ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-4: Ξανάγραψε ιστορία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 08:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-4: Ξανάγραψε ιστορία

Τέσσερα γκολ και δύο χαμένα πέναλτυ απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο που έψαχνε εναγωνίως βαθμό ή βαθμούς για να αποφύγει την τελευταία θέση…

Παίζοντας όσο χρειαζόταν στους Ζωσιμάδες, απέναντι σε έναν αντίπαλο που διψούσε για βαθμούς, ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής με το χορταστικό 1-4 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, πατώντας και πάλι στην 6η θέση του πρωταθλήματος Stoiximan Super League.

Το 1-4 που είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Λαμίας στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, με ένα σκορ που είχε φέρει και δύο αγωνιστικές νωρίτερα απέναντι στην Κηφισιά.

Η Λαμία που είχε δύο εκπληκτικά γκολ από Καρλίτος και Αμαράλ και άλλο ένα ζεύγος τερμάτων από τον Τσιλούλη για να γράψουν αυτό το ιστορικό σκορ. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι είχε και δύο χαμένα πέναλτυ με τον Καρλίτος, ο οποίος πάντως εκτός από το γκολ που πέτυχε ήταν ο παίκτης που ξεκίνησε πολλές καλές επιθέσεις των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη τα Γιάννενα βυθίστηκαν στην τελευταία θέση με τον άλλοτε προπονητή της Λαμίας το Μιχάλη Γρηγορίου να αναλαμβάνει να αλλάξει το κλίμα για τον ιστορικό σύλλογο της Ηπείρου.

Οι αλλαγές στην 11αδα

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το νικηφόρο πέρασμα από το Αγρίνιο, παρατάχθηκε η Λαμία στους «Ζωσιμάδες».

Τη θέση του τιμωρημένου Τζανδάρη, πήρε ως αμυντικό χαφ ο Στάνκο και αυτή του Μάλτσι στην επίθεση ο Σλίβκα.

Κατά τα άλλα Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος στο κέντρο της άμυνας, Σιμόν δεξιά και Αμαράλ αριστερά και δίπλα στον Στάνκο ο Νούνιες. Στα χαφ στα άκρα, ο Μαρτίνεθ με τον Τσιλούλη και στην επίθεση, εκτός από το Λιθουανό και ο Καρλίτος.

Μετά από ένα αναγνωριστικό και δυνατό 6λεπτο, η Λαμία φάνηκε πιο επικίνδυνη στο γήπεδο, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο 8’ με τον Νούνιες σε τετ α τετ και τον νεαρό Αθανασίου να αποκρούει εντυπωσιακά και να κερδίζει πέναλτυ αμέσως μετά. Μάλιστα χρειάστηκε ο VAR να ενημερώσει τον διαιτητή που πήγε να δώσει φάουλ σε δεύτερο χρόνο εκτός περιοχής, πάνω στον Τσιλούλη. Τελικά καταλογίστηκε η πρώτη παράβαση του Καραχάλιου πάνω στον Μαρτίνεθ.

Το πέναλτυ με τα πολλά, εκτελέστηκε στο 12’ από τον Καρλίτος, με το νεαρό Αθανασίου να αποκρούει και πάλι και να διατηρεί το «μηδέν» για την εστία του.

Παρά την απογοήτευση από το χαμένο πέναλτυ, οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να έχουν την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού και να δείχνουν πιο επικίνδυνοι από τους αντιπάλους τους.

Και έτσι πριν καλά καλά φτάσουμε στο 20’, ο Καρλίτος πήρε το αίμα του πίσω. Αποδέκτης μιας εξαιρετικής σέντρας με το δεξί από τον Αμαράλ, ο Ισπανός έπιασε το ασύλληπτο διαγώνιο σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο νεαρό Αθανασίου για το 0-1.

Πριν συνέρθουν οι γηπεδούχοι, σε λιγότερο από 2,5 λεπτά (22’) η Λαμία πέτυχε και δεύτερο γκολ. Καταπληκτική μπαλιά του Καρλίτος και ακόμη πιο ωραία επέλαση από αριστερά (πέρασε δύο αμυντικούς) και σουτ με το δεξί του Αμαράλ για το 0-2.

Ένα σουτ (28’) και μία κεφαλιά (38’) του Κόντε ήταν οι καλύτερες στιγμές για τον ΠΑΣ Γιάννινα στη συνέχεια, που προσπάθησε να αντιδράσει με τον πολύπειρο Ισπανό τελικά να καταφέρνει να μειώσει στο 41’ σε 1-2, εκμεταλλευόμενος τη φάση διαρκείας στα καρέ της Λαμίας ύστερα από σουτ του Σόρια. Συγκεκριμένα, η μπάλα πήρε περιέργεια τροχιά μετά την απόκρουση του Κοσέλεφ και ο Κόντε που ήρθε με δύναμη από πίσω νίκησε στον αέρα Παπαδόπουλο και Σιμόν, που προσπαθούσαν να διώξουν προ της γραμμής!

Τα Γιάννενα που με άλλον αέρα από το γκολ απείλησαν και πάλι τη Λαμία στο 45’ με τον Εραμούσπε που είδε το σουτ του να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Η Λαμία που σε αυτό το πρώτο μέρος θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ είτε με τον Καρλίτος στο 32’ είτε με τον Τζανετόπουλο στο 39’. Στο φινάλε μία ακόμη τελική για τον Μαρτίνεθ που βρέθηκε σε καλή θέση αλλά αστόχησε προς ανακούφιση των γηπεδούχων.

Η επανάληψη

Με μια αλλαγή πέρασε στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γρηγορίου να θέλει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, και τον Λεό να μπαίνει στη θέση του Σόρια.

Από την άλλη ο Βόκολος δεν είχε κάποιο λόγο να προχωρήσει σε αλλαγές, καθώς στο πρώτο μέρος η ομάδα του τα πήγε την περισσότερη ώρα περίφημα.

Οι γηπεδούχοι που έγιναν απειλητικοί στο 57’ με σουτ του Παμλίδη που απέκρουσε ο Κοσέλεφ σε κόρνερ.

Σε αυτή την πίεση η Λαμία έψαξε χώρο στην αντεπίθεση και στο 59’ κέρδισε πέναλτυ με τον Μαρτίνεθ και πάλι, αυτή τη φορά από τον Αθανασίου, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Καρλίτος. Οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι να λύσουν τις διαφορές τους, ο Καρλίτος δεν άλλαξε γωνία, όμως και πάλι ο νεαρός πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα απέκρουσε!

Όπως και στο πρώτο μέρος μετά το χαμένο πέναλτυ η Λαμία σκόραρε. Όχι με τον Καρλίτος αλλά με τον Τσιλούλη που ακριβώς ένα λεπτό μετά, στο 62’, εκμεταλλεύτηκε το λάθος αυτή τη φορά του Αθανασίου και έγραψε το 1-3. Προηγήθηκε γέμισμα του Νούνιες και άστοχη έξοδο του πορτιέρο του ΠΑΣ.

Ακολούθησε η αλλαγή του Καρλίτος με τον Τόσιτς, καθώς ο Ισπανός αν κα με δύο χαμένα πέναλτυ είχε κάνει τη δουλειά του ανοίγοντας το σκορ και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων στην αντίπαλη άμυνα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν δοκιμάζοντας τα σουτ έξω από την περιοχή του Κοσέλεφ.

Στο 76’ ο Βόκολος προχώρησε σε αλλαγή φρεσκαρίσματος με Σίντκλεϊ να περνά στη θέση του Σλίβκα, αφήνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα για πέντε αλλαγές.

Στο επόμενο λεπτό ένα καλό σουτ του Κιάκου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του ΠΑΣ Γιάννινα να μειώσει στο σκορ, όμως συνέχισε να ρισκάρει στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα στο 81’ ο Τσιλούλης να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο επιθετικός της Λαμίας ξέφυγε από τους αντιπάλους του, μετά από ασίστ του Τόσιτς (η 3η του στο πρωτάθλημα αν και έχει βγάλει πολλές ακόμη τελικές που δεν κατέληξαν σε γκολ) και εδραίωσε τη νίκη της ομάδας του, μια νίκη που είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας στην ιστορία της, και η μεγαλύτερη γενικά, μαζί βέβαια με το 4-1 της 19ης αγωνιστικής κόντρα στην Κηφισιά.

Αυτό ήταν το 4ο φετινό γκολ του Τσιλούλη στο πρωτάθλημα, ο οποίος έχει κι άλλα 4 δοκάρια!

Οι αλλαγές των Κορνέζου και Τσούκαλου στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν αφενός για να εξασφαλιστούν τα μετόπισθεν και αφετέρου να δοθεί χρόνο σε έναν ακόμη επιθετικό. Το σύστημα γύρισε σε 3-5-2 αφού βγήκε ο Αμαράλ, ενώ ο Μαρτίνεθ ήταν το άλλο πρόσωπο που έγινε αλλαγή. Ο Τσούκαλος που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 84' για το 1-5, όμως έσωσε ο Αθανασίου.

Χωρίς κάτι πιο αξιόλογο ήρθε το τελικό σφύριγμα του Φωτιά για να επιβεβαιώσει μία ακόμη ιστορική νίκη των Φθιωτών.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σορία (46’ Λέο), Κιάκος, Εράμπουσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (67’ Ριένστρα), Τζίνο, Οσέι, Παμλίδης (82’ Τζίμας), Ροσέρο (67’ Μέτε), Κόντε (82’ Μπάλαν)

Στον πάγκο ήταν και οι Σούλης, Μπακαδήμας, Λιάσος, Τσαούσης

ΠΑΣ Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (82’ Κορνέζος), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (82’ Τσούκαλος), Καρλίτος (63’ Τόσιτς), Σλίβκα (76’ Σιντκλέι)

Στον πάγκο ήταν και οι Χατζηεμμανουήλ, Λέικ, Γιαννούτσος, Τερεζίου, Βασιλαντωνόπουλος

Διαιτητές: Βασίλειος Φωτιάς, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Αθανάσιος Δέλλιος

4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης

VAR: Χρήστος Βεργέτης

AVAR: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση