«Υγεία για όλους» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τις ευπαθείς ομάδες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 15:30 «Υγεία για όλους» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τις ευπαθείς ομάδες

Μπακογιάννης: «Υπηρεσίες υγείας δικαιούνται να απολαμβάνουν όλοι»

«Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων. Υπηρεσίες υγείας δικαιούνται και επιβάλλεται να απολαμβάνουν όλοι. Πολύ περισσότερο μάλιστα όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Υγεία για όλους λοιπόν όχι στα λόγια αλλά στην πράξη», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή  την υλοποίηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος του προγράμματος «Υγεία για Όλους».

Είναι μια  ακόμα κίνηση της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από δράσεις τις οποίες  έχει πραγματοποιήσει για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για την εφαρμογή  του προγράμματος «Υγεία για Όλους» υπογράφηκε Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε ανασφάλιστους πολίτες, κατοίκους ορεινών-ημιορεινών περιοχών και άγονων γραμμών, Ρομά, ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, να υποβληθούν σε αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις (γυναικολογικές-παιδιατρικές-καρδιολογικές-pap test), να εμβολιαστούν κατά της ηπατίτιδας Β και τα παιδιά να υποβληθούν σε οδοντιατρικό έλεγχο. Πρόκειται για ένα μεγάλο εθελοντικό κίνημα αλληλεγγύης και προσφοράς από 40 επιστημονικούς φορείς, 240 πανεπιστημιακούς-ακαδημαϊκούς καθώς και 80 γιατρούς και επιστήμονες υγείας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση