ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: «Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 19:53 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: «Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο

Δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση η ομάδα της Φθιώτιδας απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν της έχει δώσει βαθμό στο πρωτάθλημα…

Παίζοντας μουδιασμένα κυρίως στο πρώτο μέρος η Λαμία δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει στην Τούμπα την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-0 στο πλαίσιο της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του Α’ γύρου της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Βόκολου βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ μόλις στο 21’ και πολύ εύκολα δέχτηκε και δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα. Αυτό διευκόλυνε σημαντικά το έργο των γηπεδούχων που μπήκαν από την αρχή ορεξάτοι για να «καθαρίσουν» το ματς και να μην μπλέξουν σε περιπέτειες στο κυνήγι που κάνουν για το ρετιρέ της βαθμολογίας.

Η Λαμία σε αυτό το πρώτο μέρος μέχρι το 20’ βέβαια αμυντικά λειτούργησε πολύ καλά, επιθετικά όμως δικαιολόγησε την παρουσία της μόνο στο δίλεπτο 39’-40’  που ζήτησε μάλιστα και πέναλτυ. Γενικά όμως οι παίκτες της δε φαίνεται ότι πίστεψαν ότι μπορούν ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο κάστρο του ΠΑΟΚ.

Στην επανάληψη μπήκαν με δύναμη χάνοντας ευκαιρίες, όταν όμως έγινε και το 3-0 όλα τελείωσαν.

Στα τελευταία λεπτά οι φίλοι του ΠΑΟΚ περίμεναν να δουν να αγωνίζεται ο Μάρκος Αντόνιο και ο Λουτσέσκου τους έκανε τη χάρη στο 76’

Οι αλλαγές προσώπων

Με δύο ουσιαστικά αλλαγές παρουσιάστηκε στην Τούμπα η Λαμία, με τον Κορνέζο να παίζει παρτενέρ του Τζανετόπουλου και το Βασιλαντωνόπουλο να παίζει δεξιά, στις θέσεις των τιμωρημένων Παπαδόπουλου και Σιμόν αντίστοιχα. Αριστερά στην άμυνα ήταν ο Σίντκλει που έπαιξε για πρώτη φορά κόντρα στην ομάδα που τον έκανε γνωστό στην Ελλάδα.

Μπροστά τους ήταν οι Τζανδάρης και Σαντάνα και στα χαφ, Τσιλούλης Μαρτίνεθ και Σλίβκα, με τον Καρλίτος μπροστά.

Ο Καρλίτος που είχε και την πρώτη καλή στιγμή της Λαμίας στο 20’ με μακρινό σουτ που δεν αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι.

Ως απάντηση ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο επόμενο λεπτό. Ο πιο δραστήριος παίκτης του ο Κωνσταντέλιας πήρε την πάσα από τον Τάισον και με ωραία κίνηση έγραψε το 1-0, σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του έδειχνε ότι είχε μπλοκάρει από την αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων.

Προηγήθηκε λάθος μεταβίβαση του Τσιλούλη έξω από την περιοχή, ενώ η μπάλα στο σουτ του σκόρερ πέρασε κάτω από τα πόδια του Κορνέζου αιφνιδιάζοντας τον Κοσέλεφ που αν και τη βρήκε δεν μπόρεσε να την αποκρούσει.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το σάστισμα των αντιπάλων του ο ΠΑΟΚ είχε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο 26΄ ύστερα από την πάσα του Σβαμπ στον Τόμας που σούταρε από πλάγια θέση για να αποκρούσει σωτήρια με τα πόδια ο Κοσέλεφ.

Γενικά μέχρι και το 35’ ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σε υψηλές στροφές έχοντας και μια μεγάλη ευκαιρία, σε εκείνο το χρονικό σημείο, με Μπράντον και Ντεσπόντοφ να καθυστερούν και να δίνουν την ευκαιρία σε Κοσέλεφ και Τζανετόπουλο αντίστοιχα να διώξουν σωτήρια στην ίδια φάση. Εδώ είχαμε ένα ακόμη «παιδικό λάθος» αυτή τη φορά με τον Σαντάνα που καθυστέρησε χαρακτηριστικά δίνοντας την ευκαιρία σε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ να κλέψουν και να βγάλουν τον Τόμας σε θέση γκολ.

Στο 39’-40’ η Λαμία έκανε αισθητή την παρουσία της πρώτα με ένα σουτ του Μαρτίνεθ που έφυγε λίγο άουτ και αμέσως πάλι με τον Ισπανό που ζήτησε αρχικά χέρι (κόρνερ έδειξε ο διαιτητής) και είχε ένα ακόμη καλό σουτ που απέκρουσε ο Κοτάρσκι.

Η Λαμία ανέβηκε να πιέσει, όμως ο ΠΑΟΚ με την ψυχολογία του 1-0 είχε μια οργανωμένη επίθεση στο 43’ με Κωνσταντέλια, Μπράντον και Σοάρες. Ο τελευταίος από σπόντα έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0 απλοποιώντας σημαντικά τα πράγματα για τους γηπεδούχους.

Η επανάληψη

Με τα ίδια πρόσωπα αλλά με περισσότερη όρεξη μπήκε στην επανάληψη η Λαμία. Μια μεγάλη φάση είχε στο 50’ ο Καρλίτος που κέρδισε κόρνερ όταν βρέθηκε μόνος του πλάγια δεξιά και ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε δύσκολη απόκρουση. Ο Κορνέζος με κεφαλιά ύστερα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Καρλίτος, είδε την μπάλα να φεύγει άουτ αν και ξεμαρκαρίστηκε στη φάση.

Στο επόμενο λεπτό σουτ του Καρλίτος στα χέρια του Κοτάρσκι, ενώ υπήρχαν κι άλλες επιλογές στην περιοχή.

Η μπάλα άρχισε να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές, καθώς και ο ΠΑΟΚ θέλησε να εκμεταλλευτεί τα κενά που άφηναν οι αντίπαλοι στην προσπάθειά τους να ξαναμπούν στο παιχνίδι και στο 54’ κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ. Κωνσταντέλιας την ασίστ και Σάστρε την τελική για το 3-0.

Ακολούθησαν δύο αλλαγές από το Βόκολο, βγάζοντας τον αρνητικό Σαντάνα αλλά και τον Μαρτίνεθ και βάζοντας Μάλτσι και Τόσιτς.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Λαμία είχε ευκαιρία να φτάσει στο γκολ. Η μπαλιά του Καρλίτος στον Τσιλούλη που πλάσαρε άουτ και ενώ ο Κοτάρσκι αναγκάστηκε να βγει ψηλά για να κλείσει το δρόμο προς την εστία του χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 72’ μπήκε στο παιχνίδι και ο Λόνγκο στη θέση του Καρλίτος, χωρίς να αλλάξει κάτι στο σύστημα των φιλοξενούμενων.

Στο 74’ μια νέα προσπάθεια του Σάστρε από πάσα του Τάισον «ανησύχησε» κάπως την εξέδρα, καθώς όλοι περίμεναν περισσότερα να δουν το μεγάλο απόκτημα τον Μάρκος Αντόνιο. Ο Βραζιλιάνος που πέρασε στο παιχνίδι στο 76’ στη θέση του Σβαμπ.

Ο ΠΑΟΚ που είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο 78’ με τον Σαμάτα και τον Κοσέλεφ να αποκρούει με το πόδι, ενώ ο Εκόνγκ σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ όταν πήρε το ριμπάουντ.

Στο 85’ μπήκε στο παιχνίδι και ο Τσιλιανίδης για τη Λαμία, που είχε ένα σουτ από καλή θέση στο 89’ άουτ.

Στις καθυστερήσεις και πάλι η Λαμία που είχε μία ακόμη καλή στιγμή με το Σλίβκα που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι.

Με την ήττα αυτή, που θα σημειώναμε ότι ήταν εντός προγράμματος βάσει και της ιστορίας που είναι συντριπτικά υπέρ του Δικεφάλου, η Λαμία κλείνει στην 7η θέση αυτόν τον πρώτο γύρο, αισιοδοξώντας για τη συνέχεια.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (83’ Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ (76’ Μάρκος Αντόνιο), Τσιγγάρας (70’ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας (83’ Τζίμας), Ντεσπόντοφ, Τάισον, Μπράντον (70’ Σαμάτα)

Στον πάγκο έμειναν οι, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Κετζιόρα, Ζίβκοβιτς Α.

ΠΑΣ Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος, Σίντκλέι, Σαντάνα (59’ Μάλτσι), Σλίβκα, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (59’ Τόσιτς), Τσιλούλης (85’ Τσιλιανίδης),  Καρλίτος (72’ Λόνγκο)

Στον πάγκο έμειναν οι, Νάγκι, Αμαράλ, Γιαννούτσος, Στάνκο, Μούλα

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαΐας)

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΑVAR: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση