ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Επικράτησε το απόλυτο φαβορί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 22:08 ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Επικράτησε το απόλυτο φαβορί

Με το μυαλό στο Βικελίδης στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση, απέναντι στη Φθιωτική ομάδα που έκανε την καλύτερη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία…

Φινάλε στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων με τη 10η αγωνιστική των Playoffs της Stoiximan Super League.

Η Λαμία είχε δύσκολο έργο στην Opap Arena απέναντι στην ΑΕΚ που φιλοδοξούσε με νίκη να κατακτήσει το πρωτάθλημα σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε τον Άρη στο Βικελίδης.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος με 2-0 και δέχτηκε κι ένα ακόμη γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-0). Είχε πάντως τις φάσεις, ειδικά στο δεύτερο ημίχρον να πετύχει κάποιο γκολ, ειδικά σε κάποια σημεία που οι γηπεδούχοι έχαναν το μυαλό τους περιμένοντας ευχάριστα νέα από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν ήρθε, αλλά κέρδισε και κάποιους νέους παίκτες που έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και στο νέο πρωτάθλημα.

Η 11αδα της Λαμίας

Με τον Χατζηεμμανουήλ κάτω από τα δοκάρια για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ξεκίνησε η Λαμία. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, Βασιλαντωνόπουλος, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, ενισχυμένο κέντρο μπροστά τους από Τζανδάρη και Σαντάνα και στα άκρα οι Λέικ (δεξιά) και Τερεζίου (αριστερά), και Μάλτσι - Σλίβκα ως πρώτη γραμμή άμυνας.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και στο 2ο λεπτό από σέντρα του Τσούμπερ, ο Λιούμπισιτς έπιασε κεφαλιά από καλή θέση αουτ. Στο 14’ ο Ελβετός είχε και ένα καλό σουτ άουτ από θέση που την προηγούμενη αγωνιστική η Λαμία είχε δεχθεί το καταπληκτικό γκολ του Μορόν.

Στο 20’ η ΑΕΚ έβαλε το πρώτο της γκολ από πλάγιο. Ο Άμραμπατ κέρδισε με τη δύναμή του το αράουτ, το οποίο εκτέλεσε πολύ γρήγορα αρκετά πιο μακριά από κει που έπρεπε κι έβγαλε ασίστ στον Λιούμπισιτς.

Αν και οι Γιαννούτσος - Βασιλαντωνόπουλος πρόλαβαν τον Αυστριακό επιθετικό της ΑΕΚ, εκείνος δοκίμασε την τύχη του με ένα συρτό σουτ που χτύπησε στα πόδια και των δυο αντιπάλων του για να καταλήξει στα δίχτυα!

Το 1-0 της ΑΕΚ:

Στο 26’ πάντως ο Χατζηεμμανουήλ θα νικήσει τον Λιούμπισιτς σε κοντινή κεφαλιά μετά από συνδυασμό Άμραμπατ και Τσούμπερ.

Ο νεαρός πορτιέρο της Λαμίας, που παίζει δανεικός από την ΑΕΚ, θα κάνει μια εκπληκτική απόκρουση στο 29’ σε τετ α τετ με τον Τσούμπερ, μετά από ασίστ του σκόρερ Λιούμπισιτς.

Οι επεμβάσεις του Χατζηεμμανουήλ:

Στο 40’ όμως ο Τσούμπερ με δυνατό αριστερό θα νικήσει εκείνος τον Χατζηεμμανουήλ, ύστερα από πάσα του Λιβάι Γκαρσία και θα γράψει το 2-0.

Το γκολ του Τσούμπερ:

Πρώτη τελική για τη Λαμία στο 45+1 με μια φαλτσαριστή σέντρα του Τεραζίου που εξελίχθηκε σε τεχνικό σουτ κι έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη.

Ένα σουτ του Χατζησαφί άουτ στο επόμενο λεπτό έκλεισαν τις φάσεις για το πρώτο ημίχρονο.

Η επανάληψη

Με τον Κρίστοφερ Νούνιες να παίρνει τη θέση του Τόσιο Λέικ ξεκίνησε στην επανάληψη η Λαμία απέναντι σε έναν αντίπαλο που ενδιαφερόταν πλέον μόνο για το τι γίνεται στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μάλιστα ο Κοστορικανός πήγε αριστερά στη μεσαία γραμμή, με το Σλίβκα δεξιά και τον Τερεζίου μπροστά μαζί με τον Μάλτσι.

Πρώτη φάση για την ΑΕΚ στο 53’ με ένα σουτ του Γκαρσία άουτ από το ύψος της περιοχής.

Η επόμενη φάση ήταν για τη Λαμία που άγγιξε το γκολ με τον Βασιλαντωνόπουλο. Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ μετά από ασίστ του Τζανετόπουλου δοκίμασε να «πληγώσει» την πρώην του ομάδα, όμως το σουτ που επιχείρησε αν και δεν κατάφερε να το εξουδετερώσει με την πρώτη ο Αθανασιάδης, μπλόκαρε με τη δεύτερη.

Παραλίγο η ΑΕΚ να βρει τρίτο γκολ στο 60’ και να γράφαμε ότι κάθε 20 λεπτά έβγαζε τέρμα. Από ένα σουτ του Λιούμπισιτς η μπάλα κατά λάθος στρώθηκε στον Τσούμπερ που έπιασε αμέσως το βολέ που έφυγε όμως λίγο άουτ.

Το ίδιο συνέβη και στο 64’, αυτή τη φορά όμως ο Ελβετός δημιούργησε μόνος του τη φάση, ξεμαρκαρίστηκε ωραία και σούταρε λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό όμως θα είναι αυτός που θα βγάλει την ασίστ και ενώ φαινόταν η μπάλα να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι, στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Πόνσε και με ασύλληπτη κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Το γκολ όμως δεν μέτρησε σωστά, καθώς η ΑΕΚ είχε κλέψει την μπάλα με φάουλ πριν την προσπάθεια του Τσούμπερ.

Μαρτίνεθ και Τσούκαλος πέρασαν διαδοχικά στο παιχνίδι αλλάζοντας το επιθετικό δίδυμο των Τερεζίου και Μάλτσι, με τη Λαμία να έχει μια καλή στιγμή στο 83’ από σέντρα του Τσούκαλου με την άμυνα της ΑΕΚ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 85’ Σιμόν και Κορνέζος έκλεισαν τις αλλαγές στις θέσεις των Σίντκλεϊ και Σαντάνα.

Αν και το παιχνίδι πήγαινε σε χαμηλούς ρυθμούς η ΑΕΚ βρήκε και τρίτο γκολ στο 93’ από κεφαλιά του Βίντα σε κόρνερ η μπάλα από σπόντα στρώθηκε ιδανικά στο Σιμάνσκι που πλάσαρε ψύχραιμα για το 3-0.

Το 3-0 της ΑΕΚ:

Στο επόμενο λεπτό Μαρτίνεθ και Σλίβκα σε διπλή φάση χάσαν την ευκαιρία για το γκολ της τιμής.

Κάπως έτσι έκλεισε η καλύτερη μέχρι σήμερα σεζόν στη Super League για τη Λαμία. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει μόλις έναν βαθμό απέναντι στους μεγάλους των playoffs, ήταν αξέχαστη και σημαντική εμπειρία.

Από την άλλη η ΑΕΚ περίμενε μετά τη λήξη δύο λεπτά να δει τι θα γινόταν στο Κλεάνθης Βικελίδης όπου έμεινε τελικά το 1-2 ου έδωσε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (λ.τρ. 46’ Πινέδα), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Λιούμπισιτς (67’ Γκατσίνοβιτς), Άμραμπάντ (62’ Ελίασον), Γκαρσία (62’ Πόνσε), Τσούμπερ (67’ Αραούχο)

Στον πάγκο, Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Μήτογλου, Μάνταλος

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (85’ Κορνέζος), Τζανδάρης, Σαντάνα (85’ Σιμόν), Τερεζίου (66’ Μαρτίνεθ), Λέικ (46’ Νούνιες), Μάλτσι (74’ Τσούκαλος), Σλίβκα

Στον πάγκο, Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Κοντονίκος, Στάνκο

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Μόρτεν Κροχ, Λαρς Χούμελγκααρντ, Ντένις Βόλενμπεργκ

4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση