Η Λαμία με δύο πρόσωπα έχασε από τον Άρη 2-4

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 20:05 Η Λαμία με δύο πρόσωπα έχασε από τον Άρη 2-4

Προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-0, είχε και δοκάρι στην καλύτερη της εμφάνιση στο πρωτάθλημα αλλά…

Παρουσιάζοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα στο τελευταίο της φετινό παιχνίδι στο Αθναάσιος Διάκος, η Λαμία γνώρισε την ήττα από τον Άρη με 2-4 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των PlayOffs Της Stoiximan Super League.

Η Λαμία που ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος προηγήθηκε με 2-0, χάρη στα γκολ των Τζανετόπουλου και Μάλτσι, είχε δοκάρι με τον Τσιλούλη που έμοιαζε ασταμάτητος, ωστόσο στην επανάληψη, ο Άρης ήρθε από άλλον πλανήτη και με λίγη δόση τύχης γύρισε το παιχνίδι δίνοντας μάλιστα και διαστάσεις θριάμβου σε αυτή. Χρειάστηκε βέβαια να επιστρατευτούν όλοι οι βασικοί που είχαν στο μυαλό τους να ξεκουραστούν ενόψει του ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ και τον τελικό με τον ΠΑΟ.

Δυστυχώς η Λαμία παρά την υπερπροσπάθεια του πρώτου μέρους δεν μπόρεσε να προσφέρει την πρώτη της νίκη στα playoffs που θα ήταν ιστορική από πλευράς ρεκόρ. Ωστόσο είδαμε να επιστρέφει και ο Γιώργος Σαραμαντάς 8 μήνες μετά το σοβαρότατο τραυματισμό του.

Η αρχική σύνθεση της Λαμίας

Με τον Χατζηεμμανουήλ για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια της ξεκίνησε η Λαμία. Στην άμυνα Σιμόν, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος και Σίντκλεϊ από δεξιά προς τα αριστερά, μπροστά τους Τζανδάρης και Νούνιες, στα χαφ Μαρτίνεθ, Σλίβκα και Τσιλούλης και προωθημένος ο Μάλτσι.

Σε αντίθεση με τα προγνωστικά η Λαμία ήταν το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο μέρος και ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά έχασε πέντε ευκαιρίες εκ των οποίων οι δύο χαρακτηρίζονται κλασικές!

Η πρώτη στο 10’ και ενώ για 5 λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν μπάλα! Ήταν ένα σουτ του Τζανετόπουλου μετά από επέλαση του αρχηγού που μπλόκαρε σταθερά ο Χουτεσιώτης. Ακολούθησε ένα φάουλ του Μαρτίνεθ στο 12’ που μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας του Άρη για να μιλήσει στο 15’ η τύχη του τελευταίου. Το εξαιρετικό σουτ του Τσιλούλη σε εκείνο το λεπτό αποκρούστηκε από τη ρίζα του δεξί κάθετου δοκαριού. Αυτό ήταν το 5ο δοκάρι του επιθετικού της Λαμίας που του χρόνου θα φορά την φανέλα της ΑΕΚ.

Στο 20’ μία ακόμη κλασική ευκαιρία από εξαιρετική ασίστ του Σλίβκα, ο Τσιλούλης βγήκε τετ α τετ και πριν πλασάρει ο Φερράρι έβαλε το πόδι ανατρέποντας τον Λαμιώτη επιθετικό.

Σύμφωνα με τον VAR όμως πρόλαβε κι ακούμπησε μπάλα και ο διαιτητής καταλόγισε κόρνερ αντί πέναλτυ (που θα ήταν και κόκκινη, καθώς είχε ήδη κίτρινη ο αμυντικός του Άρη).

Οι μεγάλες ευκαιρίες του Τσιλούλη:

Ο Τσιλούλης που βγήκε σε ένα ακόμη τετ α τετ στο 25’ αλλά ήταν οριακά οφσάιντ.

Στο 29’ ήταν η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του Άρη σε αντεπίθεση (ρόλο που συνήθως είχε η Λαμία κόντρα στα «φαβορί»), με τον Νταρίντα από καλή θέση να αστοχεί αρκετά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η Λαμία όμως ήταν ασταμάτητη. Στο 32’ σε μία ακόμη φαρμακερή επίθεση, με σέντρα του Σιμόν, προ του Σλίβκα έκοψαν οι αμυντικοί και ο Μαρτίνεθ έπιασε αμέσως το βολέ που έφυγε λίγο άουτ.

Τελικά, στο 35’ ήρθε και πάλι ο Τζανετόπουλος να βάλει μπροστά στο σκορ τη Λαμία όπως το δικαιούταν. Από κόρνερ του Μαρτίνεθ η άμυνα του Άρη δεν απομάκρυνε, ο πανταχού παρών Σλίβκα με κεφαλιά σέρβιρε στον αρχηγό και ο Τζανετόπουλος με βολέ έγραψε το 1-0.

Αυτό ήταν το 2ο γκολ του Άνταμ Τζανετόπουλου με τη φανέλα της Λαμίας και πάλι κόντρα στον Άρη καθώς ήταν εκείνος που πριν 2 χρόνια είχε βάλει το γκολ στο Κύπελλο  και η Λαμία είχε προκριθεί στους «4» του θεσμού για 3η φορά στην ιστορία της.

Στο 43’ η Λαμία έβαλε και δεύτερο γκολ. Ο Σλίβκα έβγαλε τρομερή κάθετη στον Τσιλούλη κι εκείνος αφού άφησε όλον τον Άρη πίσω του έδωσε έτοιμο γκολ στον Μάλτσι που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα (2-0). Ευτυχώς που υπήρχε η τεχνολογία γιατί ο βοηθός θα ακύρωνε ένα υποδειγματικό γκολ αφού λειτούργησε όλη η δεξιά πλευρά της Φθιωτικής ομάδας για να έρθει η επιτυχία.

Τα γκολ της Λαμίας:

Χωρίς άλλη φάση οδηγηθήκαμε στα αποδυτήρια.

Το β’ ημίχρονο

Τους «κιτρινισμένους» Φερράρι και Σουλεϊμάνοφ, έβγαλε από το παιχνίδι ο Άκης Μάντζιος για να βάλει Μοντόγια και Σαβέριο και στο 46’02’’ σκόραρε. Ο Μορόν βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με ασύλληπτη βολίδα έγραψε το 2-1. Ο Άρης που διαπίστωσε ότι δεν είχε την πολυτέλεια να ξεκουραστεί ενόψει κυπέλλου.

Εκπληκτικό γκολ από τον Μορόν:

Αμέσως μετά στο 48’ ο Ζαμόρα βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ που έπιασε ήταν αδύναμο και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Χατζηεμμανουήλ.

Μετά το σοκ του γκολ η Λαμία, ξαναέφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και στο 51’ ο Τσιλούλης βγηκε μόνος του από αριστερά από συνδυασμό Νούνιες και Σιμόν, αλλά ήταν πολύ πλάγια και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε.

Στο 54’ ο Άρης άγγιξε το 2-2 και πάλι με το Μορόν. Ο Ισπανός στράικερ έκανε εξ επαφής την προβολή μετά από τσαφ του συμπαίκτη του Ζαμόρα, η μπάλα όμως απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 64’ τριπλή αλλαγή του Βόκολου με Στάνκο, Λέικ και Κοντονίκο να παίρνουν τις θέσεις των Νούνιες, Μαρτίνεθ και Τσιλούλη. Ο τελευταίος στο… τελευταίο του παιχνίδι με την κυανόλευκη φανέλα - σε μια γεμάτη χρονιά - καθώς δε θα παίξει στο φινάλε με την ΑΕΚ.

Στο 71’ η Λαμία ξεδιπλώθηκε ωραία σε οργανωμένη επίθεση και από την αλλαγή του Τζανδάρη, ο Λέικ έστρωσε στον Σιντκλέι που αφού ξεμαρκαρίστηκε έπιασε το δυνατό σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 72’ από φάουλ του Λέικ ο Τζανετόπουλος προσπάθησε για την προβολή με την μπάλα να φτάνει στον Χουτεσιώτη που δεν αιφνιδιάστηκε.

Κόντρα στη ροή του αγώνα στο 76΄ ο Άρης έβγαλε κι δεύτερο γκολ με τον Μορόν. Ο Φατόρε το γύρισμα και ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την απουσία των κεντρικών αμυντικών που είχαν βγει να καλύψουν το κενό στο κέντρο και έγραψε το 2-2 από κοντά.

Το 2-2 από το Μορόν και πάλι:

Από το πουθενά ήρθε και το τρίτο γκολ του Άρη στο 78’. Ο Φατόρε ο σκόρερ με κεφαλιά, ύστερα από σουτ του Μοντόγια που βγήκε τελικά σέντρα!

Με λίγη τύχη ήρθε και το 2-3:

Τα δύο γκολ του Άρη έφεραν σε δεύτερη μοίρα την αλλαγή του Τόσιτς που πέρασε στο ενδιάμεσο στο παιχνίδι στο 77’ στη θέση του Σλίβκα.

Στο 89’ ο Φετφατζίδης, που άλλαξε πολύ το παιχνίδι του Άρη στο β’ ημίχρονο, κινήθηκε έξω από την περιοχή και παρά το μαρκάρισμα του Τζανετόπουλου έμεινε όρθιος και έγραψε το 2-4.

Ο Φετφατζίδης το κερασάκι στην τούρτα:

Στο 90’ η μοναδική ευχάριστη στιγμή για τη Λαμία στην επανάληψη, η επανεμφάνιση του Γιώργου Σαραμαντά μετά το σοβαρότατο τραυματισμό του στο ματς με τον ΟΦΗ στον πρώτο γύρο (16/9)!

Αν έπαιρνε τη νίκη η Λαμία θα επισφράγιζε την καλύτερη της χρονιά στη Super League και βαθμολογικά καθώς θα έφτανε τους 38 βαθμούς και τις 10 νίκες που θα ήταν και τα δύο ρεκόρ κατηγορίας. Ωστόσο «σφράγισε» την 6η θέση των καλύτερων επιθέσεων της κατηγορίας.

Κρατώντας αδέσποτα σκυλάκια με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων στην υιοθεσία και στη φιλοξενία των ζώων, εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της Λαμίας, σε μια πρωτοβουλία της «κυανόλευκης» ΠΑΕ σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών ΑδεσποΤάκης.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Σιμόν, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (90' Σαραμαντάς), Νούνιες (64’ Στάνκο), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (64’ Λέικ), Τσιλούλης (64’ Κοντονίκος), Μάλτσι, Σλίβκα (77’ Τόσιτς)

Αναπληρωματικοί, Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος, Κορνέζος

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Φερράρι (46’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ρόουζ, Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (46’ Σαβέριο), Μορόν, Γκαρθία (69’ Φετφατζίδης), Ζαμόρα (84’ Πάρδο)

Αναπληρωματικοί, Κουέστα, Ανσαριφάρντ, Οντουμπαγιό, Ντουκουρέ, Παναγίδης

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Γεώργιος Στεφανής, Ιωάννης Καραλής

4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας

VAR-AVAR: Κωνσταντίνος Κατοίκος - Πολυχρόνης Κωσταράς

 

 

 

 

 

 

 

","width":136,"height":146}}}

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση