ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1: Η διαφορά έγινε στην επανάληψη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 07:16 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1: Η διαφορά έγινε στην επανάληψη

Έπεσε μαχόμενη η ομάδα του Βόκολου στην Τούμπα και ενώ στο πρώτο μέρος προηγήθηκε στο σκορ, είχε ένα γκολ που της ακυρώθηκε και τουλάχιστον δύο ακόμη κλασικές ευκαιρίες…

Σε ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά πρόσωπα και πολλές συγκινήσεις η Λαμία γνώρισε την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με σκορ 3-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play offs της Stoiximan Super League.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο προηγήθηκαν στο σκορ, ενώ είχαν και κάποιες κλασικές ευκαιρίες να το διευρύνουν. Πέτυχαν μάλιστα και ένα ακόμη γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε ένα 45λεπτο που οι Θεσσαλονικείς, από το πουθενά ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις (από στημένη φάση).

Το γκολ της Λαμίας πέτυχε στο 7’ ο Μαρτίνεθ που ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν σε όλες τις φάσεις.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν όμως στην επανάληψη να πετύχουν δύο ακόμη γκολ με τον Σβαμπ και να πανηγυρίσουν το τρίποντο που τους διατηρεί ψηλά στη βαθμολογία.

Η αρχική 11αδα

Με ενισχυμένο κέντρο και τρεις ουσιαστικά ζώνες άμυνας, η Λαμία παρατάχθηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ που ήθελε τη νίκη και μόνο αυτή.

Στα δοκάρια ήταν ο Κοσέλεφ, στην τετράδα της άμυνας Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος και Σίντκλεϊ, μπροστά τους Σλίβκα, Τζανδάρης, Νούνιες, και Λέικ και πρώτη γραμμή, Τσιλούλης και Μαρτίνες

Αν και ο ΠΑΟΚ έδειξε αποφασισμένος να πιέσει, η Λαμία ήταν η ομάδα που μέσα σε 22 λεπτά είχε πέντε τελικές και ένα γκολ!

Το γκολ ήρθε στο 7’ από το Μαρτίνεθ (ασίστ Σλίβκα), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση Κοτάρσκι και Κεντζιόρα και μπαίνοντας σφήνα έγραψε το 0-1!

Πριν καλά καλά συνέρθουν οι γηπεδούχοι από το σοκ, η Λαμία πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Τσιλούλη στο 15’, το οποίο ο VAR για εκατοστά το ακύρωσε σωστά ως οφσάιντ. Ήταν όμως μια υποδειγματική αντεπίθεση των Λαμιωτών που έκλεψαν έξω από την περιοχή τους, αναπτύχθηκαν με δύο μπαλιές (Σίντκλεϊ και Λέικ) και βρέθηκε η λεπτομέρεια για να της στερήσουν την επιτυχία, καθώς στην πάσα του Μαρτίνες μόλις είχε βγει εκτεθειμένος ο Τσιλούλης.

Η Λαμία που απείλησε και στο 17’ με την κεφαλιά του Σλίβκα που σηκώθηκε ανενόχλητος κι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, από κόρνερ του Μαρτίνες και ενώ η άμυνα του ΠΑΟΚ παρακολουθούσε. Μια άμυνα που εκτέθηκε και στο 22’ όταν ο Σλίβκα βρήκε τον Λέικ που από θέση γκολ μόλις που αστόχησε.

Η Λαμία που είχε μία ακόμη τελική νωρίτερα στο 12’ με τον Μαρτίνεθ, αλλά και αργότερα στο 27’ με τον Τσιλούλη και ενώ ο Δικέφαλος ότι καλύτερο είχε να δείξει ήταν η φάση του Σοάρες στο 23’, μετά από ωραία πάσα του Κωνσταντέλια, που έδιωξε προ της γραμμής ψύχραιμα ο Σιμόν.

Η Λαμία που άγγιξε ξανά το γκολ στο 39’ από νέα αντεπίθεση, αλλά την πάσα - γκολ του Σίντκλεϊ, μετέτρεψε σε κόρνερ, προ του Τσιλούλη, ο Κετζιόρα.

Μια Λαμία που υποχρέωσε σε δεύτερο ρόλο τον ΠΑΟΚ σε αυτό το πρώτο μέρος, αλλά δεν είχε τύχη και κάπως έτσι δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις από τον Μιχαηλίδη (κεφαλιά σε σέντρα Ζίβκοβιτς) για το 1-1.

Ο Γιαννιτσιώτης στόπερ αφιέρωσε το πρώτο του γκολ στον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Η επανάληψη

Ο Λουτσέσκου αν ήταν δυνατόν να αλλάξει όλη την ομάδα θα το είχε κάνει στο ημίχρονο. Τελικά έκανε για πρώτη φορά στο ημίχρονο τρεις (!) και έβαλε Μπάμπα, Μειτέ και Τάισον στις θέσεις των Σοάρες, Ντεσπόντοφ και Τσιγγάρα.

Στον αντίποδα ο Βόκολος έβγαλε τον Νούνιες, για να βάλει τον σαφώς πιο αμυντικογενή Σαντάνα για ευνόητους λόγους.

Ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε να πιέζει από το πρώτο λεπτό και είχε δυο καλές στιγμές στο 51’ με τον Οζντόεφ και στο 53’ με τον Κωνσταντέλια που σταμάτησαν στον Κοσέλεφ.

Στο 62’ ήταν ουσιαστικά η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στην επανάληψη με τον Σαμάτα να αστοχεί από κοντά μετά από φάουλ του Τάισον. Η πίεση του ΠΑΟΚ που αυξήθηκε με τους παραπάνω δύο παίκτες που δοκίμασαν τα πόδια τους στο 63’ και στο 65’ με τον Κοσέλεφ στην πρώτη φάση να λέει δύο φορές όχι στους παίκτες του Δικεφάλου.

Ομοίως ο τερματοφύλακας της Λαμίας είπε όχι και στο 67’ σε σουτ του Ζίβκοβιτς, παραχωρώντας κόρνερ.

Ο Κοσέλεφ που δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στο πολύ ωραίο και δυνατό σουτ του Σβαμπ στο 70’ με το οποίο ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα στο σκορ (2-1).

Ο ΠΑΟΚ που σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, σε αυτό το 20λεπτο 50’ - 70’ έχτισε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του σκορ και τα κατάφερε χάρη και στις αλλαγές του Λουτσέσκου.

Στο 78’  είχαμε και δύο αλλαγές για τη Λαμία, η μία αναγκαστική στη θέση του Λέικ που ένιωσε ενοχλήσεις ο Στάνκο και στη θέση του Σλίβκα, ο Μάλτσι.

Στο 86’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε αυστηρό πέναλτυ με τον πιο δραστήριο παίκτη της τον Σαμάτα (ανατροπή Κορνέζου ενώ η μπάλα είχε βγει) τον οποίο η Θύρα 4 ήθελε και να το εκτελέσει. Τελικά πήρε την εντολή ο Σβαμπ καθώς το σκορ ήταν επικίνδυνο και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 σημειώνοντας και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο 93’ ο Μπάμπα είχε και δοκάρι για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Η τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν για τη Λαμία, με φαρμακερή σέντρα του Τόσιτς που εξουδετέρωσε προ του Τσιλούλη ο Κοτάρσκι.

Η τύχη στο πρώτο μέρος και η καλή εμφάνιση της επανάληψης, έσωσε τον ΠΑΟΚ από μία γκέλα που δεν είχε σίγουρα εντός προγράμματος, έτσι ώστε να πάει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ σε θέση βολής.

«Τα λόγια σου κληρονομιά μας» έγραφε το μεγάλο πανό μπροστά από την Θύρα 4 για τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαδόπουλο, τον γνωστό Παπέν για τους φίλους του ΠΑΟΚ, που έφυγε από την ζωή πριν από μερικές ημέρες.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81’ Σάστρε), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες (46’ Μπάμπα), Τσιγγάρας (46’ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσμπόντοφ (46’ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα

Στον πάγκο, Ταλιχμανίδης, Κουλιεράκης, Μουργκ, Τόμας Μπράντον

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (46’ Σαντάνα), Τζανδάρης (90’ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (88’ Τόσιτς), Λέικ (λ.τρ. 78’ Στάνκο), Σλίβκα (78’ Μάλτσι)

Στον πάγκο ήταν και οι, Χατζηεμμανουήλ, Τσούκαλος, Κοντονίκος, Γιαννούτσος

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης, Θεόφιλος Μωυσιάδης, Χρήστος Κορώνας

4ος Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης

VAR: Σπυρίδων Ζαμπαλάς

AVAR: Γιώργος Στεφανής

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση