Λαμία - ΑΕΚ 1-3: Επιβεβαίωσε ότι μπορεί «εξάδα» απέναντι στους πρωτοπόρους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 21:07 Λαμία - ΑΕΚ 1-3: Επιβεβαίωσε ότι μπορεί «εξάδα» απέναντι στους πρωτοπόρους

Σκόραρε μετά από πέντε χρόνια απέναντι στην Ένωση, η οποία πέρασε δίκαια από το «Αθανάσιος Διάκος»…

Λαμία και ΑΕΚ πρόσφεραν χορταστικό παιχνίδι στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, όπως μαρτυρά το τελικό 1-3.

Η νίκη των πρωτοπόρων κρίνεται δίκαιη αν και η Λαμία στάθηκε πολύ καλά και δε δυσκολεύτηκε πολύ να κρατήσει μακριά από την εστία του Κοσέλεφ τους αντιπάλους της, οι οποίοι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχαν την απόλυτη ευστοχία στις τελικές εντός εστίας!

Ωστόσο φάνηκε η ποιότητα κάποιων παικτών της όπως ο Πινέδα, ο Άμραμπατ και ο Τσούμπερ που είτε έφτιαξαν είτε έβαλαν τα κρίσιμα γκολ που έκριναν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Λαμία που πέτυχε γκολ απέναντι στην ΑΕΚ μετά από 5 χρόνια (τελευταία φορά Μπαράλες τον Απρίλιο του 19), με τον δραστήριο Σίντκλει που «τρύπωσε» πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή.

Ήταν πάντως ένα καλό τεστ ενόψει και των δύο επόμενων δύσκολων αγώνων στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στα play of.

Η αρχική 11αδα

Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την αρχική 11αδα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», παρατάχθηκε αναγκαστικά κόντρα στην ΑΕΚ, η Λαμία. Έλειπαν, ο τιμωρημένος Μαρτίνεθ, ο Καρλίτος που δηλώθηκε να εκτίσει κάρτες αλλά και ο Τσιλούλης, η απουσία του οποίου έγινε γνωστή λίγο πριν το παιχνίδι.

Το σύστημα περίπου σαν το 2ο ημίχρονο της Λεωφόρου με τρία στόπερ, καθώς δίπλα στους Τζανετόπουλο και Παπαδόπουλο, μπήκε και ο Κορνέζος και στα άκρα Σιμόν και Σίντκλεϊ. Στα χαφ στο κεντρικό δίδυμο Τζανδάρη και Νούνιες προστέθηκε ο Σλίβκα και μπροστά οι Μάλτσι και Τόσιτς, οι οποίοι ουσιαστικά ήταν επιφορτισμένοι για την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στους «11» του Αλμέιδα.

Το πολυπρόσωπο κέντρο μαζί με το ενισχυμένο κέντρο άμυνας, είχαν στόχο να απαντήσουν στο πάντα δυνατό ξεκίνημα της ΑΕΚ, η οποία γνωρίζοντας το πάθημα του Παναθηναϊκού ήταν βέβαιο ότι θα ήθελε να «καθαρίσει» από τα πρώτα λεπτά το ματς.

Δε μας διέψευσαν τα πρώτα 15 λεπτά με την ΑΕΚ παρά την υπεροχή της να μην μπορεί να βρει τρόπο να περάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Βρήκε τη λύση όμως στο 16΄με μια κομπίνα σε κόρνερ που κέρδισε μετά από μια μικρή πολιορκία.

Κόρνερ με σέντρα γλυκιά από δεξιά του Άμραμπαντ όχι στην καρδιά της περιοχής, αλλά πίσω από το πέναλτυ, από όπου είχε πάρει φόρα ο ξεμαρκάριστος Βίντα και με κεφαλιά δυναμίτη έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Κοσέλεφ που δεν ήταν δυνατόν να αντιδράσει (0-1).

Το 0-1 του Βίντα:

Παρά το γκολ πάντως η Λαμία παρέμεινε προσηλωμένη στο παιχνίδι της και συνέχισε να κρατά εύκολα μακριά από την περιοχή της την ΑΕΚ. Μοναδική τελική για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίωρο ένα καλό σουτ του Τσούμπερ  (27’) που έφυγε λίγο άουτ.

Αντίθετα η Λαμία αναθάρρησε και στο 32’ το σουτ του Τόσιτς μπλόκαρε σταθερά ο Στάνκοβιτς, αλλά και στο 38’ πάλι από τον Τόσιτς (φάουλ) ο Μάλτσι έπιασε την κεφαλιά που χτύπησε στην πλάτη του Τζανετόπουλου και έφτασε στα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στο 39’ μια καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Τόσιτς έβγαλε δεξιά τον Σιμόν που γύρισε παράλληλα χωρίς να βρεθεί συμπαίκτης του αφού όλοι είχαν βγει στο πρώτο δοκάρι για να βρεθούν σε θέση γκολ!

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα στο 35’ η ΑΕΚ είχε μια πολύ καλή στιγμή από στημένη φάση και πάλι και συγκεκριμένα από φάουλ του Σιντιμπέ, που έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι βραχυκυκλωμένη την ΑΕΚ που δεν μπορούσε να βρει διάδρομο για το γκολ, ήρθε το έξυπνο κλέψιμο του Πινέδα στο 41’ πάνω στον Τόσιτς. Ο δαιμόνιος Μεξικανός, υπενθύμισε γιατί ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των νταμπλούχων Ελλάδας και διανύοντας διαγώνια το γήπεδο έβγαλε μόνο του στην αντίθετη πλευρά τον Ελίασον που απέναντι στον Κοσέλεφ δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-2.

Το 0-2 της ΑΕΚ:

Ένα σκορ που μπορεί να επιβεβαίωνε την ανωτερότητα της ΑΕΚ, όχι όμως και τη συνολική εικόνα του ματς. Τα δύο γκολ μάλιστα ήρθαν με μόλις δύο τελικές στην εστία για την Ένωση και συνολικά πέντε στο 45λεπτο, πιθανότατα στις λιγότερες του φετινού πρωταθλήματος για την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Το β’ ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές πέρασαν στο παιχνίδι για το β’ μέρος και οι δύο ομάδες. Η πρώτη ευκαιρία και μάλιστα πολύ μεγάλη, ήταν στο 48’ για τους γηπεδούχους.  Ο Νούνιες με εξαιρετικό τρόπο έβγαλε τετ α τετ τον Σλίβκα, εκείνος όμως μείωσε ταχύτητα και πήγε να σιγουρέψει το γκολ βγάζοντας την πάσα στον επερχόμενο Σίντκλεϊ. Προ του Βραζιλιάνου όμως με υπερένταση βρήκε την μπάλα και έκοψε σε κόρνερ ο Βίντα!

Η απάντηση από την ΑΕΚ άμεση, στο 49’ με σουτ του Πινέδα από καλή θέση που απέκρουσε σωτήρια ο Κοσέλεφ. Αυτή ήταν η πρώτη τελική στην εστία που δεν μπήκε γκολ για την ΑΕΚ.

Στο 54’ και πάλι ο Κοσέλεφ κράτησε τη Λαμία στο παιχνίδι όταν από εκπληκτική κάθετη του Τσούμπερ, ο Ελίασον σε τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μολδαβό τερματοφύλακα.

Μία ακόμη τελική για τη Λαμία στο 57’ με ξαφνικό γυριστό σουτ του Σίντκλεϊ που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς που μάλλον αιφνιδιάστηκε.

Ακολούθησαν στο 59’ δύο αλλαγές από το Λεωνίδα Βόκολο. Στη θέση του Τζανδάρη που ήταν τραυματίας και έπαιξε την τελευταία στιγμή, πέρασε ο Σαντάνα που είχε να αγωνιστεί από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της 1ης αγωνιστικής του β’ γύρου με το Βόλο και στη θέση του Τόσιτς, ο Λέικ, που είχε μόλις 24' συμμετοχής από το ματς της 1ης αγωνιστικής στο Βόλο!

Από στημένη φάση στο 63’ η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ. Από αριστερά ο Άμραμπατ βρήκε γλυκά στο πρώτο δοκάρι τον Τσούμπερ που έπιασε την γυριστή κεφαλιά που κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κοσέλεφ (0-3). Φάση ομοίως δουλεμένη μόνο που η κεφαλιά του Ελβετού σίγουρα δεν πήγαινε για τα δίχτυα αλλά για το 2ο δοκάρι!

Το γκολ του Τσούμπερ:

Πριν κοπάσει ο ενθουσιασμός των φιλοξενούμενων, η Λαμία μείωσε σε 1-3. Ο Σλίβκα έβγαλε στον κενό χώρο τον Σίντκλεϊ που αφού πρόλαβε δύο αντιπάλους από δύσκολη θέση «σκότωσε» τον Στάνκοβιτς που δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Το γκολ του Σίντκλεϊ:

Ακολούθησαν δύο κλασικές ευκαιρίες της ΑΕΚ με τον Ελίασον στο 67’, στη δεύτερη μάλιστα η μπάλα ακούμπησε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Απάντησε η Λαμία με διπλή επίσης ευκαιρία στο 75’-76’. Από το Μάλτσι, ο Σιμόν μέσα στην περιοχή πήγε να βγάλει αμέσως στο Λέικ που ήταν μόνος τους και η άμυνα της ΑΕΚ έκοψε. Η μπάλα έφτασε όμως στο σκόρερ Σίντκλεϊ που εξαπέλυσε κεραυνό που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στάνκοβιτς. Η Λαμία που επέμεινε με το Λέικ που κυνήγησε την μπάλα και σέντραρε όμως ο αμαρκάριστος Σιμόν δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 77’ ο Βόκολος έριξε στο παιχνίδι τον Τσούκαλο στη θέση του Μάλτσι που έτρεξε πολύ, ενώ ο Αλμέιδα απάντησε με τριπλή αλλαγή.

Το παιχνίδι έχασε σε ρυθμό και έπρεπε να φτάσουμε στο 89’ να δούμε φάση και ήταν για την ΑΕΚ. Μπαλιά του Φερνάντες στον Μάνδαλο που πλάσαρε από πλάγια θέση άουτ απέναντι από τον Κοσέλεφ. Τελευταία φάση στο 94’ ένα δυνατό σουτ του Πήλιου με το δεξί στο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Παρά την ήττα, αντικειμενικά ο κόσμος που γέμισε μετά από πολύ καιρό το γήπεδο και τις γύρω πολυκατοικίες, ευχαριστήθηκε το παιχνίδι και μπορεί να παραμένει αισιόδοξος ότι μπορεί να δει τη Λαμία στην 6η θέση της τελικής κατάταξης.

Ξεχωριστή στιγμή πριν το παιχνίδι με τον ξεχωριστό Γιαννάκη:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Τζανδάρης (59’ Σαντάνα), Κορνέζος, Τόσιτς (59’ Λέικ), Μάλτσι (77’ Τσούκαλος), Σλίβκα

Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Στάνκο, Τσιλιανίδης, Γιαννούτσος, Αμαράλ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα (68’ Λιούμπισιτς), Άμραμπατ (82’ Πισάρο), Τσούμπερ (68’ Μάνταλος), Πόνσε (82’ Αραούχο), Ελίασον (82 Φερνάντες)

Αθανασιάδης, Χατζισαφι, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Αντώνιος Σινιοράκης

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης

VAR: Κωνσταντίνος Περράκης

AVAR: Κωνσταντίνος Στάικος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση