ΠΑΣ Λαμία: Ο δρόμος για την 6η θέση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 11:00 ΠΑΣ Λαμία: Ο δρόμος για την 6η θέση

Η 6η καλύτερη επίθεση και η 6η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχει τον πρώτο λόγο για τα playoffs. Μόνο με δύο νίκες ελπίζει ο Αστέρας…

Το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της 6ης θέσης που οδηγεί στα playoffs του πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2023-24, παραμένει η Λαμία, παρά την ήττα της από την ΑΕΚ, που ήταν η πρώτη μετά από 5 αήττητες αγωνιστικές.

Το συγκρότημα του Λεωνίδα Βόκολου παραμένει στους 34 βαθμούς, τέσσερις βαθμούς πιο ψηλά από τον Αστέρα Τρίπολης, που είναι ο μοναδικός αντίπαλος σε αυτή την προσπάθεια.

Τα παιχνίδια που απομένουν για τους δύο μονομάχους είναι τα παρακάτω:

Τετάρτη 28/2/24

Αστέρας Τρίπολης - Κηφισιά (15:00’)

Ατρόμητος - ΠΑΣ Λαμία (17:00’)

Κυριακή 3/3/24, ώρα 19:30’

Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης

ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΟΚ

Αν η Λαμία πετύχει να μη χάσει σε κανένα από τα δύο τελευταία της παιχνίδια, τότε αδιαφορεί για το τι θα κάνουν οι Αρκάδες τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Με λίγα λόγια δύο ισοπαλίες (+2 βαθμοί) είναι αρκετές για να πανηγυρίσει την 6η θέση για πρώτη φορά στην 7χρονη ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. Εννοείται ότι ακόμη καλύτερα είναι η μία νίκη (+3 βαθμοί), ή μία νίκη και μία ισοπαλία (+4) ή ακόμη πιο τέλεια οι δύο νίκες!

Ακόμη όμως και αν η Λαμία δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω, τότε και μόνο τότε, ο Αστέρας Τρίπολης θα έχει ελπίδες να την περάσει, αν πετύχει δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που του απομένουν! Δηλαδή να κερδίσει τόσο την Κηφισιά στην έδρα του, όσο και τις Σέρρες εκτός. Ελπίδες έχει επίσης στις δύο νίκες με την προϋπόθεση ότι η Λαμία δε θα πάρει πάνω από έναν βαθμό στα δύο ματς με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

Η Λαμία στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει δείξει μια φοβερή αγωνιστική άνοδο. Ακόμη και στην ήττα από την ΑΕΚ, η εν γένει λειτουργία της ήταν σχεδόν υποδειγματική στο πρώτο ημίχρονο παρά τα δύο γκολ που δέχθηκε! Κάποιοι ίσως δεν το πρόσεξαν, αλλά σε αυτό το διάστημα έκανε τα λιγότερα λάθη ακόμη και από το ματς με τον Παναθηναϊκό (στοίχισαν όμως και για αυτό "πόνεσαν"). Δεν είχε όμως την τύχη μαζί της αυτή τη φορά, κάτι που χρειάζεσαι όταν παίζεις με ομάδες που κυνηγάνε πρωτάθλημα. Ειδικά απέναντι στην ΑΕΚ που έχει την καλύτερη φόρμα εντός του 2024 με 19 γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια, όπου έκανε μόλις μία ισοπαλία και αυτή στην Τούμπα με γκολ που δέχτηκε στο 89’.

Τα 34 γκολ που έχουμε δει τη φετινή σεζόν από τη Λαμία δεν τα έχουμε ξαναζήσει στη Super League. Ούτε είχαμε δει ποτέ μέχρι τώρα την 6η καλύτερη επίθεση και την 6η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος πίσω μόνο από τις ομάδες του “Big Five”.

Η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη από κάθε άποψη στην κατηγορία και πρέπει παίκτες, τεχνική ηγεσία και φυσικά οι φίλαθλοι, να την απολαύσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση