Πως η Ασφάλεια Λαμίας έλυσε το γρίφο του εγκλήματος στην Αρκίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 09:55 Πως η Ασφάλεια Λαμίας έλυσε το γρίφο του εγκλήματος στην Αρκίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι λογαριασμοί, τα λάθη και τα εντάλματα σύλληψης…

Εννέα (9) μήνες επίπονης και μεθοδικής έρευνας από την Ασφάλεια Λαμίας, φέρεται να έχουν οδηγήσει στην άκρη του νήματος της ανθρωποκτονίας που είχε συγκλονίσει τον περασμένο Γενάρη την Αρκίτσα και συνολικότερα την κοινωνία της Λοκρίδας.

Τότε είχε βρεθεί στο «καρτέρι» νεκρός 55χρονος κυνηγός Γερμανός υπήκοος που έμενε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Είχε βρεθεί χτυπημένος - σχεδόν εξ επαφής - με δυο βολές από κυνηγετικό όπλο, ίσως και το δικό του, την ώρα που βρισκόταν σε καρτέρι στο κυνήγι.

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το έγκλημα στην Αρκίτσα

Από τις πρώτες έρευνες είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτοχειρίας και ακολούθως του ατυχήματος, ενώ πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί συμπέραναν ότι το σκηνικό που παρέπεμπε σε ληστεία ήταν στημένο. Έτσι άρχισαν να ψάχνουν πρώτα στο στενό του περιβάλλον, καθώς ως ξένος υπήκοος δεν είχε και μεγάλο κύκλο γνωριμιών. Κάπου εκεί στο κάδρο μπήκε η πρώην 46χρονη σύντροφός του Γερμανού, αλλά και ο νέος της σύντροφος 56 ετών, ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπού.

Στοιχεία αυτής της εξαιρετικά δύσκολης υπόθεσης, δόθηκαν στην παρουσίαση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (28/9) στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας.

Δηλώσεις Υποστράτηγου Πουρσανίδη

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, αποτέλεσε βασική μου προτεραιότητα να διαλευκανθεί η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2018, σε βάρος 56χρονου αλλοδαπού, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκίτσας Φθιώτιδας…», είπε στον πρόλογο της παρουσίασης ο ΓΕΠΑΔ Στερεάς Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, αποκαλύπτοντας το ενδιαφέρον των υπηρεσιών του να μη μείνει ατιμώρητο το συγκεκριμένο έγκλημα, αλλά και οποιοδήποτε έγκλημα σε βάρος των πολιτών όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μοιράζοντας τα συγχαρητήριά του στη ΔΑ Φθιώτιδας και την Ασφάλεια Λαμίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η υπόθεση

Την δυσκολία της υπόθεσης και τις κινήσεις της Ασφάλειας Λαμίας εωσότου να φτάσει η υπόθεση στην Ανακρίτρια και να εκδώσει τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του 56χρονου και της 46χρονης, περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο Προϊστάμενος του Γραφείου ενημέρωσης της ΓΕΠΑΔ, Αστυνόμος Β΄ Σταύρος Κουτουλογένης:

«Πολλές δυσκολίες»

Στις δυσκολίες στην εξιχνίαση της υπόθεσης από την Ασφάλεια Λαμίας, αναφέρθηκε και Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Αστέριος Μαντζιώκας, ο οποίος σημείωσε και την συνεργασία που υπήρξε με την Ιντερπόλ προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία και κινήσεις λογαριασμών στο εξωτερικό.

Στάθηκε κι αυτός με τη σειρά του στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Ασφάλεια Λαμίας δίνοντας τα εύσημα στο Διοικητή της, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χρήστο Μουτσώκο που παραβρέθηκε επίσης στην παρουσίαση και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.

Δείτε το βίντεο με τα στοιχεία που έδωσε ο Διευθυντής της ΔΑ Φθιώτιδας:

Η πρώην γυναίκα του είχε δηλώσει την εξαφάνιση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 46χρονη που έχει συλληφθεί, είχε έρθει μαζί με τον 55χρονο Γερμανό με τον οποίο είχε σχέση, το 2006 στην Ελλάδα και το 2009 χώρισαν. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ, αλλά παρόλο που χώρισαν, οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν πολύ καλές. Αργότερα η πρώην σύντροφός του παντρεύτηκε τον τωρινό σύζυγό της, ωστόσο εξακολουθούσαν να έχουν καλές σχέσεις με τον Γερμανό. Η ίδια μάλιστα μαζί με μια άλλη γυναίκα είχε πάει στην αστυνομία να δηλώσει την εξαφάνιση όταν ο 55χρονος δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Έλεγε ψέματα

Όπως όλα δείχνουν όμως οι σχέσεις με τον πρώην σύντροφο δεν ήταν και τόσο καλές. Στη μέση υπήρχαν οικονομικές διαφορές που έφερε στο φως η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών.

Αν και στον περίγυρο ο Γερμανός είχε χαμηλό προφίλ εντούτοις οι λογαριασμοί που διατηρούσε στην Ελβετία ήταν σημαντικοί. Μάλιστα φερόταν να έμενε σε σπίτι που του είχε διαθέσει η πρώην αγαπημένη του αλλά τελικά αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν στο πλαίσιο συμφωνίας για τα λεφτά που του χρωστούσε η 46χρονη.

Ο Γερμανός φέρεται να δάνεισε στην πρώην του το ποσό των 250.000 ευρώ προκειμένου εκείνη να ανοίξει ένα κατάστημα εστίασης. Οι δυο τους υπέγραψαν συμφωνητικό, βάσει του οποίου η γυναίκα για να εξοφλήσει το δάνειο έπρεπε να δίνει στον πρώην φίλο της το ποσό των 1000 ευρώ τον μήνα, ενώ παράλληλα του παραχωρούσε το σπίτι, όπου διέμενε το θύμα.

Η σχέση με τον 56χρονο

Η γυναίκα στην πορεία έκανε σχέση με τον 56χρονο συγκατηγορούμενο της. Τότε είναι που σταματά να πληρώνει τις δόσεις του δανείου στον Γερμανό και οι σχέσεις του πρώην ζευγαριού χαλάνε.

Ο Γερμανός μπλοκάρει την πρόσβαση της γυναίκας σε έναν από τους λογαριασμούς που είχαν κοινό στην Ελβετία αφαιρώντας τους κωδικούς e-banking.

Κάπου εκεί φαίνεται να ξεκινά το σενάριο να τον βγάλουν από τη μέση.

Φυσικός αυτουργός φέρεται να είναι ο 56χρονος ενώ η γυναίκα παρίστατο στη σκηνή του εγκλήματος, καθώς μίλησαν τα κινητά με τα στίγματά τους.

Κι άλλα λάθη

Ένα ακόμη λάθος της γυναίκας είναι ότι ανακτά τους κωδικούς για τους λογαριασμούς στην Ελβετία και μάλιστα αρχίζει να κινεί και τους λογαριασμούς που είχε πρόσβαση μόνο το θύμα. Παράλληλα κάνει ταξίδια στην Ελβετία όπου κάνει αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Μαζί της έχει πάντα μια φίλη της με ανίατη ασθένεια. Ο λόγος σύμφωνα με την προανάκριση είναι να χρησιμοποιεί την ασθένεια της φίλης της σε περίπτωση που ερωτηθεί για τις συνεχείς αναλήψεις υπέρογκων ποσών…

Η φίλη μάλιστα της κατηγορούμενης με την οποία είχαν πάει μαζί στην αστυνομία για να δηλώσουν την εξαφάνιση του άτυχου άνδρα φαίνεται ότι έσπασε και ομολόγησε.

Πήραν προθεσμία, αρνούνται τις κατηγορίες

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον της Ανακρίτριας, πήρε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/9) το ζευγάρι που φέρεται να σκότωσε τον 55χρονο Γερμανό.

Στην πρώτη τους «επίσκεψη» στον Εισαγγελέα, φέρεται να αρνούνται τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον 56χρονο άνδρα και για την ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία για την 46χρονη γυναίκα και πρώην σύντροφο του θύματος. Λόγω και του μεγάλου όγκου της δικογραφίας ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (2/10).

Δείτε τι είπε στην κάμερα του LamiaReport ο συνήγορος της 46χρονης, Δημήτρης Κρούπης (για τον 56χρονο θα οριστεί δικηγόρος αυτεπάγγελτα από το Δικαστήριο):

 Δείτε βίντεο από την προσαγωγή των δύο κατηγορουμένων στα Δικαστήρια Λαμίας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση