Ατρόμητος - Λαμία 3-1: Ήττα με πανηγύρια για τα play offs

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 08:10 Ατρόμητος - Λαμία 3-1: Ήττα με πανηγύρια για τα play offs

Στην 6η θέση η ομάδα της Φθιώτιδας που είδε τον VAR να διαμορφώνει το τελικό σκορ με τις αποφάσεις του.

Μπορεί να μην τα κατάφερε στο Περιστέρι η Λαμία στο πλαίσιο της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, χάνοντας με σκορ 3-1, ωστόσο πριν το ματς πανηγύρισε την κατάκτηση της 6ης θέσης και την είσοδο της στα playoffs.

Το δώρο ήρθε από την Κηφισιά και την ισοπαλία (3-3) στην Τρίπολη, κάτι που μάλλον επηρέασε τους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν στάθηκαν στο ύψος του παιχνιδιού.

Αντίθετα στο πρώτο μέρος παρά τον αιφνιδιασμό - όπως και στον πρώτο γύρο - και το γρήγορο γκολ του Γιουμπιτάνα, η Λαμία ήταν καλή και ισοφάρισε γρήγορα με το Σλίβκα.

Στην επανάληψη αν και είχε δοκάρι, ακολούθησαν κάποιες στιγμές αδράνειας που την έφεραν και πάλι να κυνηγά το σκορ.

Και κάπου εκεί ήρθε η τεχνολογία να ελέγξει 4 γκολ, τρία για τους γηπέδουχους και ένα για τους φιλοξενούμενους, με το VAR Ζαμπαλά να κατακυρώνει τα δύο υπέρ των γηπεδούχων και να μη μετρά το γκολ του Σλίβκα στο 86’ για ακούμπημα του Τσούκαλου πάνω στον Τζαβέλλα (τα άλλα ελέγχθηκαν για οφσάιντ). Και στη φάση του δοκαριού, πρέπει να σημειώσουμε ότι ακυρώθηκε οριακά από τον VAR γκολ του Μαρτίνεθ.

Το σύστημα

Με τους Καρλίτος και Τσιλούλη να επιστρέφουν στην 11αδα, ο Λεωνίδας Βόκολος γύρισε και πάλι στο γνωστό 4-2-3-1 με Κοσέλεφ στα δοκάρια, Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Σίντκλεϊ στην άμυνα, Νούνιες και Τζανδάρη μπροστά τους, στα χαφ Μαρτίνεθ, Σλίβκα και Τσιλούλης και προωθημένος ο Καρλίτος στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Λαμίας πριν φύγει για Καζακστάν.

Όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Αθανάσιος Διάκος» οι Περιστεριώτες αιφνιδίασαν τους Λαμιώτες και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2’. Ήταν η κάθετη μπαλιά του Γκονζάλες και το πλασέ του Γιουμπιτάνα στο βάθος της εστίας του Κοσέλεφ που είδε την άμυνα του να μην έχει πιάσει ακόμη δουλειά!

Ακολούθησε ένα 10λεπτο πίεσης της Λαμίας, που ζήτησε πέναλτυ στο 9’ σε ανατροπή του Τσιλούλη μέσα στην περιοχή. Πάντως και η επόμενη τελική εκδηλώθηκε από τον Ατρόμητο και συγκεκριμένα στο 11’ με σουτ του Αθανασίου άουτ.

Η Λαμία με τον Τσιλούλη και πάλι απείλησε στο 19’ η προσπάθεια όμως του επιθετικού των Φθιωτών κατέληξε στα χέρια του Τσιντώτα. Αυτή ήταν η πρώτη τελική των φιλοξενουμένων και η πρώτη εντός εστίας.

Η επόμενη κατέληξε στα δίχτυα στο 26’. Εξαιρετική επιθετική προσπάθεια από τους φιλοξενούμενους με τον Μαρτίνεθ να τριπλάρει τρεις παίκτες και πέφτοντας από το αντικανονικό μαρκάρισμα του Κούντε να περνά ωραία πάσα για τον Σλίβκα. Προσποίηση και γκολ από τον τελευταίο αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα για το 1-1. Η πρώτη ασίστ που χρεώθηκε στον Ισπανό και το 4ο γκολ αντίστοιχα του Λιθουανού.

Μετά την ισοφάριση ανέβηκαν και πάλι οι γηπεδούχοι που κράτησαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, ζητώντας διαδρόμους για ένα δεύτερο γκολ. Όπως και στη Λαμία ο Ατρόμητος άρχισε να ζητά πέναλτυ σε κάθε πέσιμο παίκτη του στην περιοχή, ευτυχώς όμως Διαιτητής και VAR πήραν τη σωστή απόφαση στο 38’ και έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λαμία είχε μια ακόμη σημαντική ευκαιρία με τον Μαρτίνεθ και ενώ για αρκετή ώρα η μπάλα γύρισε έξω από την περιοχή του Τσιντώτα με Καρλίτος και Τσιλούλη. Πάσα του τελευταίου και σουτ του Μαρτίνεθ απέκρουσε σωτήρια ο Τσιντώτας.

Η επανάληψη

Με μια αλλαγή ξεκίνησε η Λαμία στην επανάληψη. Στη θέση του Τζανδάρη που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό πέρασε ο Σαντάνα.

Ο Ατρόμητος γνωρίζοντας τη «συνταγή», μπήκε φουριόζος για να αιφνιδιάσει και πάλι, ωστόσο η Λαμία ήταν η ομάδα που είχε την τεράστια ευκαιρία για γκολ. Ο Καρλίτος σούταρε διαγώνια, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μαρτίνεθ σκόραρε με το κεφάλι. Δυστυχώς όμως ο Μαρτίνεθ για λίγα εκατοστά ήταν ακάλυπτος και το γκολ σωστά ακυρώθηκε.

Ακολούθησε ένα κακό 15λεπτο για τη Λαμία, που δέχθηκε πίεση και είδε στο 61’ σε μια ακίνδυνη φάση τον Ατρόμητο να σκοράρει. Η σέντρα από δεξιά το σουτ του Βαλένσια έβγαλε ο Κοσέλεφ και από κοντά ο νεοεισελθών Αντζιέλσκι σκόραρε σε μια αμφισβητούμενη φάση που ο VAR έδειξε γκολ (2-1).

Δεν έγινε το ίδιο στο 63’ όταν είχαμε το γκολ από τον Βαλένσια, ύστερα από σέντρα του Γουμπιτάνα, το οποίο σωστά δε μέτρησε.

Εντωμεταξύ ο Βόκολος έριξε στο παιχνίδι το Στάνκο αντί του Νούνιες και το Μάλτσι στη θέση του Καρλίτος που δεν μπόρεσε στο «αντίο» του να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Στο 69’ ο σκόρερ Γιουμπιτάνα είδε τη δεύτερη κίτρινη, για μαρκάρισμα πάνω στον Τζανετόπουλο, αφήνοντας τον Ατρόμητο με 10 παίκτες.

Έτσι, στο 76’ πέρασε στο παιχνίδι και ο Τόσιτς στη θέση του κορυφαίου - στο πρώτο μέρος - Μαρτίνεθ, για να πιέσουν για το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Ατρόμητος στο 78’ και στο 81’ πέτυχε δύο γκολ τα οποία ήταν και τα δύο οφσάιντ, ωστόσο o VAR στη δεύτερη φάση έδειξε γκολ μετά από εξέταση της φάσης (θεωρούμε ότι οι γραμμές μπήκαν λάθος). Σε αυτό το διάστημα η Λαμία έδειχνε χαμένη παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Νέα αλλαγή του Βόκολου στο 85’ με τον Τσούκαλο να περνά στη θέση του Τσιλούλη και στο επόμενο λεπτό ο Σλίβκα σκόραρε ξανά για το 3-2. Και αυτή η φάση ελέγχθηκε από τον VAR και αυτή τη φορά, όμως η φάση δόθηκε υπέρ του Ατρόμητου για φάουλ στην αρχή της φάσης (ακόμα πρέπει να γελάνε οι γηπεδούχοι με τον Ζαμπαλά)!

Κόντρα στους 10 του Ατρομήτου και στην τεχνολογία η Λαμία δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα, καθώς δεν παίχθηκε και καθόλου ποδόσφαιρο. Ενδεικτικά ο διαιτητής έδειξε 6 λεπτά καθυστερήσεις όσο χρειάστηκε να ελεγχθούν μόνο τα 2 από τα 4 (!) "γκολ" που ελέγχθηκαν από τον VAR!

Πριν το παιχνίδι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του φοβερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Οι φίλοι των γηπεδούχων μάλιστα ανάρτησαν και σχετικό πανό…

Η κλήρωση για τα Playoffs & Playouts του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, αγωνιστικής περιόδου 2023-24, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 04.03.2024, στις 15:00 για τα Playoffs και στις 15:15 για τα Playouts, στα γραφεία της Super League.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Αθανασίου (73’ Ντε Μποκ), Τσακμάκης, Κεσχρίντα, Τζαβέλλας, Γκονζάλες, Κούντε (89’ Βρακάς), Γιουμπιτάνα, Καμαρά (58’ Κουέν), Βέργος (58’ Αντζιέλσκι), Βαλένσια (89’ Ερλινγκμάρκ)

Στον πάγκο, Μαρκετζιάνι, Ρομπάιγ, Ντιρκς, Κιβρακίδης

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες (65’ Στάνκο), Τζανδάρης (46’ Σαντάνα), Τσιλούλης (85’ Τσούκαλος), Μαρτίνεθ (76’ Τόσιτς), Καρλίτος (65’ Μάλτσι), Σλίβκα

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Αμαράλ, Βασιλαντωνόπουλος

Διαιτητές: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας, Κωνσταντίνος Στάικος, Χρήστος Ψύλλος

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση