Στις 12 Μαΐου ο Ορεινός Αγώνας «Ανοπαία Ατραπός»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 10:59 Στις 12 Μαΐου ο Ορεινός Αγώνας «Ανοπαία Ατραπός»

Το «μονοπάτι του Εφιάλτη» ζωντανεύει για 13η φορά…

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί στις Θερμοπύλες ο 13ος Ορεινός Αγώνας  Τρεξίματος 15,2 χλμ. «Ανοπαία Ατραπός».

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «ΤΡΑΧΙΝΑ», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος τον ΟΠΑΣΤΕ και το Δήμο Λαμιέων.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στα μονοπάτια του ελατοσκέπαστου Καλλίδρομου όρους. Η διαδρομή είναι ιστορική καθώς πιθανολογείται ότι το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αποτελεί κομμάτι της γνωστής διαδρομής «Μονοπάτι του Εφιάλτη» η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για  την έκβαση της μάχης των Θερμοπυλών.

Με τη 13η διοργάνωση συνεχίζεται ο τριετής κύκλος αγώνων, που ξεκίνησε το 2023, με επίκεντρο το μετάλλιο, δημιουργώντας μια συλλεκτική τριάδα μεταλλίων, με συγκεκριμένη και ιδιαίτερη σημειολογία. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το δεύτερο από τα τρία που θα αφορά τη φετινή διοργάνωση.

Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόπος Εγγραφής

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας  τους, διαφορετικά απαιτείται γραπτή άδεια από τον γονέα ή κηδεμόνα (υπεύθυνη δήλωση θα  υπάρχει στη γραμματεία του αγώνα). Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα θα πρέπει να  γίνουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3 Μάϊου 2024.

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα γίνεται με online εγγραφή ακολουθώντας τον  παρακάτω σύνδεσμο:

Πατήστε για εγγραφή εδώ

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 20€ με τη συμμετοχή να θεωρείται έγκυρη  εφόσον έχει καταβληθεί το αντίτιμο του κόστους συμμετοχής εντός πέντε (5) πέντε εργάσιμων  ημερών από την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής.

Παροχές προς τους συμμετέχοντες

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο (στους  τερματίσαντες) καθώς και ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης

Οι φωτογραφίες του αγώνα είναι δωρεάν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της  διοργάνωσης σε υψηλή ανάλυση. Πέραν των αγωνιστικών παροχών, παρέχεται η  δυνατότητα ενημέρωσης στο Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών με τους αθλητές και τους συνοδούς τους, να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα ευρήματα του μουσείου καθώς και  να “περιηγηθούν” ηλεκτρονικά στα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την περιοχή. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα λήψης λουτρού στις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών.

Απονομές

Το αναμνηστικό μετάλλιο δίνετε μόνο στους αθλητές που πέρασαν τη γραμμή τερματισμού  εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου αγώνα (4 ώρες).

Οι πρώτοι 3 άνδρες και 3 γυναίκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα λάβουν κύπελλα νικητών  ηλικίας (σε περίπτωση που η ηλικιακή κατηγορία έχει λιγότερους από 6 τερματίζοντες, θα βραβευτεί  μόνο ο 1ος ηλικιακός νικητής / 1η ηλικιακή νικήτρια).

(Ηλικίες 18-39 και 40+ για άνδρες και γυναίκες)

Οι πρώτοι τρείς (3) άνδρες και πρώτες τρείς (3) γυναίκες θα παραλάβουν βραβεία και δώρα  από τη διοργάνωση

Γενικές οδηγίες

Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στον προαύλιο χώρο του Καινοτομικού  Μουσείου Θερμοπυλών από 07:00 – 09:30, όπου θα είναι και ο τερματισμός. Οι αθλητές που  θα συμμετέχουν θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο το αργότερο μέχρι τις 09.30.  Εκεί υπάρχει αρκετός χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων. Οι αθλητές θα μεταφερθούν  στο σημείο της εκκίνησης με λεωφορεία του συλλόγου.

Η αναχώρηση του πρώτου λεωφορείου για την Ιερά Μονή Δαμάστας όπου δίνεται η  εκκίνηση θα γίνει στις 09:30 και του τελευταίου στις 10:00

Τεχνική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί πριν την εκκίνηση η οποία θα δοθεί  στις 11:00

Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 4 ώρες.

Στοιχεία Διαδρομής

Η διαδρομή είναι πλήρως σηματοδοτημένη ώστε να είναι εύκολη η αναγνώρισή της  ακόμα και από αρχάριους.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 15,2 χλμ.,  εκ των οποίων το 80% είναι μονοπάτια και το 20%  δασικοί δρόμοι. Η συνολική θετική υψομετρική  είναι 510μ. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σε  υψόμετρο 630μ. δίπλα από την Ιερά Μονή  Δαμάστας. 

Αρχικά η διαδρομή κινείται για 2,1 χλμ. σε  δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι.  Κερδίζει γρήγορα ύψος, οπότε το μονοπάτι  ελίσσεται ανάμεσα σε έλατα και φτάνει σε  υψόμετρο 980μ.

Εκεί ξανασυναντά δασικό δρόμο και  λιβάδια. Για 1 χλμ. η διαδρομή κινείται σε  δασικούς δρόμους και διέρχεται από το ψηλότερο  σημείο της τα 1060μ. Από εδώ ξεκινά μια συνεχής κατηφόρα με μικρά μόνο ανεβάσματα.

Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς  ολόκληρη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος με  έλατα, πεύκα και πολλά άλλα είδη φυτών και  δέντρων. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές  εποχικές λιμνούλες.

Στη διαδρομή θα υπάρχουν τέσσερις (4)  σταθμοί ανεφοδιασμού.

Ο τερματισμός του αγώνα θα είναι στον  προαύλιο χώρο του Μουσείου Θερμοπυλών  (Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών) με το μέσο χρόνο διαδρομής να είναι δύο (2)  ώρες, ενώ το όριο έγκυρου τερματισμού είναι οι  τέσσερις (4) ώρες

Αποκατάσταση αθλητών

Το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα βρίσκεται στον τερματισμό,  παρέχοντας στους αθλητές την απαιτούμενη αποκατάσταση καθώς και χρήσιμες συμβουλές  για την πρόληψη των τραυματισμών.

Ο Σύλλογος Δρομέων «ΤΡΑΧΙΝΑ» σας καλεί να τρέξετε αυτή την όμορφη και ιστορική  διαδρομή μέσα στο πανέμορφο δάσος του Καλλιδρόμου. Εμείς θα φροντίσουμε να  έχετε έναν ασφαλή και ευχάριστο αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα

Βασιλόπουλος Αθανάσιος Mob: 6930071791 / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Σακελλάρης Παναγιώτης Mob: 6973212162 / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ρένιος Ηλίας Mob: 6974462191 / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ζήκας Νικόλαος Mob: 6986385756 / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαμβάτσικος Σπυρίδων Mob: 6980396159 / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τεχνικός Διευθυντής: Πρατίλας Λουκάς / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση