Παναθηναϊκός - Λαμία 2-2: Συνεχίζει να γράφει ιστορία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 08:45 Παναθηναϊκός - Λαμία 2-2: Συνεχίζει να γράφει ιστορία

Με 9 παίκτες κράτησε μακριά από τη νίκη τους πράσινους που κυνηγούν το πρωτάθλημα. Καρλίτος, το ιστορικό 10ο φετινό του γκολ και Τσιλούλης οι σκόρερ.

Μια παληκαρίσια ισοπαλία 2-2 κατέκτησε μέσα στο Απόστολος Νικολαϊδης η Λαμία στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

Η Λαμία που πέτυχε δύο γκολ απέναντι σε μια ομάδα που κυνηγά με αξιώσεις πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο για 60 λεπτά εξαιτίας αποβολής του Μαρτίνες! Μάλιστα στα τελευταία 12 λεπτά έπαιξε με 9 λόγω τραυματισμού του Σίντκλεί και ενώ είχαν κλείσει οι αλλαγές (τρεις διακοπές). Ήταν η πρώτη φορά στο πρωτάθλημα που πέτυχε δύο γκολ απέναντι στον ΠΑΟ και λογικά έδειξε γιατί της αξίζει η 6αδα και ο τίτλος της καλύτερης επαρχιακής ομάδας.

Ο Καρλίτος έβαλε γκολ champions league που ήταν το 10ο και πέρασε στην 1η θέση των σκόρερ της Λαμίας στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. 10 ήταν και το ρεκόρ του όταν φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟ ιστορία που δεν ξέχασε και δεν πανηγύρισε το εκπληκτικό γκολ που έβαλε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το άλλο ο Τσιλούλης που έχασε και μία τεράστια ευκαιρία στο 79’ για το 2-3!

Το σύστημα

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Τρίπολη, ξεκίνησε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» η Λαμία. Στη θέση του τιμωρημένου Αμαράλ έπαιξε ο Σίντκλει και αντί του Στάνκο, ο Σλίβκα. Ο Λιθουανός που ωστόσο πήγε στην επίθεση δίπλα στον Καρλίτος, ενώ ο στα χαφ σχηματίστηκε τετράδα με Μαρτίνεθ, Τζανδάρη, Νούνιες και Τσιλούλη σε ένα 4-4-2 και ενώ στην άμυνα εκτός από τον Βραζιλιάνο που σημειώσαμε πιο πάνω έπαιξαν και οι Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα πιεστικός και να κρατάει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του.

Αποτέλεσμα της πίεσης ήταν ένα δοκάρι στο 8’ του Σπόραρ που βρέθηκε σε θέση βολής από κάθετη πάσα του Μαντσίνι.

Το δοκάρι του Σπόραρ:

Δυστυχώς για τους «πράσινους», είδαν μέσα σε 20 λεπτά δύο παίκτες τους να ζητούν αλλαγή από μυϊκό πρόβλημα και όχι από κάποια δυνατή φάση και συγκεκριμένα τους Βέρμπιτς και Χουανκάρ.

Η Λαμία στα πρώτα 25 λεπτά είχε μόνο ένα σουτ του Σλίβκα στο 17’ που κοντραρίστηκε και έφυγε κόρνερ και μια εκπληκτική προσπάθεια του Καρλίτος στο 23’ που "χόρεψε" τρεις αμυντικούς από δύο φορές μάλιστα και όταν βρέθηκε στο έδαφος ζήτησε πέναλτυ χωρίς να έχει δίκιο.

Το 1ο σλάλομ του Καρλίτος:

Στο 26’ ένα σουτ του Αϊτόρ απέκρουσε δύσκολα ο Κοσέλφ και στο 29’ μια κεφαλιά του Ακαϊντίν έφυγε λίγο άουτ. Επίσης στο 30’ ο Αϊτόρ είχε ένα ακόμη σουτ που κόντραρε αλλά δεν αιφνιδίασε τον Κοσέλεφ που μπλόκαρε σταθερά.

Με τον Ζαμπαλά να έχει δώσει όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ των γηπεδούχων ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, όμως αυτό δεν έφτανε και έτσι στην πρώτη αφορμή ο διαιτητής από τα Γιάννενα έκανε το χατίρι της εξέδρας - που τον έβριζε σε κάθε φάση που δε σφύριζε υπέρ τους έχοντας προφανώς στο νου το ματς στο Περιστέρι - και απέβαλε με απευθείας κόκκινη στο 40’ τον Μαρτίνεθ.

Η φάση της αποβολής του Μαρτίνεθ:

Με αριθμητικό μειονέκτημα η Λαμία, μοιραία έπρεπε να περιοριστεί σε ακόμη πιο παθητικό ρόλο, αντίθετα όμως βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις (46’) με έναν παίκτη που δοξάστηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο, τον Καρλίτος. Ο πρώτος σκόρερ της Λαμίας - πλέον - στην κατηγορία, πήρε την μπάλα από κλέψιμο του Σίντκλει και αφού "χόρεψε" πέντε παίκτες αυτή τη φορά, πλάσαρε στην άλλη γωνία από αυτή που φύλαγε ο Ντραγκόφσκι. Ένα γκολ που δεν το πανηγύρισε σεβόμενος τη θητεία του στη Λεωφόρο.

2ο σλάλομ Καρλίτος και τι γκολ!

Πριν κοπάσουν τα πανηγύρια των φιλοξενούμενων ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με ένα τυχερό γκολ, δύο λεπτά αργότερα. Ο Μπερνάρ σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Νούνιες και πλάσαρε άθελά του τον Κοσέλεφ για το 1-1. Ο Ζαμπαλάς στη διάρκεια του ελέγχου από το VAR βρήκε την ευκαιρία να δώσει τη 3η του κάρτα σε παίκτη της Λαμίας, καθώς εκτός από την αποβολή κιτρίνισε και τους Σιμόν, Σίντκλεϊ.

Το "τυχερό" 1-1 από τον Μπερνάρ:

Η επανάληψη

Με τον Τερίμ να βάζει και τον Γερεμέγεφ στο παιχνίδι, ο Βόκολος γύρισε έναν ακόμη παίκτη στην άμυνα με τον Τζανδάρη να παίζει δίπλα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Τσιλούλης ήρθε πιο κοντά στον Σιμόν και ο Σλίβκα στον Σίντκλέι, προσπαθώντας να κλείσουν όσο δυνατόν περισσότερους διαδρόμους στους πράσινους προς την εστία του Κοσέλεφ.

Εννοείται αυτό το σχήμα με μοναδικούς «ελεύθερους» τους Καρλίτος και κατά περίπτωση Νούνιες, δεν έφτανε και ετοίμασε τον Κορνέζο να παίξει το ρόλο του Τζανδάρη και τον τελευταίο να γεμίζει και πάλι το κέντρο της πρώτης γραμμής άμυνας. Η συγκεκριμένη αλλαγή του Καρλίτος έγινε στο 57’ με την πράσινη εξέδρα να χειροκροτά τον πρώην επιθετικό τους αναγνωρίζοντας τη μεγάλη κλάση του. Χειροκρότημα που ανταπέδωσε και ο Καρλίτος.

Το χειροκρότημα στον Καρλίτος:

Ο Τσιλούλης πλέον ήταν ο μοναδικός προωθημένος στο 5-3-1 που αναγκαστικά έπρεπε να ακολουθήσουν οι Λαμιώτες.

Η πράσινη κατασκήνωση όμως έφερε αποτέλεσμα στο 59’. Στην πολιορκία ο Βαγιαννίδης έδωσε έτοιμο γκολ στο Γερεμέγεφ που έγραψε το 2-1, προλαβαίνοντας τον Κορνέζο.

Η πίεση του Παναθηναϊκού και το γκολ του Γερεμέγεφ:

Από κει και πέρα όλοι σχεδόν οι παίκτες του ΠΑΟ χωρίς άγχος άρχισαν να δοκιμάζουν την τύχη τους. Στο 61΄ το σουτ του Μλαντένοβιτς πέρασε άουτ, όπως και το αριστερό σουτ του Μαντσίνι στο 65’.

Δύο λεπτά αργότερα ρίχτηκε στο παιχνίδι ο Τόσιτς και αμέσως η Λαμία ισοφάρισε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Αρχικά πήγε να εκτελέσει κόρνερ και  στην εξέλιξη του με μια ακόμη αριστουργηματική σέντρα σέρβιρε γκολ στον Τσιλούλη που με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά έγραψε το 2-2.

Το 2ο γκολ της Λαμίας:

Στο 73’ ο Μπερνάρ προσπάθησε με συρτό σουτ να αιφνιδιάσει τον Κοσέλεφ, που απέκρουσε δύσκολα στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.

Κόντρα και πάλι στην εικόνα του παιχνιδιού, η Λαμία έχασε την τεράστια ευκαιρία στο 79’. Ο Σίντκλει έβγαλε στον κενό χώρο στον Τσιλούλη που έφτασε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι αλλά πλάσαρε άουτ στην ανοιχτή γωνία του τελευταίου!

Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιλούλη:

Στο 82’ ο Βόκολος φρεσκάρισε επειγόντως την 10αδα του βάζοντας Μάλτσι στη θέση του Τσιλούλη και Στάνκο στη θέση του Σλίβκα.

Στο 85’ ο Γερεμέγεφ από καλή θέση αστόχησε με κεφαλιά, εξαιτίας της επαφής που προηγήθηκε της μπάλας με τον Κορνέζο.

Στο 88’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν ένα ακόμη πέναλτυ, χωρίς να τους δικαιώνει το βίντεο, όπως και στο 91’.

Εντωμεταξύ η Λαμία έπαιζε με 9 παίκτες καθώς ο Σίντκλει υπέστη τράβηγμα και απλά παρέμεινε στο γήπεδο ως μοναδικός προωθημένος!

Ο Παναθηναϊκός που πριν πει την τελευταία του λέξη έχασε τεράστια ευκαιρία στο 94’ με τον Σπόραρ, έδιωξε στη γραμμη οΤζανετόπουλος και στο 95’ με τον Κώτσιρα να σουτάρει στο δοκάρι του Κοσέλεφ και στο 96’ ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ.

Μια τεράστια ισοπαλία που έδειξε γιατί η Λαμία είναι μέσα στην εξάδα και διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας επαρχιακής ομάδας.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Χουανκάρ (λ.τρ. 23’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Μαντσίνι (78’ Λημνιός), Ούγκο, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Βέρμπιτς (λ.τρ. 14’ Αϊτόρ), Ακαϊντίν

Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Αράο στον πράσινο πάγκο.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιντκλέι, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες (67’ Τόσιτς), Τζανδάρης, Τσιλούλης (82’ Στάνκο), Μαρτίνεθ, Καρλίτος (57’ Κορνέζος), Σλίβκα (82’ Μάλτσι)

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Τσούκαλος, Λέικ, Γιαννούτσος, Βασιλαντωνόπουλος

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Σπυρίδων Ζαμπαλάς, Ανδρέας Μεϊντάνας, Θεόφιλος Μωυσιάδης

4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος,

ΑVAR: Αθανάσιος Κόλλιας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση