Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2: Μίλησε η παράδοση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 07:58 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2: Μίλησε η παράδοση

Δεν μπόρεσε το θετικό αποτέλεσμα η Φθιωτική ομάδα για να συμπληρώσει τη γιορτή της συμμετοχής της στα play offs…

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής και ο κερδισμένος της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, επικρατώντας 0-2 μέσα στο «Αθανάσιος διάκος» της Λαμίας που παρά τη νέα ήττα της έχει εξασφαλίσει το εισιτήριό της στα play offs.

Η Λαμία έπαιξε σαφώς αμυντικά απέναντι στην υπεροπλία του ΠΑΟΚ και για 71 λεπτά είχε βραχυκυκλώσει τον Δικέφαλο που χρειάστηκε τύχη και πολλά σφυρίγματα από τον διαιτητή Πουλικίδη για να ανοίξει το σκορ και να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς.

Δίκαιο το τελικό 0-2 που βάσει των λοιπών αποτελεσμάτων φέρνει στην κορυφή τον Δικέφαλο του Βορρά. ο ΠΑΟΚ που έκανε το 7 στα 7 στις επισκέψεις του στη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Το σύστημα

Με αναμενόμενο 3-5-2 παρατάχθηκε η ομάδα της Λαμίας, με ενισχυμένο το κέντρο της άμυνας και το Λεωνίδα Βόκολο να έχει πέντε βασικές απουσίες. Πιο αναλυτικά, στα δοκάρια ήταν ο Κοσέλεφ, στην άμυνα το δίδυμο Παπαδόπουλου - Τζανετόπουλο, έγινε τριάδα με την προσθήκη του Κορνέζου, στα άκρα Σλίβκα και Αμαράλ, στη θέση «6» Στάνκο και Νούνιες ολοκλήρωναν την πεντάδα του κέντρου μαζί με τον Μαρτίνεθ και τέλος προωθημένοι οι Μάλτσι και Τσιλούλης.

Με τη Λαμία να περιμένει τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν από τα πρώτα λεπτά να πιέζουν. Στο 12’ ο Μεϊτέ έμεινε όρθιος μέσα στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε λίγο άουτ.

Στο 14’ σε ένα κόρνερ του Ζίβκοβιτς ο Κοσέλεφ έδιωξε δύσκολα καθώς η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, κέρδισε όμως και το φάουλ.

Απάντηση της Λαμίας στο 17’ με ένα κλέψιμο και σουτ του Νούνιες που έβγαλε ωραία στη γωνία του σε κόρνερ ο Κοτάρσκι.

Στο 22’ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με σουτ του Κωνσταντέλια λίγο άουτ, σε μια φάση που ξεκίνησε από φάουλ που δεν καταλόγισε υπέρ του Μάλτσι ο διαιτητής Πουλικίδης.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήταν στο 25’ από σέντρα πάρε - βάλε του Μπάμπα, ο Σαμάτα σε κενό τέρμα δεν έκανε ούτε πλασέ αποκρούοντας ουσιαστικά την μπάλα που έφτασε στην αγκαλιά του Κοσέλεφ!

Η ευκαιρία του Σαμάτα:

Στο 29’ αναγκαστική αλλαγή για τη Λαμία με τον Μαρτίνεθ να μην μπορεί να συνεχίσει και να δίνει τη θέση του στον Τζανδάρη που κι εκείνος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό μέσα στην εβδομάδα.

Στο 33’ η Λαμία βρήκε αντεπίθεση με τον Νούνιες και μέσω Μάλτσι η μπάλα έφτασε στον Τσιλούλη που σούταρε σε δεύτερο χρόνο πάνω σε αμυντικό  και ενώ είχε βρεθεί σε καλή θέση δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Στο 34΄ο Νούνιες θα κοπεί με φάουλ από τον Κετζιόρα ενώ έβγαιναν 3 με 3 απέναντι από τον Κοτάρσκι. Το μοναδικό φάουλ του Πουλικίδη υπέρ της Λαμίας (εκτός της περιοχής της στο πρώτο ημίχρονο!) το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 43’ ο διαιτητής από τη Δράμα έφερε τον ΠΑΟΚ στο ημικύκλιο με ένα από τα πολλά φάουλ που έδωσε στους Θεσσαλονικείς, αλλά δεν αξιοποίησε ο Ζίβκοβιτς.

Μια ατομική προσπάθεια του Τσιλούλη στο 45’+3 που κατέληξε στα χέρια του Κοτάρσκι, ολοκλήρωσε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών για το πρώτο μέρος.

Ένα πρώτο ημίχρονο που κατέγραψε την καθολική υπεροχή του ΠΑΟΚ, που αποδείχτηκε φλύαρος. Με εξαίρεση τη φάση του 25’, ότι επικίνδυνο δημιούργησε ήταν από τα στημένα που του έδωσε με άνεση ο διαιτητής Πουλικίδης. Από την άλλη η Λαμία ήταν φανερό ότι ήθελε τον ελεύθερο χώρο και την αντεπίθεση και έδειξε ότι μπορεί να φανεί επικίνδυνη σε αυτό το κομμάτι.

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές πέρασαν στην επανάληψη και οι δύο ομάδες. Το αγωνιστικό πλάνο δεν άλλαξε για καμία από τις δύο ομάδες.

Μέσα σε έξι λεπτά ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύο κόρνερ με το δεύτερο να καταλήγει σε μεγάλη ευκαιρία. Εκτέλεσε ο Ζίβκοβιτς και ο Μεϊτέ από κοντά με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοσέλεφ που απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο 53’ σουτ του Τάισον έδιωξε για σιγουριά με γροθιές ο Κοσέλεφ, ου μπλόκαρε και το φάουλ πάσα του ίδιου παίκτη στο 56΄.

Οργανωμένη επίθεση του ΠΑΟΚ στο 59’ το σουτ του Τόμας όμως πέρασε ψηλά άουτ.

Στο επόμενο λεπτό μπήκε στο παιχνίδι ο Τσούκαλος στη θέση του Μάλτσι, με τους δύο παίκτες να εισπράττουν το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων.

Στο 62’ ένα ακόμη σουτ του Κωνσταντέλια πέρασε και πάλι άουτ, αλλά ήταν φανερό ότι είχαν εντολή να δοκιμάζουν τα πόδια τους όταν βρίσκουν ελεύθερο χώρο.

Τελικά ο ΠΑΟΚ θα βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 71’ και ενώ δεν έχει δοθεί φάουλ υπέρ του Τζανδάρη, στην εξέλιξη της φάσης ο Τάισον με συρτό σουτ ακριβώς στη γωνία του Κοσέλεφ θα γράψει το 0-1.

Το 0-1:

Στο 80’ ο τραυματισμός του Αμαράλ ανάγκασε το Λεωνίδα Βόκολο να κάνει νωρίς τη διπλή αλλαγή και συγχρόνως να προχωρήσει σε αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2. Συγκεκριμένα πήρε το βάπτισμα του πυρός ο 18χρονος Βασίλης Κοντονίκος παίζοντας παρτενέρ του Τσούκαλου και ο Βασιλαντωνόπουλος που πήρε τη θέση του Τζανετόπουλου. Στόπερ έμειναν Κορνέζος και Παπαδόπουλος, ο Σλίβκα πήγε να παίξει αριστερό μπακ, δεξιά πήγε ο Βασιλαντωνόπουλος.

Στο 87’ ο θηριώδης Μεϊτε «ξάπλωσε» για πολλοστή φορά τον Τσιλούλη που έβγαινε στην αντεπίθεση, χωρίς ο κ. Πουλικίδης να δώσει τίποτα προκαλώντας την οργή του αρχηγού Παπαδόπουλου. Ευτυχώς ο «Τσι» μπόρεσε να συνεχίσει καθώς δεν υπήρχε δικαίωμα για άλλη αλλαγή.

Στο 89’ από σπόντα ο ΠΑΟΚ παραλίγο να απειλήσει τελικά όμως το μόνο που κέρδισε ήταν ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τελικά το 0-2 έγινε στο 92’. Ο Μπάμπα πήρε την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας και με κίνηση φορ  μπάσκετ γύρισε απρόσμενα, αιφνιδίασε τον Κοσέλεφ και τους αμυντικούς και έγραψε το 0-2.

Το 0-2 του ΠΑΟΚ:

Με βάση την συνολική εικόνα, το αποτέλεσμα δε χωράει κάποια αμφιβολία, ωστόσο ο ΠΑΟΚ τα βρήκε πραγματικά σκούρα και χρειάστηκε τύχη και πολλά σφυρίγματα για να ανοίξει το σκορ. Από την άλλη η Λαμία δεν μπόρεσε πάλι να χαρεί την 6η θέση με κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ακόμη και έτσι όμως είναι στα play offs.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (λ.τρ. 80’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνεθ (λ.τρ. 29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίβκα

Χατζηεμμανουήλ, Λέικ, Τσιλιανίδης, Γιαννούτσος, Τερεζίου

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (75’ Βιεϊρίνια), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (84’ Τσιγγάρας), Κωνσταντέλιας (84’ Μούργκ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (λ.τρ. 36’ Τόμας)

Ταλιχμανίδης, Νάσμπεργκ, Μάρκος Αντόνιο, Τζίμας

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Κωνσταντίνος Πουλικίδης, Ανδρέας Μεϊντάνας, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

4ος Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

ΑVAR: Γιώργος Στεφανής

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση