Ρωσία: Σύμβουλος του Κρεμλίνου λέει ότι ο Πούτιν και ο Αμερικανός απεσταλμένος Γουίτκοφ «καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο χωρίς να μιλούν»
Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι συνομιλίες μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού εκπροσώπου Στιβ Γουίτκοφ διεξήχθησαν σε «φιλικό και εποικοδομητικό» κλίμα.
Ο βασικός διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου στη Ρωσία, Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε την Παρασκευή (05.12.2025) ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ έχουν πλέον φτάσει σε τέτοιο επίπεδο κατανόησης, ώστε οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνται σε μια ατμόσφαιρα «πραγματικά φιλική».
Όπως είπε, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Στίβ Γουίτκοφ «καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο χωρίς να χρειάζεται να πουν πολλά», για τις συζητήσεις στη Ρωσία, σύμφωνα με το newsit.gr.
Ο Ουσακόφ, ο οποίος μίλησε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ενώ ο Πούτιν πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Ινδία, υπογράμμισε επίσης ότι η συμμετοχή του Τζάρεντ Κούσνερ —γαμπρού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ— στη συνάντηση της Τρίτης στο Κρεμλίνο πρόσθεσε «μια πιο συστηματική διάσταση» στις συνομιλίες.
Συνάντηση πέντε ωρών για το αμερικανικό σχέδιο
Ο Πούτιν συναντήθηκε για πέντε ώρες με τον Γουίτκοφ και τον Κούσνερ στο Κρεμλίνο, σε συνομιλίες που επικεντρώθηκαν στο αμερικανικό σχέδιο για πιθανή διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας εισβολή το 2022. Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τις συζητήσεις «πολύ χρήσιμες».
Στα σχόλιά του, ο Ουσακόφ τόνισε ότι η παρουσία του Κούσνερ έγινε «την κατάλληλη στιγμή». Εκτίμησε μάλιστα ότι εάν υπάρξει κάποιο γραπτό σχέδιο που θα περιγράφει μια μελλοντική πολιτική λύση, «ο Κούσνερ θα έχει συντάξει μεγάλο μέρος του».
Παράλληλες επαφές με το Κίεβο
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε επίσης την Πέμπτη στη Φλόριντα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμέροφ, και, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τις συνομιλίες, επρόκειτο να τον συναντήσει εκ νέου την Παρασκευή.
Δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί εάν ο Τζάρεντ Κούσνερ συμμετέχει και σε αυτές τις συναντήσεις με την ουκρανική πλευρά.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Απίστευτη ιστορία: Έστειλε βίντεο 11 δευτερολέπτων μέσα από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε στο Νέο Δελχί, και σώθηκε
Μια δραματική διάσωση σημειώθηκε στο Νέο Δελχί, όταν ένας φοιτητής που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια πενταώροφου κτιρίου κατάφερε να στείλει ένα σύντομο βίντεο SOS σε φίλο του, συμβάλλοντας έτσι στον εντοπισμό και τη διάσωσή του.
Ιαπωνία: Ισχυρές βροχές και κατολισθήσεις – Νεκρή γυναίκα σε πλημμυρισμένο αυτοκίνητο, κλειστά 3.661 εκπαιδευτικά ιδρύματα
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (JMA) εξέδωσε την υψηλότερη προειδοποίηση, επιπέδου 5 - Οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται έως περίπου την Πέμπτη (10.11.2026)
Κλοπή μαμούθ από το Μουσείο Ρενουάρ στη Γαλλία: Έκλεψαν τέσσερις πίνακες αξίας 9 εκατ. ευρώ, άφησαν τον έναν φεύγοντας
Νέο περιστατικό ληστείας έργων τέχνης από μουσεία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στο Μουσείο Ρενουάρ, στο Καν-συρ-Μερ της Γαλλίας.
Απίστευτο βίντεο: Αλεξιπτωτίστρια λιποθύμησε στα 3.000 μέτρα και έπεφτε χωρίς αλεξίπτωτο - Σώθηκε από ένα δέντρο
Ένα απίστευτο ατύχημα στον αέρα, που θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη για μια αλεξιπτωτίστρια, κατέγραψε κάμερα κράνους στη Βρετανία.
Στους δρόμους οι Γερμανοί μετά την εκλογική νίκη του ακροδεξιού AfD, μαζικές διαδηλώσεις και ένταση με την αστυνομία, βίντεο και φωτογραφίες
Κρατώντας πανό, σημαίες της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας για το αποτέλεσμα στη Σαξονία-Άνχαλτ, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια με τις δυνάμεις της αστυνομίας
Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε άπραγοι σε εχθρικές ενέργειες στην περιοχή μας, οι φίλοι της Τουρκίας θα κερδίσουν, οι εχθροί της θα χάσουν
«Δεν τρέφουμε καμία εχθρότητα προς κανέναν, όσοι ενοχλούνται από την ενίσχυση της χώρας μας δεν μπορούν να μας αποτρέψουν από την πορεία μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά το υπουργικό συμβούλιο