Έτοιμοι και για τον «Τηλέμαχο» στη Στερεά Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 08:00 Έτοιμοι και για τον «Τηλέμαχο» στη Στερεά Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Λειτουργήσαμε συντονισμένα και είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο...», δηλώνει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα των Θεοφανείων (6/1/2019) στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου, με αφορμή τα απανωτά βαρομετρικά χαμηλά που πλήττουν με έντονα καιρικά φαινόμενα την περιοχή μας.

Τελευταίος «κυκλώνας», ο «Τηλέμαχος» που έρχεται με άγριες διαθέσεις τη Δευτέρα κυρίως για τη Βοιωτία, την Εύβοια και τη Λοκρίδα, χωρίς να παραλείψει τις πολλές και όμορφες ορεινές (και ημιορεινές) περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, συμμετείχαν όλοι οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας, οι επικεφαλής της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής για τη Στερεά Ελλάδα, της ΔΕΔΗΕ για όλη την Κεντρική Ελλάδα και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες υπεύθυνοι στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας.

Κοινή άποψη όλων, ότι σε σχέση με τη σφοδρότητα με την οποία χτύπησαν την περιοχή μας τα δύο προηγούμενα κύματα κακοκαιρίας, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν ελάχιστα και υποσχέθηκαν ότι με την ίδια επιτυχία θα αντιμετωπίσουν και το νέο κύμα που θα έρθει από τη Δευτέρα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, 340 εκχιονιστικά, αλατιέρες, γκρέιντερ, φορτωτές και ερπυστριοφόρα, επιχειρούν σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επιφυλακή.

«Σε αυτούς τους ανθρώπους θέλω να πω ένα ευχαριστώ από την καρδιά μου, γιατί είχαν απέναντί τους πρωτοφανείς συνθήκες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το βάρος πέφτει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που πρέπει να φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών, πολλές φορές, χωρίς τα απαιτούμενα μέσα. Λειτουργήσαμε ικανοποιητικά γιατί το κάναμε συντονισμένα, μέσα στο πρόβλημα και με άμεσες αποφάσεις. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης που ζήτησε από όλα τα μέλη του συντονιστικού να έχουν αδιάκοπη επικοινωνία μέχρι να λυθούν τα προβλήματα και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι της Στερεάς.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

Δείτε φωτογραφίες από την ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση