Καλή αλλά άτυχη η Λαμία έχασε το αήττητο σερί στο 90’ από τον Παναθηναϊκό

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 09:32 Καλή αλλά άτυχη η Λαμία έχασε το αήττητο σερί στο 90’ από τον Παναθηναϊκό

Έβαλε δύο γκολ απέναντι σε ένα αντίπαλο που πέτυχε το «χρυσό γκολ» στο διάστημα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο…

Σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και εναλλαγές συναισθημάτων, ο Παναθηναϊκός με γκολ του Σπόραρ στο 90’ επικράτησε 1-2 στη Λαμία της τοπικής ομάδας κόβοντάς της το αήττητο σερί που είχε χτίσει τις τελευταίες 4 αγωνιστικές.

Οι «πράσινοι» που ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα πέτυχε πρώτη γκολ και ήλεγχε το ματς στο μεγαλύτερο διάστημα. Ωστόσο η ομάδα της Λαμίας ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της ισορρόπησε έχασε μεγάλες ευκαιρίες, ισοφάρισε με τον Καρλίτος, και πέτυχε και γκολ που ακυρώθηκε για εκατοστά αμέσως μετά.

Απέκτησε μάλιστα και αριθμητικό πλεονέκτημα στα τελευταία λεπτά και έδειξε ότι θα ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο. Ήρθε όμως μια άτυχη στιγμή που ο Μπερνάρ με το Σπόραρ βρήκαν την ευκαιρία να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα και να φύγουν από το «Αθανάσιος Διάκος» με το τρίποντο.

Αυτό όμως δε μειώνει την πολύ καλή εμφάνιση των γηπεδούχων που από λεπτομέρειες δεν πανηγύρισαν βαθμό ή βαθμούς απέναντι στον πρωτοπόρο.

Το σύστημα

Με το γνωστό σύστημα του 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Λαμία απέναντι στο 4-3-3 του Γιοβάνοβιτς.

Ο Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος και Σιντκλέι, στη θέση «6» Τζανδάρης και Νούνιες, στην τριάδα των χαφ Τσιλούλης, Μαρτίνεθ και Σλίβκα, με το Λιθουανό να γίνεται και παρτενέρ του Καρλίτος που είχε τη γραμμή κρούσης.Ουσιαστικά μοναδική αλλαγή σε σχέση με την αρχική 11αδα της Τρίπολης ήταν ο σκόρερ κόντρα στον Αστέρα, Τσιλούλης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να θέλει να πιάσει στον ύπνο τη Λαμιώτικη άμυνα και πραγματικά τα κατάφερε αλλά οι παίκτες του στάθηκαν άτυχοι. Μέσα σε 45 δευτερόλεπτα Μαντσίνι και Ιωαννίδης είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με το δεύτερο μάλιστα να σημαδεύει το δοκάρι του Κοσέλεφ!

Το δυνατό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού:

Μετά τη σαστιμάρα των πρώτων λεπτών στο 3΄ είχαμε την πρώτη τελική των γηπεδούχων με ωραίο μπάσιμο και σέντρα του Καρλιτος από αριστερά και κεφαλιά του Μαρτίνεθ άουτ.

Στο 9’ όμως η Λαμία ανταπέδωσε τα δοκάρια, με ποιον άλλον; Τον Σωτήρη Τσιλούλη. Σε κλέψιμο της μπάλας ο Καρλίτος την έστρωσε στον Έλληνα μεσοεπιθετικό που πλάσαρε τον Μπρινιόλι όμως η μπάλα απομακρύνθηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Καρλίτος σούταρε με μιας αλλά ο Μπρινιόλι είπε «όχι»! Αυτό ήταν το 4ο δοκάρι για το Τσιλούλη σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Η απάντηση της Λαμίας:

Νέα μεγάλη στιγμή για τη Λαμία στο 15’ που έκλεψε και πάλι την μπάλα ψηλά, ο Σλίβκα, έξοχα έβγαλε την κάθετη για τον Καρλίτος, όμως η ελάχιστη προβολή από τον Σένκεφελντ ήταν τόση όσο για να τη στείλει στον Μπρινιόλι και ενώ ο Καρλίτος έβγαινε εντελώς μόνος!

Μια καλή ευκαιρία είχε ο Ιωαννίδης στο 28’ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσέριν που απέκρουσε ο Κοσέλεφ, για να ανοίξει το σκορ στο 31’. Από γύρισμα του Τσέριν η μπάλα πέρασε κυριολεκτικά από όλους, φτάνοντας στον ερχόμενο από αριστερά Μλαντένοβιτς που έπιασε το… άπιαστο σουτ το οποίο κατέληξε στο «παραθυράκι» του Κοσέλεφ, που ήταν πάντως εκτός εστίας (0-1).

Το απίθανο γκολ του Μλαντένοβιτς:

Και εκεί που νόμιζες ότι οι γηπεδούχοι θα απογοητευτούν, ήρθαν δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Μαρτίνεθ στο 39’ και στο 41’ που έκαναν τον κόσμο να τραβάει τα μαλλιά του. Ειδικά στην πρώτη φάση στη σέντρα πάρε - βάλε του Σιντκλέι, ο Ισπανός μόνος του από τη μικρή περιοχή σούταρε άουτ!

Η μεγάλη ευκαιρία του Μαρτίνεθ:

Στη δεύτερη περίπτωση Σλίβκα και Τσιλούλης συνδυάστηκαν από δεξιά και βγήκε η πάσα – τρύπα στο Μαρτίνεθ, που παρεμποδίστηκε την τελευταία στιγμή από τον Αράο.

Πολύ καλή στιγμή για τη Λαμία και στο 42’ από το Μαρτίνεθ που είχε έρθει πλέον αυτός αριστερά η σέντρα ξυράφι όμως κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Αράο, πριν φτάσει στον Τζανετόπουλο που είχε κάνει ήδη την προβολή για να την προωθήσει στην εστία του Μπρινιόλι.

Το Β’ ημίχρονο

Παρά το γεγονός ότι η Λαμία ήταν πίσω στο σκορ δεν υπήρχε πραγματικά λόγος για το Βόκολο να κάνει κάποια αλλαγή, καθώς η ομάδα στεκόταν εξαιρετικά.

Μάλιστα ξεκίνησε σαφώς πιο προσεκτικά το παιχνίδι σε αυτό το δεύτερο μέρος αποφεύγοντας εκπλήξεις από τον ποιοτικό αντίπαλό της.

Δυστυχώς όμως οι εκπλήξεις ήρθαν από το διαιτητή Μανούχο που μέσα σε 8 λεπτά έδειξε δύο κίτρινες κάρτες στους γηπεδούχους χωρίς κανείς να το καταλάβει!

Μια κεφαλιά του Αράο στο 58’ ανάγκασε τον Κοσέλεφ σε καλή απόκρουση για να απαντήσει στο 61’ η Λαμία με έξοχη σέντρα του Σιμόν στο δεύτερο δοκάρι και τον Μαντσίνι να κλέβει την μπουκιά από το στόμα του Σιντκλέι που είχε φτάσει στη μικρή περιοχή.

Και εκεί που ήταν έτοιμος να μπει στο παιχνίδι ο Τόσιτς ψάχνοντας την ισοφάριση, ήρθε αυτή (η ισοφάριση) από τον Καρλίτος. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, βρήκε την μπάλα από το συνδυασμό Σλίβκα και Τσιλούλη και εκτέλεσε τον Μπρινιόλι (1-1). Τέταρτο γκολ για τον Καρλίτος στο πρωτάθλημα, το οποίο δεν πανηγύρισε σεβόμενος τη θητεία του στους «πράσινους».

Καρλίτος και γκολ:

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια προσπάθησαν να πιέσουν και είχαν δύο φάσεις με τους Ιωαννίδη (68’) και Μλαντένοβιτς (69’) και στο 72’ ζήτησαν πέναλτυ με τον Παλάσιος. Ο Αργεντίνος όμως ήταν οφσάιντ όταν δέχτηκε το αντικανονικό μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου εξαιτίας της προβολής του Ιωαννίδη.

Το πέναλτυ που ήταν οφσάιντ:

Και φτάσαμε στο 77’ όταν ο Τόσιτς που είχε μπει στο παιχνίδι στο 66’ να σερβίρει όμορφα στον Τσιλούλη που πλάσαρε ιδανικά, όμως το γκολ ακυρώθηκε οριακά ως οφσάιντ.

Το γκολ του Τσιλούλη που ακυρώθηκε:

Το ματς πάντως είχε πάρει φωτιά και πλέον και ο πιο δύσπιστος φίλαθλος είχε πειστεί ότι ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός μόνο εύκολο έργο δεν είχε στη Λαμία.

Μάλιστα όταν στο 83’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αράο, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού σήκωσε ψηλά το πόδι του, ανεξάρτητα αν δε χτύπησε τον παίκτη της Λαμίας και αποβλήθηκε.

Στο φάουλ μάλιστα ο Τζανετόπουλος εξ επαφής πλάσαρε άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς όμως τελικά έκαναν το θαύμα τους λίγο πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Ο Μπερνάρ ζύγισε τη σέντρα και ο αμαρκάριστος Σπόραρ με κεφαλιά έγραψε το 1-2.

Το χρυσό γκολ του Σπόραρ:

Βασική λεπτομέρεια ότι ο Σίντκλει είχε τραυματιστεί και είχε ζητήσει αλλαγή από την πλευρά που ξεκίνησε ουσιαστικά η φάση για τους πράσινους.

Με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο και τη Λαμία να πιέζει κύλησαν τα τελευταία λεπτά. Μάλιστα στο 98’ ο Αϊτόρ "πέταξε" εξαιρετικά στον κενό χώρο στον Παλάσιος που έπιασε στον ύπνο τον Αμαράλ και πήρε την ανατροπή από τον Κοσέλεφ και το πέναλτυ. Πέναλτυ που δεν αξιοποίησε ο Σπόραρ σουτάροντας την μπάλα άουτ.

Το χαμένο πέναλτυ:

Με γκλυκόπικρη γεύση το τελικό 1-2 για τη Λαμία που άγγιξε τη νίκη και τελικά γεύτηκε την ήττα μετά από εξαιρετική εμφάνιση και ενώ είχε στο ενεργητικό της τρεις σερί νίκες.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιντκλέι (λ.τρ. 92’ Αμαράλ), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (76’ Σαντάνα), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (66’ Τόσιτς), Σλίβκα (92’ Λόνγκο), Καρλίτος (76’ Ακούνια)

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Τσιλιανίδης, , Βασιλαντωνόπουλος

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (64’ Κότσιρας), Σένκεφελντ, Ιωάννίδης (82’ Σπόραρ), Τσέριν, Μαντσίνι (64’ Παλάσιος), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς (82’ Αϊτόρ), Αράο, Βέρμπιτς (69’ Μπερνάρ)

Στον πάγκο Λοντίγκιν, Πέρεθ, Ζέκα, Βιλένα

Διαιτητές: Ευάγγελος Μανούχος, Ανδρέας Μεϊντάνας, Αντώνιος Σινιοράκης

4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση