετοχές, ενώ πρώτος σκόρερ είναι ο Χερόνιμο Μπαράλες με 9 τέρματα.

Πηγή: slgr.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση