Δομοκός: Με σκυμμένο κεφάλι βγήκε από τη φυλακή ο Κορκονέας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 08:10 Δομοκός: Με σκυμμένο κεφάλι βγήκε από τη φυλακή ο Κορκονέας (φώτο από Εφετείο Λαμίας)

 Αποφυλάκιση Κορκονέα: Σκυφτός, αγέλαστος και σκυθρωπός, πέρασε την πύλη ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Για μια διαφορετική αποφυλάκιση σε σχέση με όσες έχουν δει στα χρόνια της υπηρεσίας τους, έκαναν λόγο υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού, την πύλη του οποίου διέβη για τελευταία φορά το μεσημέρι της Τρίτης (30/7) ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Σκυφτός, αγέλαστος και εμφανώς προβληματισμένος για το τι θα συναντήσει στην «καινούρια» του ζωή μετά την αποφυλάκισή του, παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 2:00' το μεσημέρι στο αρμόδιο γραφείο για το «τσεκ – άουτ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πλάι του ήταν οι γονείς του, οι οποίοι τον περίμεναν απ έξω για να απομακρυνθούν από τις φυλακές Δομοκού.

Ερμηνεύοντας τη στάση ενός ανθρώπου, που μετά από 11 σχεδόν χρόνια βγαίνει από τη φυλακή, δείχνει ότι φοβάται για τα ζωή του. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με τη αποφυλάκισή του. Κάποιοι έχουν κάνει λόγο για «ακραίες νομικές επινοήσεις», ενώ επισήμως η Πολιτική Αγωγή θα προσβάλει την απόφαση του Εφετείου Λαμίας, στον Άρειο Πάγο. «Με αυτή σας την απόφαση οπλίζεται το χέρι του επόμενου Κορκονέα....», ήταν η αντίδραση της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου στο άκουσμα της ποινής (δείτε εδώ).

Δημοσιεύματα άλλωστε αναφέρουν ότι ήδη το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει αυξημένη επιτήρηση στόχων και εγρήγορση για τυχόν αντιμετώπιση καταδρομικών κι άλλων επιθέσεων, για αντίποινα.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη ερμηνεία που έδωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας και αφορά το πρώτο σκέλος της απόφασης του Δικαστηρίου. Με λίγα λόγια είναι ότι τον βαραίνει η κατηγορία του «δολοφόνου» που θα τον συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Άλλωστε σε αυτή την απόφαση έμεινε μόνος. Ο έτερος κατηγορούμενος Βασίλης Σαραλιώτης είναι με απόφαση Δικαστηρίου αθώος. Επανέλαβε μάλιστα σε δηλώσεις του ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Κορκονέα και «καμία συμμετοχή στο θάνατο του παιδιού», όπως επιμένει να περιγράφει την απώλεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παρά το γεγονός ότι το ίδιο δικαστήριο που κήρυξε τον ίδιο αθώο, χαρακτήρισε την πράξη ως δολοφονία (δείτε εδώ).

Ο κρατούμενος «Νώντας»

Σαν κρατούμενος, ο «Νώντας» περιγράφεται ως συνεργάσιμος, δε δημιούργησε ποτέ προβλήματα, ενώ ήταν εξαιρετικά φειδωλός στις κουβέντες του. Κάποιοι επιβεβαίωσαν τη στροφή του στην εκκλησία, δεχόμενος τακτικές επισκέψεις από τον πνευματικό του που ιερουργεί στη Λαμία.

Μας μετέφεραν επίσης την άποψή τους, ότι ο Κορκονέας έχει μετανιώσει. Αυτές είναι βέβαια προσωπικές εκτιμήσεις, ανεξάρτητα αν και ο ίδιος το κατέθεσε στο Δικαστήριο με το δικό του βέβαια τρόπο.

Θα μεταφέρουμε μόνο, με επιφύλαξη, ένα περιστατικό σε μία από τις δεκάδες μεταγωγές και τα πήγαινε έλα στη Λαμία, τα τελευταία πέντε χρόνια (τρία κράτησε μόνο η ακροαματική διαδικασία).

Σε κάποια στιγμή λοιπόν ο Κορκονέας γύρισε και είπε σε έναν από τους συνοδούς του: «ότι και να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις, το όπλο σου να μην το βγάλεις ποτέ από τη θήκη του…».

Ίσως αν είχε βρεθεί κάποιος να το πει και στον ίδιο, σήμερα ο Αλέξανδρος να ζούσε και να είχε δημιουργήσει τη δική του οικογένεια…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση