Black Belt Academy: Οι «πρωτιές» που δεν είναι απαραίτητα χρυσές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 10:13 Black Belt Academy: Οι «πρωτιές» που δεν είναι απαραίτητα χρυσές

Η ακαδημία πολεμικών τεχνών της Λαμίας, Black Belt Academy συμμετείχε με του αθλητές της στο Πανελλήνιο κύπελλο Brazilian Jiu-Jitsu NoGi/παιδικό της ΕΦΕΟΖΖ στις 11-12/11 στην Αθήνα και στο ευρωπαϊκό παιδικό κύπελλο της ibjjf στην Ιρλανδία.

Πέρα από τις εξαιρετικές επιδόσεις που είχαν οι αθλητές της, αυτό που τραβάει την προσοχή είναι οι κοινωνικά σπάνιες διακρίσεις!

Πιο συγκεκριμένα, στο Πανελλήνιο κύπελλο συμμετείχαν τρία μέλη από την ίδια οικογένεια. Πατέρας (Γεώργιος), κόρη (Νεφέλη) και γιος (Χρήστος)!!!

Η οικογένεια Παπαγεωργίου αγωνίστηκαν ξεχωριστά στις κατηγορίες τους παλεύοντας στα ίδια τατάμι, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην πόλη, ενώ και οι τρεις κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο!

Παράλληλα, ο Ιωάννης Κωστόπουλος αγωνίστηκε και αυτός στο ίδιο κύπελλο της ΕΦΕΟΖΖ.

Πρωτοτυπία δεν είναι το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε έπειτα από 2 μάχες, αλλά ότι αποτελεί τον πρώτο αθλητή προερχόμενο από την κοινωνική ομάδα των Ρομά που ανεβαίνει σε βάθρο, για την πόλη μας!

Έτσι δείχνει το δρόμο για την ενασχόληση με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και όλα τα θετικά στοιχεία που τον περιβάλουν...

Τέλος, η Λαμία έδωσε βροντερό παρών στην Ιρλανδία με τους μικρούς μαχητές της πόλης μας.

Εκεί για πρώτη φορά συμμετείχαν Λαμιωτάκια στην ιστορία του πρωταθλήματος, δίνοντας μάχες με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στο άθλημα του bjj, αλλά και με στοιχεία όπως η ψυχολογική πίεση των αγώνων ενός open παγκόσμιου βεληνεκούς, οι αντιξοότητες του ταξιδιού και το δεδομένο του αγώνα «εκτός έδρας».

Η ομάδα της Λαμίας ήταν η πιο πολυπληθής αποστολή της χώρας με 6 αθλητές τους Παπαγεωργίου Χ., Αργυρίου Λ., Κοντοκώστα Π., Κονοκώστα Ε., Καρτέρη Κ. και Κοντιζά Α..

Ο πιο μικρός αθλητής ήταν 7 ετών ενώ η μεγαλύτερη 13.

Τη μάχη τους έδωσαν και οι οικογένειες των παιδιών που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα της Λαμίας τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση