Σαρακιώτης: «Βούληση της κυβέρνησης η συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 07:50 Σαρακιώτης: «Βούληση της κυβέρνησης η συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ»

Συμφωνία στο… παρά πέντε με τη ΔΕΗ.

«Φιλί ζωής» στη ΛΑΡΚΟ δίνει η συμφωνία με τη ΔΕΗ που επιτεύχθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (8/1) και ενώ το τελεσίγραφο του παρόχου ενέργειας είχε λήξει μαζί με τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Η «χρυσή τομή» βρέθηκε σε μια συμφωνία για αποπληρωμή περίπου 4 εκατ. ευρώ μηνιαίως για την τρέχουσα κατανάλωση ρεύματος, με παράλληλη εξασφάλιση αξιόπιστων εγγυήσεων για την εμπρόθεσμη πληρωμή και των τρεχόντων λογαριασμών ρεύματος.

Θυμίζουμε ότι το χρέος της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ με μηνιαίες υποχρεώσεις κοντά στα 5,5 εκατομμύρια. Η ανάγκη μείωσης της παραγωγής που μεταφράζεται σε μείωση ζήτησης ενέργειας, ήταν βασική προϋπόθεση για να βρεθεί κοινή λύση στο πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους με τις οικογένειες τους.

Για ένα σημαντικό βήμα για τη σωτηρία και κατ’ επέκταση της εξασφάλισης της βιωσιμότητας της ΛΑΡΚΟ, έκανε λόγο ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης που μίλησε για το θέμα στο LamiaReport: «Όπως και με την προηγούμενη συμφωνία για τη μείωση της τιμής του ρεύματος πριν 1,5 χρόνο έτσι και με τη σημερινή, αποτυπώνεται η βούληση της κυβέρνησης για συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ…», σημειώνει ο κ. Σαρακιώτης που προσθέτει: «Η οφειλή των 300 εκατομμυρίων που έρχεται από το παρελθόν, έφτασε σε οριακό σημείο τις σχέσεις των δύο εταιριών. Με πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Γιώργου Σταθάκη ξεκίνησαν πριν τις γιορτές συζητήσεις οι οποίες ευοδώθηκαν σήμερα (Σ.LR: 8/1) με την επίτευξη συμφωνίας. Η ΔΕΗ δέχτηκε τις εγγυήσεις που πρότεινε η ΛΑΡΚΟ ως αξιόπιστες. Είναι βέβαιο ότι ως κυβέρνηση αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της εταιρίας όχι μόνο στο θέμα της απασχόλησης, αλλά και τη σημασία της για ολόκληρη τη χώρα».

Σημειώνουμε τέλος ότι, στις 24 Ιανουαρίου 2019 αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την επιστροφή των 135 εκατ. ευρώ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση