Λαμία: Χειροπέδες σε τέσσερις για κοκαΐνη και χασίς - Σήμερα η απολογία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 08:58 Λαμία: Χειροπέδες σε τέσσερις για κοκαΐνη και χασίς - Σήμερα η απολογία

Ένα ζευγάρι από τη Λαμία, έναν Αλβανό και ένα ακόμα Λαμιώτη, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας σε στοχευμένη επιχείρηση στη νότια πλευρά της πόλης - Κατασχέθηκαν πάνω από 2,5 κιλά χασίς, 80 περίπου γραμμάρια κοκαΐνης, δυο ζυγαριές κ.α., που βρέθηκαν σε αποθήκη διαμερίσματος - Ο ένας αφέθηκε ελεύθερος, οι τρεις απολογούνται το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο 39χρονος Αλβανός, ο οποίος διαμένει χρόνια στη Λαμία και έχει οικογένεια, διακινεί ναρκωτικά στα στέκια της νεολαίας στην πόλη της Λαμίας.

Μετά από παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι πριν τη διακίνηση επισκεπτόταν μια αποθήκη που βρίσκεται σε υπόγειο πολυκατοικίας και η οποία ήταν ιδιοκτησίας ενός ζευγαριού από τη Λαμία, που έχουν διαμέρισμα στην συγκεκριμένη πολυκατοικία και διατηρούν φιλικές σχέσεις με τον Αλβανό.

Το βράδυ το Σαββάτου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας έκαναν επιχείριση και συνέλαβαν αρχικά τον 39χρονο Αλβανό και έναν 37χρονο Λαμιώτη, την ώρα που του πουλούσε ναρκωτικά.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου έγινε έρευνα στην αποθήκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 2,5 κιλά χασίς, 80 περίπου γραμμάρια κοκαΐνης, δυο ζυγαριές, κινητά τηλέφωνα κ.α.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια πέρασαν χειροπέδες και στο ζευγάρι το οποίο ανήκει η αποθήκη, ηλικίας 51 ετών ο άνδρας και 45 η σύζυγος και όλοι μαζί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο όπου κρατούνται.

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα δικαστήρια Λαμίας, όπου ο 37χρονος Λαμιώτης ο οποίος κατηγορείται μόνο για αγορά ναρκωτικών αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει το δικαστήριο, ενώ το ζευγάρι και ο Αλβανός ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στη 1:00' το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων, Δημήτρης Κρούπης και Ντίνος Κουσουλάκος, δήλωσαν στο LamiaReport ότι το πρωί της Δευτέρας θα ενημερωθούν αναλυτικά για το περιεχόμενο της δικογραφίας και επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν μετά την απολογία των εντολέων τους. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους (2) κιλών & (682,6) γραμμαρίων,
  • Ποσότητες λευκής απόχρωσης ουσίας, σε μορφή σκόνης, βράχου και κρυστάλλου, συνολικού βάρους (79,2) γραμμαρίων, η χημική σύσταση της οποίας θα προσδιοριστεί από αρμόδια Χημική Υπηρεσία,
  • (2) ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ, προερχόμενο από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών, καθώς και
  • (6) κινητά τηλέφωνα & πληθώρα κενών νάιλον συσκευασιών.

Επίσης, από τους αστυνομικούς ομοίως κατασχέθηκε και η Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ο 39χρονος, ως μέσο για την διευκόλυνση της πώλησης των ναρκωτικών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση