Λαμία - Παναθηναϊκός 0-5: Παράσταση για έναν ρόλο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 18:56 Λαμία - Παναθηναϊκός 0-5: Παράσταση για έναν ρόλο

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη που ήταν ασταμάτητος το τριφύλλι πέρασε σα σίφουνας από το "Αθανάσιος Διάκος". Ο διεθνής φορ έβαλε την υπογραφή του με δύο γκολ και μία ασίστ, ενώ ήταν μέσα σε όλες τις καλές φάσεις.

Σε παράσταση για έναν εξελίχθηκε το παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League Playoffs ανάμεσα στη Λαμία και τον Παναθηναϊκό. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη που σέρβιρε και σκόραρε δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε των γηπεδούχων με σκορ 0-5 και συνέχισε το κυνήγι του τίτλου.

Πολύ καλός και ο Τάσος Μπακασέτα που σκόραρε δις και ήταν γενικά κι εκείνος μέσα σε όλες τις φάσεις (δύο ασίστ).

Από την άλλη η Λαμία, δε βρήκε λύση στο μαρκάρισμα του διεθνή επιθετικού του τριφυλλιού και δυστύχησε να δεχτεί και δεύτερο γκολ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Μετά όλα κύλησαν σε βάρος της και μόνο μετά το 70’ όταν ο Τερίμ απέσυρε τους βασικούς του πρωταγωνιστές, τότε μόνο έψαξε με αξιώσεις το γκολ της τιμής

Το ξεκίνημα

Με μοναδική αλλαγή αυτή του Βασιλαντωνόπουλου στη θέση του τιμωρημένου Σιμόν, ξεκίνησε το παιχνίδι η Λαμία. Δίπλα στον δεξιό οπισθοφύλακα, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Τζανετόπουλος και Κορνέζος και αριστερά ο Αμαράλ. Στο κέντρο Νούνιες, Τζανδάρης και  στα πλάγια οι Τσιλούλης και Λέικ, πιο μπροστά ο Σλίβκα αλλά και ο Μάλτσι σε ένα σύστημα 4-4-2.

Η πρώτη τελική του παιχνιδιού ήταν στο 4’ για τον Παναθηναϊκό από ωραία προσπάθεια του Ιωαννίδη από δεξιά και σέντρα που έφτασε στο ύψος της περιοχής για τον Τσέριν. Το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Κοσέλεφ και στην επαναφορά, προ του Μπερνάρ, ο Βασιλαντωνόπουλος παραχώρησε κόρνερ.

Επόμενες δύο καλές στιγμές για τη Λαμία στο 9’ και στο 12’ με σουτ του Τσιλούλη που κατέληξαν άουτ και ενώ είχε κινηθεί εξαιρετικά εντός και εκτός αντίπαλης περιοχής, αντίστοιχα.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού, η Λαμία βγήκε πολύ ωραία στην αντεπίθεση, όμως η επιλογή του Σλίβκα ήταν λάθος σεντράροντας δυνατά και άστοχα.

Ως απάντηση ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 23’. Από νέα προσπάθεια του Ιωαννίδη η μπάλα βγήκε ιδανικά δεξιά στον Λημνιό, το πλασέ του οποίου από δύσκολη θέση προ του Κοσέλεφ πήγε στο δοκάρι, όμως στην επαναφορά τη βρήκε με κόντρα ο Βέρμπιτς και την έστειλε στα δίχτυα. 

Το γκολ του Βέρμπιτς:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σλοβένος μέσος του Τριφυλλιού, μόλις είχε μπει στο παιχνίδι στη θέση του Μπερνάρ που ένιωσε ενοχλήσεις.

Επόμενη καλή στιγμή στο 36’ και πάλι από τον Ιωαννίδη που μόνος του και με δύο παίκτες να τον κυνηγούν πλάσαρε από δύσκολη γωνία άουτ.

Πριν συμπληρωθούν 37 λεπτά από ένα φάουλ η Λαμία είχε τελική με κεφαλιά του Κορνέζου στα χέρια του Λοντίγκιν και στην αμέσως επόμενη φάση, η μπαλιά του Νούνιες ήταν τετ α τετ για τον Σλίβκα που δεν μπόρεσε όμως να τη φέρει μπροστά του και να απειλήσει.

Στην απέναντι περιοχή και με τον Ιωαννίδη ξανά να προσπαθεί με ατομική προσπάθεια να αποφύγει τρεις αντιπάλους, αλλά τελικά η μπάλα με κόντρα να καταλήγει στον Κοσέλεφ.

Ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού όμως ήταν σε μεγάλα κέφια και στο 44’ παρά το πρώτο στοπ από τον Κορνέζο, πήρε ξανά την μπάλα άφησε πίσω του τόσο τον Κορνέζο όσο και τον Τζανδάρη και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπακασέτα που δε λάθεψε (0-2).

Το 0-2:

Είναι γεγονός ότι σε αυτό το πρώτο μέρος δε λειτούργησαν πολλά στη Λαμιώτικη αμυντική διάταξη και ας μην υπήρξαν ατομικά λάθη. Υπήρξαν όμως ολιγωρίες και χαλαρή διάθεση από ορισμένες μονάδες της που έδωσαν την ευκαιρία κυρίως στον Ιωαννίδη και τον Μπακασέτα να κάνουν τη διαφορά.

Η επανάληψη

Ο Βόκολος πραγματοποίησε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα αλλάζοντας ουσιαστικά όλη την αριστερή πλευρά. Ο Σίντκλεϊ πήρε τη θέση του Αμαράλ και ο Μαρτίνεθ του Λέικ. Ειδικά ο Ολλανδός αν και είχε πολύ ελεύθερο γήπεδο δε βοήθησε ούτε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Από αυτή την πλευρά βγήκε και μια φάση για τη Λαμία στο 46’, από σέντρα του Τσιλούλη και τον Μαρτίνεθ να σουτάρει από πίσω αλλά ήταν ως μη γενόμενη καθώς ήταν οφσάιντ ο Σλίβκα. Και ο Παναθηναϊκός όμως μπήκε φουριόζος στην επανάληψη αλλά δύο φορές οι παίκτες του ήταν οφσάιντ (46’ και 47’).

Στο 53’ ο Νούνιες βρήκε πολύ ωραία στον κενό χώρο τον Μάλτσι που έφυγε σε θέση τετ α τετ αλλά άνοιξε το κοντρόλ και έχασε την μπάλα, ενώ υποδείχθηκε και οφσάιντ.

Στο 54’ Μπακασέτας και Ιωαννίδης άλλαξαν ρόλους και ο αρχηγός της εθνικής έβγαλε την ασίστ από κόρνερ στον αρχηγό του Παναθηναϊκού και εκείνος με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά έκανε το 0-3.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 57’ ο Βέρμπιτς έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά, πέρασε από τρεις αμυντικούς και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Λημνιό. Το πλασέ του τελευταίου όμως απέκρουσε με προβολή ο Σίντκλεϊ όπως και στη δεύτερη προσπάθεια του επιθετικού του ΠΑΟ. Τελικά η μπάλα στρώθηκε στον Μπακασέτα και αυτός δε λάθεψε και έγραψε το 0-4.

Όμως το παιχνίδι ήταν του Ιωαννίδη που στο 60’ δέχτηκε τη μακρινή μεταβίβαση, είδε τον Τζανετόπουλο να πέφτει και έχοντας απέναντι Κοσέλεφ και Κορνέζο σούταρε ψύχραιμα κάνοντας το 0-5!

Ασταμάτητοι Ιωαννίδης και Μπακασέτας:

Να σημειώσουμε ότι ενδιάμεσα από τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων στο 59’ ο Τσιλούλης βρέθηκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, από πάσα του Σλίβκα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των πρασίνων.

Οι αλλαγές στο 62’ του Στάνκο και του Κοντονίκου αντί Κορνέζου και Τζανδάρη είχαν νόημα ως προς την είσοδο του Αμερικανού για να μπει ένας αμυντικός με χαμηλό κέντρο βάρους για να σταματήσει το πάρτυ του Ιωαννίδη, ενώ ο μικρός πρέπει να πάρει παιχνίδια. Ο Σλίβκα γύρισε σε θέση «6».

Στο 71’ ο «εφιάλτης» Ιωαννίδης αντικαταστάθηκε ενόψει ΑΕΚ, ωστόσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού με το σκορ υπέρ τους δεν είχαν παρά να διαχειριστούν τον θρίαμβό τους. Παρόλα αυτά στο 76’ ο Γεντβάι έδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά απέναντι στον νεαρό Κοντονίκο για ένα μαρκάρισμα, αλλά σε ένα παιχνίδι που είχε κριθεί, ο Ευαγγέλου του τη χάρισε με κίτρινη κάρτα.

Στο 77’ συμπληρώθηκαν οι αλλαγές της Λαμίας με τον Τσούκαλο να παίρνει τη θέση του Μάλτσι που δε φάνηκε καθόλου στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στο 83’ ο Λοντίγκιν είπε όχι σε εξ επαφής σουτ του Τσιλούλη (από ‘’1-2’’ με Τσούκαλο), παραχωρώντας κόρνερ.

Μία ακόμη σημαντική ευκαιρία για τη Λαμία στο 84’ με τον Λοντίγκιν να σταματά τον Βασιλαντωνόπουλο.

Η Λαμία συνέχισε να χάνει ευκαιρίες για το γκολ της τιμής, με τον Κοντονίκο με τακουνάκι να στρώνει στον Μαρτίνεθ αλλά εκείνος με το δεξί δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ και έτσι έμεινε το 0-5 ως τελικό σκορ.

Με φανέλες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης εμφανίστηκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες.

Με πολύ κόσμο στο «Αθανάσιος Διάκος» ο Παναθηναϊκός, καθώς εκτός από τους 1.000 περίπου οργανωμένους υπήρχαν πολλοί περισσότεροι ακόμη Λαμιώτες που είναι φίλοι της ομάδας του Τριφυλλιού.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος (62’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (46’ Σίντκλεϊ), Νούνιες, Τζανδάρης (62’ Κοντονίκος), Λέικ (46’ Μαρτίνεθ), Τσιλούλης, Μάλτσι (77’ Τσούκαλος), Σλίβκα

Αναπληρωματικοί, Χατζηεμμανουήλ, Γιαννούτσος, Τόσιτς, Τερεζίου

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουανκάρ (63’ Μλαντένοβιτς), Ιωαννίδης, Μπακασέτας (63’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (λ.τρ. 21’ Βέρμπιτς), Λημνιός, Τσέριν, Γεντβάι, Κώτσιρας, Αράο, Ακαϊντίν (63’ Βιλένα)

Αναπληρωματικοί, Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Πέρεθ, Σπόραρ, Αϊτόρ

Διαιτητές: Άγγελος Ευαγγέλου, Ανδρέας Φωτόπουλος, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

AVAR: Δημήτριος Σαμοΐλης

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση