Τον έψαχναν στη Φιλανδία και τον έπιασαν στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 07:56 Τον έψαχναν στη Φιλανδία και τον έπιασαν στην Εύβοια (φώτο αρχείου)

Είχαν ρημάξει στο κλέψιμο τα καταστήματα της περιοχής - Ο ένας είχε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Διωκτικές Αρχές της Φιλανδίας, για σωρεία κλοπών - Τους έπιασαν σε τυχαίο έλεγχο στη νότια Εύβοια.

Ο λόγος για τρεις αλλοδαπούς, δυο Ρουμάνους και έναν Σύριο, ηλικίας 47, 37 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα στο Αυλωνάρι από αστυνομικούς της Δ' Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, μετά από τυχαίο έλεγχο.

Οι τρεις αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που είχε ρημάξει στο κλέψιμο τα καταστήματα της Εύβοιας, ενώ ερευνάται η δράση τους και σε άλλες περιοχές.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ο 37χρονος κατηγορείται επίσης για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). αφού δεν είχα δίπλωμα για το αυτοκίνητο που οδηγούσε και το οποίο κατασχέθηκε.

Μέσα στο αυτοκίνητο, που σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μαχαίρι με μήκος λάμας (16) εκατοστών,
  • πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων (μεταλλικός κόφτης, τρυπάνια, κατσαβίδια, φανοί, κ.α.),
  • χρηματικό ποσό (σε κέρματα) και μπουκάλι με οινοπνευματώδες ποτό, που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από κατάστημα mini market και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.
  • το χρηματικό ποσό των (340) ευρώ και (6) κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης, όπου προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται επιπλέον σε 12 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 22-08 έως 08-11-2018, από καταστήματα περιοχών των Δήμων Κύμης – Αλιβερίου και Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα εμπορεύματα των καταστημάτων (οινοπνευματώδη ποτά, τρόφιμα, συσκευασίες καπνού, πακέτα τσιγάρων κ.α.), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (17.000) ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 47χρονου, εκκρεμούσε το από 22-08-2018 Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Διωκτικές Αρχές της Φιλανδίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ επιπλέον σε βάρος του 27χρονου είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση